Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Antal Árpád
Van magyar jövő Erdélyben - a népszámlálási adatokról tartottak sajtótájékoztatót az RMDSZ Főtitkárságán
2011. 11. 21.

A 2011. évi népszámlálás részeredményei alapján megállapítható, hogy igenis van magyar jövő Erdélyben – jelentette ki Kovács Péter ma, november 21-én, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Főtitkárságán tartott sajtóértekezleten. A Szövetség főtitkára, Székely István főtitkárhelyettes, a Szövetség népszámlálási munkacsoportjának vezetője, valamint Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád közösen elemezték a népszámlálás eddig ismert eredményeit, és vonták le a Szövetség által folytatott tájékoztató-tudatosító kampány konklúzióit.
»

Címkék: Antal Árpád, Főtitkárság, Kovács Péter, Népszámlálás, Székely István

Aktuálpolitikai kérdések a terítéken
2011. 11. 20.

Kelemen Hunor szövetségi elnök, kulturális és örökségvédelmi miniszter a háromszéki sajtó képviselőivel találkozott november 19-én, szombaton, Sepsiszentgyörgyön. A kötetlen hangulatú sajtóbeszélgetésen sorra kerültek a közvéleményt foglalkoztató témák: a jövő évi költségvetés, a választási rendszer, a magyar-magyar párbeszéd, de a kulturális tárca tevékenysége és tervei is. »

Címkék: Antal Árpád, Kelemen Hunor, Sepsiszentgyörgy, Tamás Sándor

Az autonómia gazdasági fellendülést hoz - Dél-tiroli vendégek Kovászna megyében
2011. 9. 15.

Südtirol - Alto-Adige olaszországi tartomány sikerének magyarázata a helyi többnyelvű, több nemzetiségből összetevődő közösség összefogásának köszönhető. Ezt támasztja alá a prof. Christoph Pan, a dott. Davide Zaffi és a dott. Lucio Giudiceandrea által Sepsiszentgyörgyön tartott szimpózium, amelynek moderátora Komlossy József autonómia szakértő volt. »

Címkék: Antal Árpád, Autonómia, Székelyföld, Tamás Sándor

Veszélyes precedenst teremthet a Székely Mikó Kollégium visszaállamosítása
2011. 1. 21.

Romániában az igazság szolgáltatása nem vélelmezhető, úgy érzem, hogy jelen pillanatban senki nem veheti készpénznek igazságát – jelentette ki Markó Attila államtitkár, az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának vezetője Sepsiszentgyörgyön, a Székely Mikó Kollégiumban megtartott pénteki sajtótájékoztatóján. Markó Attila ismertette az ellene és két kollegája ellen indított bűnvádi eljárás jogi hátterét, kiemelve, hogy egyértelműen a feljelentők időhúzási szándékáról van szó. »

Címkék: Antal Árpád, Markó Attila

Háromszék Kelemen Hunor jelöltségét támogatja
2011. 1. 15.

Háromszéken a szabályzat szerint az Állandó Tanács hatásköre kialakítani a megyei szervezet álláspontját a fontos politikai kérdésekről, az RMDSZ szövetségi elnökjelöltjeinek támogatása egy ilyen kérdés. Szombaton a Háromszéki Állandó Tanács titkos szavazással döntött arról, hogy kinek az indulását támogatja a szervezet – számolt be Tamás Sándor, az RMDSZ háromszéki szervezetének elnöke szombaton az ÁT ülése után. »

Címkék: Antal Árpád, Háromszék, Kelemen Hunor, Tamás Sándor

Az RMDSZ székelyföldi vezetői Kelemen Hunort támogatják
2011. 1. 13.

Ésszerű, értelmes és kiszámítható változásra van szükség a Szövetségben – jelentette ki Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter Csíkszeredában, ahol Hargita és Kovászna megye vezetőivel Székelyföld igényeiről, elvárásairól egyeztetett. »

Címkék: Antal Árpád, Borboly Csaba, Kelemen Hunor, RMDSZ, Székelyföld, Tamás Sándor

Díjazták Sepsiszentgyörgyöt
2010. 12. 5.

Sepsiszentgyörgyöt is díjazta a Realitatea hírtelevízió a Tízen Romániáért (10 pentru România) című verseny regionális szakaszán. A mezőny rendkívül szoros volt, végül a zsűri Sepsiszentgyörgynek ítélte meg a díjat. »

Címkék: Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy

Gyárfás Jenő szobrot avattak Sepsiszentgyörgyön
2010. 10. 5.

Gyárfás Jenő egész alakos szobrát leplezték le Sepsiszentgyörgyön vasárnap délután, a festőművész nevét viselő képtár előtt.  „Fontos, hogy azokról nevezzük el utcáinkat és tereinket, akik itt éltek és alkottak Sepsiszentgyörgyön” – fogalmazott ünnepi beszédében Antal Árpád András polgármester, aki reményét fejezte ki, hogy a szentgyörgyiek ugyanúgy fogják szeretni ezt a szobrot, ahogy Gyárfás Jenő szerette a várost.  »

Címkék: Antal Árpád, Kelemen Hunor, Sepsiszentgyörgy, Tamás Sándor

Beszámoló Tamás Sándor és Antal Árpád közös sajtótájékoztatójáról
2010. 4. 29.

Közös sajtótájékoztatót tartott Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Antal Árpád András sepsiszentgyörgyi polgármester, Henning László és Demeter János a megyei önkormányzat alelnökei, Klárik László megyemenedzser és Ambrus József a Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület elnöke április 29-én a megyei tanács nagytermében. »

Címkék: Antal Árpád, Kovászna, Tamás Sándor

Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármesterének ünnepi beszéde
2010. 3. 15.

Tisztelt ünneplő közönség, Hölgyeim és Uraim, kedves sepsiszentgyörgyiek!
Szeretettel köszöntök mindenkit nemzetünk történelmének eme kiemelkedő napján, az erdélyi magyarság nemzeti ünnepén. »

Címkék: Antal Árpád, Nemzeti ünnep, Sepsiszentgyörgy

Véglegesítés alatt a közintézmények vezetőinek névsora
2010. 1. 22.

Most van folyamatban a Kovászna megyei közintézmények vezetőinek végleges névsorának kialakítása – válaszoltak újságírói kérdésre pénteki sajtótájékoztatójuk alkalmával Tamás Sándor megyei RMDSZ elnök és Antal Árpád András, az RMDSZ sepsiszentgyörgyi elnöke.
»

Címkék: Antal Árpád, Kovászna, Tamás Sándor

Antal Árpád elítéli a Székelyföld elrománosító stratégiáját kidolgozó tanulmányt
2009. 9. 11.

Antal Árpád András polgármester elfogadhatatlannak tartja azt a Ioan Lăcătuşu nevével fémjelzett, Kovászna-Hargita Európai Tanulmányi Központ által kiadott tanulmányt, mely a „Kovászna, Hargita és Maros megyei elmagyarosított románok visszarománosításának” stratégiájáról értekezik. »

Címkék: Antal Árpád, Román-magyar

Archívum »