Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Korodi Attila
Az Európai Néppárt az egységes magyar képviseletet támogatja
2011. 9. 22.

Az RMDSZ politikai szerepvállalásáról, a román-magyar politikai kapcsolatokról, a romániai magyar kisebbség jogairól és törekvéseiről folytatott kétoldalú megbeszélést Kelemen Hunor szövetségi elnök Wilfried Martenssel, az Európai Néppárt elnökével ma, szeptember 22-én, Bukarestben. Az RMDSZ-t a szövetségi elnök mellett Winkler Gyula és Sógor Csaba európai parlamenti képviselők, Korodi Attila, a Képviselőház Külügyi Bizottságának elnöke és Nagy Zoltán államtitkár, a Szövetségi Elnöki Hivatal kabinetigazgatója képviselte.
»

Címkék: EPP, Kelemen Hunor, Korodi Attila, Nagy Zoltán, RMDSZ, Sógor Csaba, Wilfried Martens, Winkler Gyula

8. EU Tábor, Marosfő - Erdélyinek lenni jó!
2011. 7. 6.

Szerdán, július 6-án került sor a 8-ik EU Tábor hivatalos megnyitójára Marosfőn, amely során a meghívottak és a szervezők köszöntötték az egybegyűlt fiatalokat. Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke beszédében kiemelte a Szövetség és a MIÉRT együttműködésen és hagyományokon alapuló kapcsolatának alapcéljait, közös értékeit, melyeket az évek folyamán mindvégig a magyar érdekképviselet megerősítése, az új utak, lehetőségek keresése vezérelt. „Az EU Tábor ilyen szempontból is egy fontos nyári rendezvénynek tekinthető, ahol évről évre jelentős gondolatok hangzanak el, párbeszédek alakulnak ki és lehetőség nyílik arra, hogy a fiatalok bekerüljenek a politikai életbe.” »

Címkék: Bodor László, Borboly Csaba, Kelemen Hunor, Korodi Attila, Kovács Péter, MIÉRT, RMDSZ

Román-magyar külügyi bizottsági találkozóra került sor Bukarestben
2011. 6. 15.

A magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnökével, Balla Mihállyal és a Bizottság több képviselőjével találkozott Korodi Attila parlamenti képviselő, a Képviselőház Külügyi Bizottságának elnöke, illetve az általa vezetett bizottság képviselői június 15-én, szerdán Bukarestben. »

Címkék: Korodi Attila, Külkapcsolatok

Korodi Attila képviselő az oktatási törvényről
2011. 5. 24.

- Az új tanügyi törvény elfogadását nagy sikernek könyveltük el, de alig néhány hónap elteltével a képviselőház hallgatólagosan elfogadott egy olyan törvénykezdeményezést, amely eltörli Románia történelmének és földrajzának anyanyalven történő oktatását a nemzeti kisebbségek esetében – figyelmeztetett keddi politikai nyilatkozatában Korodi Attila képviselő. »

Címkék: Korodi Attila, Oktatásügyek

Elindult a Green Politics-program
2011. 2. 9.

Green Politics – „A zöld ötletek laboratóriuma” címmel indították útjára ma, február 9-én, elsőként Romániában azt az ökológia területén működtetni kívánt közös cselekvési és kommunikációs platformot, amelyet a Green Revolution környezetvédelmi egyesület, valamint négy parlamenti párt egy-egy képviselője kezdeményezett.
»

Címkék: Korodi Attila, Környezetvédelem

Korodi Attila képviselő az oktatási törvény késleltetéséről
2010. 12. 7.

Az új tanügyi törvény elfogadásának késleltetéséről, valamint e kérdés kapcsán megjelent cikkek, elemzésekkel összefüggésben a Román Akadémia Etnikai Problémákat Kutató Európai Tanulmányi Központja által nemrégiben közzétett jelentésről reflektált írásban letett politikai nyilatkozatában Korodi Attila képviselő. Kifejtette: a jelentés szerint az új törvény etnikai konfliktusokhoz vezethet Hargita és Kovászna megyében. Egyes kitételek ugyanis "többletjogokat" adnak a magyar kisebbségnek, és hátrányos helyzetbe juttatják a többségi nemzetet. »

Címkék: Korodi Attila, Oktatásügyek

Korodi Attila parlamenti képviselő felszólalása az átvilágítási törvény képviselőházi vitáján
2010. 5. 19.

Húsz év telt el a forradalom óta, de a Temesvári Kiáltványt még mindig nem sikerült gyakorlatba ültetnünk. Már többször elhangzott ennél a mikrofonnál, hogy nehezen, lassan változik Románia és a román társadalom. Ennek az egyik oka pontosan az, hogy nem ültettük gyakorlatba a Temesvári Kiáltványt, és hogy nincsen átvilágítási törvényünk – fogalmazott Korodi Attila parlamenti képviselő a jogszabálytervezet képviselőházi vitáján, május 19-én, Bukarestben. »

Címkék: Korodi Attila

Felszentelték a csíkszéki Mátyás huszárezred zászlaját
2010. 5. 2.

Újabb állomásához érkezett május 1-jén a Nyerges-tetőn a hagyományőrző huszármozgalom. A kellő pompával és a zászlószentelés hagyományának részletes betartásával szentelték fel a csíkszéki Mátyás huszárezred zászlóját, amelyet a felszentelési szertartás után befogadtak a szentegyházi, székelyudvarhelyi, háromszéki, marossárpataki, szovátai, gyergyói huszáregyesületek. »

Címkék: Borboly Csaba, Hagyományápolás, Korodi Attila, Tánczos Barna

A téli sportokat jelentősen sújtja a pénzalapok hiánya - Korodi Attila politikai nyilatkozata
2010. 3. 2.

