Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: SZKT
Az Erdély 2020 megalkotása az erdélyi magyar elit felelőssége
2011. 9. 17.

Erdély 2020 fejlesztési terv kidolgozását szorgalmazta Winkler Gyula Marosvásárhelyen, a szombaton megtartott SZKT-én.  Felszólalásában az RMDSZ Hunyad megyei elnöke, európai parlamenti képviselő kiemelte: a programot az Európa 2020 stratégia ismeretében kell megalkotni.

»

Címkék: SZKT, Winkler Gyula

Szövetségi Képviselők Tanácsa - a választási rendszer megváltoztatása az elkövetkező időszak legfontosabb kihívása az RMDSZ számára
2011. 9. 17.

A Szövetségi Képviselők Tanácsának marosvásárhelyi, szombati ülésén Kelemen Hunor szövetségi elnök elmondta, az elmúlt 2-3 hónap politikai szempontból nem volt unalmas, egy olyan időszak volt, amikor a Szövetség által meghozott döntések a koalícióban és a kormányban befolyásolják a következő évek sorsát. »

Címkék: Borbély László, Kelemen Hunor, Kovács Péter, Markó Béla, RMDSZ, SZKT

Egységes álláspont a Szövetségi Képviselők Tanácsán
2011. 6. 25.

Egységes álláspont alakult ki a Szövetségi Képviselők Tanácsának szombati, marosvásárhelyi ülésén. A képviselők elsősorban a közigazgatási reformról, a kisebbségi törvényről és a Szövetség kormányzati szerepvállalásáról mondtak véleményt és alakítottak ki álláspontot. Az SZKT a képviselők mandátumának igazolásával és a testület elnökének megválasztásával indult, majd Kelemen Hunor szövetségi elnök az elmúlt fél év mérlegét vonta meg poltikai beszámolójában. »

Címkék: Borbély László, Kelemen Hunor, Kovács Péter, Lakatos Péter, Markó Béla, Régiók átszervezése, RMDSZ, SZKT

Tévedés azt hinni, hogy a történelem visszafordíthatatlan - SZKT-tagokat választott az RMDSZ Maros megyei szervezetének küldöttgyűlése
2011. 6. 18.

Marosvásárhelyt Csegzi Sándor, Csép Andrea, Dávid Csaba, Peti András, a Felső-Küküllőmentét és a Nyárádmentét Péter Ferenc és Osváth Csaba, a Felső-Marosmentét Balogh József és Vass Levente, a Mezőséget, illetve az Alsó-Marosmentét Simon István és Ilyés-Tóth Sándor, Segesvár környékét és az Alsó-Küküllőmentét pedig Gál Ernő és Szabó Albert képviseli majd az újraalakuló Szövetségi Képviselők Tanácsában (SZKT) – erről döntött pénteken az RMDSZ Maros megyei szervezetének küldöttgyűlése. A testület módosította az alapszabályzatot és meghallgatta a Bernády Alapítvány beszámolóját is. »

Címkék: Maros, SZKT

9. Országos Gyűlését tartotta a Szabadelvű Kör
2011. 6. 19.

Szombaton, 2011. június 18-án Kolozsváron az RMDSZ Főtitkársága nagytermében tartotta az RMDSZ liberális platformja, a Szabadelvű Kör 9. Országos Gyűlését. A fórum a platform legfelsőbb döntéshozó szerveként módosította a szervezet alapszabályzatát és elfogadta a platform új politikai programját. Az Országos Gyűlés új elnökséget és új SZKT tagokat is választott. »

Címkék: Bognár Zoltán, Eckstein-Kovács Péter, Szabadelvű Kör, SZKT

Nevesítette jelöltjeit a Magyar Ifjúsági Értekezlet az újralakuló SZKT-ba
2011. 6. 19.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet a szombaton, június 18-án megtartott küldöttgyűlése alkalmával 11 jelöltet nevesített a hamarosan újraalakuló Szövetségi Képviselők Tanácsába. A jelenlevő 33 küldött döntése alapján a MIÉRT-et Bodor László, elnök és Grüman Róbert, ügyvezető elnök normatív helyen, továbbá 3-3-3-as régiós eloszlásban Székelyföldről Lőrincz Csilla, Grünstein Szabolcs és Szőcs Endre, Partiumból Kovács Máté, Debreczeni Sándor és Máté József, szórványból pedig Széll Lőrincz, Deák Ferenc és Jakab Adorján képviseli az új SZKT-ban. »

Címkék: MIÉRT, SZKT

Küldöttgyűlést tartott a Maros megyei RMDSZ
2011. 6. 18.

Az RMDSZ Maros megyei szervezete június 17-én, Marosvásárhelyen tartotta rendkívüli küldöttgyűlését. Ez alkalommal megyei képviselőket választottak az SZKT-ba, valamint módosították a szervezet alapszabályzatát. »

Címkék: Maros, RMDSZ, SZKT

Határozat - Európai szintű politika a nemzeti közösségek védelme érdekében
2011. 4. 3.

