Főoldal > Címke: Erős Európát, fejlődő Erdélyt! > találatok száma: 275
A kampányfinisben együtt mozgósít Gyergyóban az RMDSZ és az MPP
A kampányfinisben együtt mozgósít Gyergyóban az RMDSZ és az MPP

„Erős üzenete van annak, hogy az MPP és az RMDSZ képviselői három nappal az EP-választás előtt egy asztalnál ülnek Gyergyószentmiklóson. Most olyan pillanat van, amikor zárni kell sorainkat, hiszen a tét hatalmas: az erdélyi magyarság érdekképviseletének megerősítése, és súlyunk megőrzése az európai és romániai politikában. Olyan pillanat, amikor az ellentéteteket félre tudtuk tenni, a csatabárdot el tudtuk ásni” – mondta el Vincze Loránt csütörtökön, Gyergyószentmiklóson. Az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje, a FUEN elnöke Nagy Zoltán MPP-s polgármesterrel, Mezei János MPP-elnökkel és Barti Tihamérral, az RMDSZ Gyergyó területi szervezetének elnökével tartott közös sajtótájékoztatót a polgármesteri hivatalban.


Winkler Gyula: aki nem támogatja az RMDSZ-t, az a magyar közösséget gyengíti
Winkler Gyula: aki nem támogatja az RMDSZ-t, az a magyar közösséget gyengíti

„Sorsdöntő számunkra május 26-a. Ezért világosan kimondjuk: aki nem megy el szavazni, aki nem támogatja az RMDSZ-t, az a magyar közösséget gyengíti. Egy gyenge választási eredménynek az lesz a következménye, hogy erősödnek a közösségünk elleni támadások, veszítünk a befolyásunkból, veszítünk a tekintélyünkből, és nem mi, hanem mások fognak dönteni a sorsunkról” – mondta Winkler Gyula EP-képviselőjelölt szerdán, Szatmár megyében, Mikolán, ahol egy falugyűlésen részt vett Pataki Csaba megyei tanácselnök, Dobos István polgármester és Magyar Lóránt képviselő társaságában.Marosvásárhelyen a fiatalok elmennek szavazni – a MIET-tel egyeztetett Hegedüs Csilla
Marosvásárhelyen a fiatalok elmennek szavazni – a MIET-tel egyeztetett Hegedüs Csilla

Az unió legnagyobb haszonélvezői a fiatalok! – értettek egyet Hegedüs Csilla, EP-képviselőjelölt, Birtalan István MIET-elnök és Frunda Csenge, a MIET ügyvezető elnöke. Ők azok, akik beleszülettek az Unióba, akik ezáltal szabadon utazhatnak, dolgozhatnak az EU területén. Vasárnap nekik is bele kell szólni abba, hogy milyen irányba halad az Unió, hiszen Európa olyan lesz, amilyenné a fiatalok alakítják!Vincze Loránt: részt kell vennünk a minket érintő brüsszeli döntésekben!
Vincze Loránt: részt kell vennünk a minket érintő brüsszeli döntésekben!

Azért kell beleszólnunk a brüsszeli döntésekbe, mert rólunk szólnak: az erdélyi magyarok megélhetéséről és Erdély fejlődéséről. Meg kell őriznünk a támogatásokat, és ki kell harcolnunk jogaink garantálását – hívta fel a figyelmet Vincze Loránt. Az RMDSZ európai parlamenti képviselője, a FUEN elnöke szerdai udvarhelyszéki látogatása során, Oroszhegyen, Máréfalván, Fenyéden és Zetelakán vett részt lakossági fórumokon. Ezt követően a helyi pékséget, fafeldolgozót és fagylaltgyárat látogatták meg Bíró Barna Botonddal, az RMDSZ udvarhelyszéki területi szervezetének elnökével, illetve Sebestyén Csaba és Benedek Zakariás parlamenti képviselőkkel.Továbbra is szétválasztja közösségeinket a schengeni csatlakozás elmaradása
Továbbra is szétválasztja közösségeinket a schengeni csatlakozás elmaradása

„Továbbra is szétválasztja közösségeinket a schengeni csatlakozás halasztása. Mindannyiunk kiállása szükséges ahhoz, hogy meg tudjuk védeni érdekeinket, ezért május 26-án szavazzunk az RMDSZ-re. Ha összefogunk, és erőt mutatunk fel az európai parlamenti választás napján, akkor a célkitűzéseink megvalósításához is közelebb kerülünk” – mondta el szerdán, Börvelyben Winkler Gyula EP-képviselőjelölt, akit Kiss Zoltán polgármester, Erdei-Dolóczki István parlamenti képviselő, Nagy Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének ügyvezető elnöke, illetve helyi és megyei elöljárók fogadtak a Szatmár megyei, határ menti településen.

 


Hegedüs Csilla Marosvásárhelyen: Vasárnap az erdélyi magyarság sorsáról döntünk, szavazzunk az RMDSZ-re, mert csak ez képviseli érdekeinket!
Hegedüs Csilla Marosvásárhelyen: Vasárnap az erdélyi magyarság sorsáról döntünk, szavazzunk az RMDSZ-re, mert csak ez képviseli érdekeinket!

