Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Dokumentumok - Határozatok

Határozat - Európai szintű politika a nemzeti közösségek védelme érdekében

Az RMDSZ Programjának és a X. Kongresszuson elfogadott Legyen európai szintű politika a nemzeti közösségek védelme című dokumentumának értelmében célkitűzésünk olyan Európai Uniós kisebbségi keretszabályozás elfogadtatása, amely az őshonos nemzeti kisebbségekhez tartozó egyének és közösségek széles körű jogait tartalmazza az önrendelkezéstől - beleértve az Európai Unióban meghonosodott autonómiaformák alkalmazhatóságát - a nyelvhasználati, oktatási és kulturális jogokig.
SZKT Határozat - 2011. február 12.

Abból a meggondolásból kiindulva, hogy az RMDSZ belső demokráciája, a tisztes verseny és a méltányos megméretkezés elvei megvalósuljanak, az SZKT a következő határozatot fogadja el:

  1. cikk. Az RMDSz X. Kongresszusán az elnök-jelöltekre való szavazás zárt fülkében történjék, annak lehetőségét kizárva, hogy a leadott szavazatot bárki ellenőrizhesse, bárkinek be lehessen mutatni.
  2. cikk. A fülkében, vagy annak környékén, beleértve a szavazóurnát, megfigyelők jelenléte tilos, sem személyek sem más (videokamerák, kamerás telefonok vagy bármi hasonló) nem zavarhatják a szavazás titkos jellegét.
  3. cikk. A megválasztandó Szavazatszámláló Bizottságba válasszák be, kötelező módon, a három jelölt legalább egy-egy képviselőjét.
HATÁROZAT

2011. január 24-én megtartott ülésén a Szövetségi Állandó Tanács elfogadta az RMDSZ 2010-es költségvetésének végrehajtásáról szóló beszámolót, és jóváhagyta az RMDSZ 2011-es költségvetését.
HATÁROZAT

Az RMDSZ Alapszabályzata XV. fejezetének 75. cikkelye, f. pontja értelmében, a Szövetségi Állandó Tanács Incze Zoltánt jelölte az Országos Talajjavító Hivatal vezérigazgatói tisztségének betöltésére.
HATÁROZAT

Az RMDSZ Alapszabályzata XV. fejezetének 75. cikkelye, f. pontja értelmében, a Szövetségi Állandó Tanács Gombos Csabát jelölte a Tarom Légitársaság vezérigazgatói tisztségének betöltésére.
HATÁROZAT

Az RMDSZ Alapszabályzata XV. fejezetének 75. cikkelye, f. pontja értelmében, a Szövetségi Állandó Tanács Kovásznai Sándort jelölte a Romániai Hagyományos és Környezetbarát Termékek Országos Hivatala vezérigazgatói tisztségének betöltésére.
HATÁROZAT

Az RMDSZ Alapszabályzata XV. fejezetének 75. cikkelye, f. pontja értelmében, a Szövetségi Állandó Tanács Nagy Józsefet jelölte az Országos Környezetvédelmi Ügynökség elnöki tisztségének betöltésére.
HATÁROZAT

Az RMDSZ Alapszabályzata XV. fejezetének 75. cikkelye, f. pontja értelmében, a Szövetségi Állandó Tanács Kocsis Andrást jelölte az Állatnemesítési és Szaporítási Országos Ügynökség vezérigazgatói tisztségének betöltésére.
HATÁROZAT

Az RMDSZ Alapszabályzata XV. fejezetének 75. cikkelye, f. pontja értelmében, a Szövetségi Állandó Tanács Nagy Mihályt jelölte az Országos Levéltár vezérigazgatói tisztségének betöltésére.
HATÁROZAT

Az RMDSZ Alapszabályzata XV. fejezetének 75. cikkelye, f. pontja értelmében, a Szövetségi Állandó Tanács Ladányi Árpád Csabát jelölte az Országos Pénzügyőrség vezérigazgatói tisztségének betöltésére.
HATÁROZAT

Az RMDSZ Alapszabályzata XV. fejezetének 75. cikkelye, f. pontja értelmében, a Szövetségi Állandó Tanács Varga Gábort jelölte az Állami Találmányi és Védjegy Hivatal vezérigazgatói tisztségének betöltésére.
HATÁROZAT

Az RMDSZ Alapszabályzata XV. fejezetének 75. cikkelye, f. pontja értelmében, a Szövetségi Állandó Tanács Dávid Csabát jelölte a Román Országos Vízügyi Hatóság vezérigazgatói tisztségének betöltésére.
HATÁROZAT

Az RMDSZ Alapszabályzata XV. fejezetének 75. cikkelye, f. pontja értelmében, a Szövetségi Állandó Tanács Sztankovszky Attilát jelölte a Vetőmagok Minőségét Felügyelő Központi Laboratórium vezérigazgatói tisztségének betöltésére.
HATÁROZAT

Az RMDSZ Alapszabályzata XV. fejezetének 75. cikkelye, f. pontja értelmében, a Szövetségi Állandó Tanács megerősítette Dáné Károlyt az Országos Tankönyvkiadóban betöltött vezérigazgatói tisztségében.
HATÁROZAT

Az RMDSZ Alapszabályzata XV. fejezetének 75. cikkelye, f. pontja értelmében, a Szövetségi Állandó Tanács megerősítette Markó Attilát az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalában betöltött államtitkári tisztségében.