Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Dokumentumok - Alapszabályzat

HATÁROZAT a platformok szerepéről (VIII. Kongresszus - 2007. március 3.)A néppárti jellegű RMDSZ szorgalmazza a politikai szervezetek integrálását a Szövetségbe, és a platformokat kiemelten támogatja abban, hogy kezdeményezéseikkel a programviták során és a közbeszédben jelenítsék meg a világnézeti sok.színűséget.

A platformok valójában világnézetüket nyíltan felvállaló csoportok viszonylag lazán szervezett érdekképviseleti keretei, tisztségviselőik esetében többnyire felismerhető, hogy ki milyen szakmának vagy rétegnek az érdekeit képviseli. A képviseltek és az őket képviselő közéleti szereplők közötti kommunikáció hatékony kell legyen, és nem maradhat a puszta formalitás szintjén. Ezért a támogatni kell – a világnézeti szemléletmódból természetesen fakadó – preferenciális együttműködést a platformok és a civil szervezetek között. Például baloldali platformok esetében a dolgozói szervezetek, kereszténydemokraták esetében az egyházak, szabadelvűeknél a vállalkozói érdekképviseletek stb.

A platformok a világnézeti teljesség kiegészítői, amelyeket a területi szervezetek támogatnak, mert együttműködésük segít a választópolgárokkal való kommunikációban, szakemberek bevonásában, valamint az együttműködés megerősítésében a közéletben cselekedni akaró értelmiségi csoportokkal.

A platformok szerepének újrakeresésével lehetőséget kell teremteni ahhoz, hogy az élethez közelebb álló politizálás során ezen szervezek gazdaságfejlesztési, szociális, környezetvédelmi és más közvitákat és projekteket kezdeményezzenek, és e projektjavaslataikat a Szövetségi Állandó Tanács elé terjeszthessék.

Elfogadta az RMDSZ VIII. Kongresszusa.
Arad, 2007. március 3.