Nem hagyhatjuk, hogy olyanok döntsenek sorsunk felett, akiknek a magyar közösség ügyei nem fontosak! Össze kell fognunk, és vasárnap szavaznunk kell az RMDSZ-re, hiszen csak így lehet képviseletünk az Európai Parlamentben! Hegedüs Csilla ma Marosvásárhelyen beszélt arról, hogy a vasárnapi választás létfontosságú. Vass Levente parlamenti képviselővel közösen többek között a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceumot és a Kultúrpalotát látogatták meg, Varga-Pál Petri Zsolt és Gogolák Hrubetz Zsolt vállalkozóval, az Erdélyi Magyar Televízió munkatársaival, a Marosvásárhelyi Nőszervezet tagjaival és a Marosvásárhelyi RMDSZ Papp Marika nénijével, a szervezet egyik alapítójával is találkoztak.


EP-választások: jó példát mutattak fel a háromszéki fiatalok
EP-választások: jó példát mutattak fel a háromszéki fiatalok

Flashmobbal buzdították társaikat háromszéki fiatalok arra, hogy május 26-án mindenképp adják le szavazatukat az EP-választásokon.Vincze Loránt: a jó ügy, a nemzeti ügy érdekében össze tudunk fogni
Vincze Loránt: a jó ügy, a nemzeti ügy érdekében össze tudunk fogni

Az összefogás fontosságát hangsúlyozták az RMDSZ és az MPP helyi vezetői a Vincze Loránttal, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltjével, a FUEN elnökével szerdán, Székelyudvarhelyen tartott sajtótájékoztatón.


Vincze Loránt: Európa kisebbségei tőlünk várják el, hogy vigyük tovább a kisebbségvédelem zászlaját
Vincze Loránt: Európa kisebbségei tőlünk várják el, hogy vigyük tovább a kisebbségvédelem zászlaját

Tusnádfürdő három dologról híres. A turizmusa fejlődőben van, a fürdőváros vezetői azon dolgoznak, hogy élhető város legyen, amely sok vendéget vonz. A medvék napi gondot jelentenek, ezzel a problémával egyedi helyzetben vagyunk Európában, amelyre egyedi megoldást kell találni. Orbán Viktor pedig minden évben nemzetpolitikai szempontból fontos üzeneteket fogalmaz meg itt. Most is egy nemzetpolitikai szempontból fontos döntés előtt állunk, és maga Orbán Viktor az, aki ezt a legegyértelműebben megfogalmazta: aki erős Kárpát-medencei magyar képviseletet akar az Európai Parlamentben, annak május 26-án az RMDSZ listájára kell szavaznia” – mondta el Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje, a FUEN elnöke egy tusnádfürdői lakossági fórumon, amelyen Korodi Attila parlamenti képviselővel vett részt, Albert Tibor polgármester meghívására.


Kelemen Hunor Szilágy megyében: a vasárnap tétje, hogy nélkülünk vagy velünk hozzák meg a közösségünket érintő döntéseket az új Európai Parlamentben
Kelemen Hunor Szilágy megyében: a vasárnap tétje, hogy nélkülünk vagy velünk hozzák meg a közösségünket érintő döntéseket az új Európai Parlamentben

Május 27-én hiába mondjuk azt, hogy ezt elrontottuk. Május 27-én nem lehet majd az európai parlamenti választás eredményét korrigálni, ha a magyar közösség választási részvétele elmarad az általános részvételtől. Nekünk vasárnap kell felmutatnunk a közösségünk erejét! – hangsúlyozta Kelemen Hunor Sarmaságon. A szövetségi elnök az RMDSZ megyei szervezetének vezetőivel, képviselőivel találkozott a Szilágy megyei településen.


Hegedüs Csilla Magyarfülpösön: vasárnap gyermekeink sorsáról is döntünk, ezért szavazzunk az RMDSZ-re, aki az ő érdekeiket is képviseli!
Hegedüs Csilla Magyarfülpösön: vasárnap gyermekeink sorsáról is döntünk, ezért szavazzunk az RMDSZ-re, aki az ő érdekeiket is képviseli!

Vasárnap azért kell az RMDSZ-re szavaznunk, hogy győzzön a magyar összefogás, és ne csak a román nacionalista pártok jussanak be az Európai Parlamentbe!  Erre hívta fel a figyelmet Hegedüs Csilla Maros megyében, ahol Csép Andrea képviselővel a magyarfülpösi Szivárvány Szórványkollégiumot és református templomot, illetve a görgényszentimrei Bornemissza-kastélyt látogatták meg. Később Görgényüvegcsűrön, Nagyernyében és Marosszentgyörgyön találkoztak a helyi emberekkel.


Május 26-án szavazzunk az RMDSZ-re!
Május 26-án szavazzunk az RMDSZ-re!