Újra kell gondolnunk a téli sportok finanszírozását, helyes stratégiát kell alkalmaznunk, és módosítanunk kell a jelenlegi törvényes keretet, különben elpazaroljuk sportolóink tehetségét, amely – mint a nemrégiben befejeződött vancouveri Téli Olimpia is bizonyítja– egyáltalán nem elhanyagolható – figyelmeztetett keddi parlamenti felszólalásában Korodi Attila. »

Címkék: Korodi Attila, Nyilatkozat, Sport

Madridban találkoztak a külügyi bizottságok elnökei
2010. 2. 25.

Korodi Attila parlamenti képviselő, a román parlament külügyi bizottságának elnöke február 25- én 26-án részt vesz az Európai Uniós tagállamok parlamenti külügyi bizottságai elnökeinek Madridban tartott találkozóján. »

Címkék: Korodi Attila, Külkapcsolatok

Esélyünk van újragondolni a fejlesztési régiókat - Korodi Attila politikai nyilatkozata
2010. 2. 23.

Az RMDSZ 2008 októberében egy olyan törvénykezdeményezést nyújtott be a Szenátusban, amelyben a jelenlegi 8 fejlesztési régió helyett 15 hatékonyabbat javasolt, a felsőház által jóváhagyott tervezet jelenleg a képviselőházi megvitatás előtt áll – tájékozatott Korodi. »

Címkék: Korodi Attila

Korodi Attila a Parlament Külügyi Bizottságának elnöke
2010. 2. 2.

Korodi Attila, Hargita megyei parlamenti képviselő tölti be február 2-ától a Parlament Külügyi Bizottságának elnöki tisztségét.

Az új bizottsági elnök kiemelte, tevékenységének középpontjába a jó külügyi kapcsolatrendszer kialakítását és fenntartását fogja helyezni, ugyanakkor arra is figyelni fog, hogy Románia modernizációs vitájába a továbbiakban belefoglalják a különböző európai demokráciák értékeit és buktatóit. »

Címkék: Korodi Attila, Külkapcsolatok

Túl nagy a szakadék az elmélet és a gyakorlat között - Korodi Attila politikai nyilatkozata a Hargita és Kovászna megyei képviselők nevében.
2009. 5. 19.

„Románia kormánya bebizonyította, hogy a közigazgatás hatékony működésének elmélete és a román hétköznapokban tapasztalható gyakorlat között nem egyenlőségjel van, hanem PSD+PDL összeadásjel.”- figyelmeztetett felszólalásában Korodi. A kapzsiság, hatalomvágy, nemtörődömség és nepotizmus jellemzi leginkább a koalíciós pártokat a helyi dekoncentrált intézmények vezető tisztségeinek megszerzésében – vélte a képviselő, rámutatva arra, hogy a jelenleg kormányon lévők több mint egy évtizede pontosan az ellenkezőjét tartották fenn mostani döntésüknek, és úgy érveltek, hogy Románia fejlődésének feltétele, hogy a közigazgatás ne legyen alárendelve a politikumnak. »

Címkék: Intézményvezetők, Képviselőház, Korodi Attila

Erdélyi és magyarországi környezet- és természetvédelmi civil szervezetek találkozója
2009. 5. 14.

Erdélyi és magyarországi környezet- és természetvédelmi civil szervezetek szakmai találkozóján vesz rész Korodi Attila parlamenti képviselő május 15-én a Kolozs megyei Kalotaszentkirályon. »

Címkék: Kolozs, Korodi Attila, Környezetvédelem

Korodi Attila parlamenti képviselő interpellációi
2009. 5. 12.

2008-ban hosszas párbeszédet, előkészítő munkát követően a Környezetvédelmi Minisztérium kidolgozott egy tanulmányt a tárcának alárendelt intézmények decentralizációjáról, valamint egy négyéves cselekvési tervet a fent említett folyamat megvalósítására. Mi a kormány álláspontja ezzel kapcsolatosan? – kérdezte Korodi Attila parlamenti képviselő május 12-i felszólalásában Emil Boc miniszterelnököt. A politikus ugyanezt a kérdést feltette a környezetvédelmi tárca jelenlegi vezetőjének, Nicolae Nemirschi miniszternek is. »

Címkék: Képviselőház, Korodi Attila, Környezetvédelem

A román kormány virtuális temetője Csíkszeredában
2009. 4. 30.

A kormány temetőjét ábrázoló bannert helyezett ki az RMDSZ Csíki Területi Szervezete, Korodi Attila parlamenti képviselő és Gyerkó László szenátor a csíkszeredai Megyeházára április 30-án. »

Címkék: Csíkszereda, Gyerkó László, Korodi Attila, Köztisztviselők

Elektromos és elektronikai hulladékok hasznosítása - konferencia Bukarestben
2009. 4. 29.

Elektromos és elektronikai hulladékok hasznosításáról szóló konferencián vett részt Korodi Attila parlamenti képviselő, a Képviselőház Közigazgatási, területrendezési és környezetvédelmi bizottságának titkára április 29-én, Bukarestben. »

Címkék: Képviselőház, Korodi Attila, Környezetvédelem

Archívum »