Az emberek bíznak az unióban, de elvárják, hogy változzon
Az emberek bíznak az unióban, de elvárják, hogy változzon

Nyolc éve az RMDSZ ügyvezető elnökségének kulturális alelnöke, uniós örökségvédelmi bizottságok tagja, a Nőszervezet alelnöke. Volt kulturális államtitkár, miniszter, egy rövid ideig miniszterelnök-helyettes. Hegedüs Csilla a harmadik az RMDSZ EP-képviselőjelöltjeinek listáján. „Általában megkeresem, és előbb-utóbb meg is találom azt a helyet, amely tele van kihívásokkal és a munka örömével is‟, mondta el a lapunknak adott interjúban. Azért akar EP-képviselő lenni, hogy több, könnyebben lehívható uniós forrásunk legyen, hogy az unió védje meg az erdélyi magyarokat a román állam túlkapásaitól, ehhez viszont folyamatosan ismertetni kell az igazságot nemzetközi szinten is. Egyik legkedvesebb projektje a 11 megyéből több mint 3000 fiatalt megmozgató Örökségünk őrei verseny, amit folytatni szeretne, és továbbra is feladatának tartja a bonchidai Bánffy-kastély újjáélesztését.


Vincze Loránt: A magyarság érdekének képviseletéhez mindenki támogatására szükség van a vasárnapi szavazáson!
Vincze Loránt: A magyarság érdekének képviseletéhez mindenki támogatására szükség van a vasárnapi szavazáson!

„Az MPP-vel való együttműködésnek van egy hívószava: a nemzeti érdekért tesszük. Most a magyar érdek azt kívánja meg, hogy az erdélyi magyarok az RMDSZ listájára szavazzanak. Az MPP számára fontosak és vállalhatóak az RMDSZ számára megfogalmazott célok: a gazdatámogatások és a településfejlesztési támogatások megőrzése, a kisebbségvédelemben elkezdett közös út folytatása és sikerre vitele. Ez az alapja annak a közös munkának, amit a FUEN-ben elkezdtünk, és amit most politikai úton, az Európai Parlamentben kell folytatni. Vasárnap legyen közös a siker!” – fogalmazott Vincze Loránt, a FUEN elnöke, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje tegnap este Sepsiszentgyörgyön, ahol Mezei János MPP-elnök és Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő meghívására vett részt egy beszélgetésen a párt önkormányzati vezetőivel.


Vasárnap legyünk sokan, mutassunk erőt!
Vasárnap legyünk sokan, mutassunk erőt!

Politikai szimpátiától függetlenül minden magyar embernek össze kell fognia május 26-án
Politikai szimpátiától függetlenül minden magyar embernek össze kell fognia május 26-án

Maros megyei településeken kampányolt Oltean Csongor, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje, aki a Magyar Polgári Párt szimpatizánsait is meggyőzte arról, hogy május 26-án össze kell fogni és el kell menni szavazni.


Az elsőre mindig emlékezni fogsz!
Az elsőre mindig emlékezni fogsz!

Winkler Gyula: május 26. a közösség erejéről szól
Winkler Gyula: május 26. a közösség erejéről szól

„Vannak olyan dolgok amelyekben, a Bánságban, Dél-Erdélyben és Székelyföldön hasonlítunk, például abban, hogy sohasem dőlhetünk hátra, és mindazonáltal, hogy a közösség támogatja a célkitűzéseinket, a szavazatokat egyenként kell beszerezni. Annál inkább most, amikor a kampány utolsó napjaiban vagyunk, arra van szükség, hogy mindenki, a helyi véleményformálók, egyházi vezetők, politikusok, magánszemélyek egyaránt vegyék ki a részüket a mozgósításból. Ez a választás nem Winkler Gyuláról, Vincze Lorántról vagy Hegedüs Csilláról, hanem a közösség erejéről szól, hiszen ha május 26-án nem sikerül jól teljesíteni, akkor át fognak nézni a fejünk felett a következő önkormányzati és parlamenti választásokon” – mondta Winkler Gyula, aki a Hunyad Megyei Küldöttgyűlés és a Magyar Állandó Konferencia együttes ülésén vett részt hétfőn, a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum aulájában. A rendezvényen Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, Széll Lőrincz, a Hunyad megyei MKT elnöke és Máté Márta főtanfelügyelő-helyettes, EP-képviselőjelölt is részt vett, illetve egyházi méltóságok és oktatási intézmények képviselői is jelen voltak.


Május 26-án erőt és összefogást kell felmutatnia az erdélyi magyar közösségnek
Május 26-án erőt és összefogást kell felmutatnia az erdélyi magyar közösségnek

Vincze Loránt: rendkívül fontos közösségünk életében sikerre vinni a jövő vasárnapi próbatételt
Vincze Loránt: rendkívül fontos közösségünk életében sikerre vinni a jövő vasárnapi próbatételt

Színvonalas, tartalmas és hasznos volt a Sáromberkén első alkalommal megszervezett Pro Economica Agromania mezőgazdasági kiállítás, amelyet Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje, a FUEN elnöke is meglátogatott szombaton.