Az RMDSZ Programjának és a X. Kongresszuson elfogadott Legyen európai szintű politika a nemzeti közösségek védelme című dokumentumának értelmében célkitűzésünk olyan Európai Uniós kisebbségi keretszabályozás elfogadtatása, amely az őshonos nemzeti kisebbségekhez tartozó egyének és közösségek széles körű jogait tartalmazza az önrendelkezéstől - beleértve az Európai Unióban meghonosodott autonómiaformák alkalmazhatóságát - a nyelvhasználati, oktatási és kulturális jogokig. »

Címkék: SZKT

Megválasztották az RMDSZ politikai alelnökét és főtitkárát - Kolozsváron ülésezett az SZKT
2011. 4. 3.

Borbély László romániai környezetvédelmi miniszter lett az RMDSZ politikai alelnöke, Kovács Péter eddigi ügyvezető alelnök pedig a szövetség főtitkárává vált szombaton, miután ezekre a tisztségekre megválasztotta őket szombaton, Kolozsváron a Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT). Mindkét politikust Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke javasolta e tisztségekbe. »

Címkék: Borbély László, Kelemen Hunor, Kovács Péter, SZKT

Szövetségi Képviselők Tanácsa - Kolozsvár
2011. 3. 21.

Kelemen Hunor szövetségi elnök 2011. április 2, szombat délelőtt 10 órára, a kolozsvári Magyar Opera nagytermébe összehívta a Szövetségi Képviselők Tanácsának ülését.
Napirenden:
1. A szövetségi elnök politikai tájékoztatója
2. A főtitkár és a politikai alelnök megválasztása
3. Különfélék  

»

Címkék: Kolozsvár, SZKT

Azért erős az RMDSZ, mert az erdélyi magyarokra figyel - Kelemen Hunor a Szövetségi Képviselők Tanácsán
2011. 2. 12.

Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter a február 12-én, Marosvásárhelyen megtartott Szövetségi Képviselők Tanácsán beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy az RMDSZ az elmúlt 21 évben azért volt sikeres, mert Erdélyre figyelt. »

Címkék: Kelemen Hunor, SZKT

Az oktatási törvény elfogadása mérföldkő az erdélyi magyar jogküzdelemben
2011. 2. 12.

- Az oktatási törvény elfogadása az RMDSZ és az erdélyi magyarság számára az elmúlt két évtized jogküzdelmének egyik legfontosabb mérföldköve, mert ezáltal sikerült kiteljesíteni a kisebbségi anyanyelvhasználatot: a jogszabály ugyanakkor átvezet egy olyan új küzdelembe, amely a kollektív jogokért, a döntési jogokért folyik, hiszen ez tartalmazza már a kulturális autonómiának bizonyos elemeit – jelentette ki Markó Béla, az RMDSZ elnöke szombaton a Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) marosvásárhelyi ülésén. »

Címkék: Markó Béla, SZKT

Az elmúlt húsz év legnagyobb eredménye a tisztességes, egységes erdélyi magyar politizálás - Marosvásárhelyen ülésezett az SZKT
2010. 12. 12.

Nem kívánja magát újrajelöltetni az RMDSZ elnöki tisztségére a februári nagyváradi kongresszuson Markó Béla - jelentette be maga a szövetség elnöke szombaton Marosvásárhelyen, a Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) ülésén. Az elnök kihangsúlyozta, nem kíván visszavonulni a politikai életből, és az elmúlt 18 évben gyűjtött politikai tapasztalatot továbbra is az RMDSZ javára szeretné fordítani. »

Címkék: Markó Béla, SZKT

Az RMDSZ kormányon maradásának feltétele: a reform
2010. 9. 25.

- A RMDSZ kormányzati jelenlétének feltétele, hogy tovább megy-e az elkezdett reform, a decentralizáció, hogy sikerül-e elfogadtatni az oktatási törvényt és megvalósulnak-e a Szövetség által támogatott gazdaságösztönző intézkedések. Az RMDSZ-nek az a határozott álláspontja, hogy ezeknek a lépéseknek mihamarabb, még az ősszel meg kell valósulniuk – jelentette ki Markó Béla miniszterelnök-helyettes szombaton, Marosvásárhelyen, a Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) ülésén.  »

Címkék: Markó Béla, SZKT

Az RMDSZ mélyreható államreformot szorgalmaz - Marosvásárhelyen ülésezik az SZKT
2010. 7. 9.

- Az RMDSZ számára soha ilyen nehéz nem volt a kormányzás, mint most: az elmúlt hónapokban a Szövetségnek ugyanis választania kellett két éles alternatíva, a kormányzás vagy az ellenzékiség lehetősége között. Az RMDSZ úgy döntött: tovább válallja a kormányzati szerepet, mert most előzménytelen esély van arra, hogy mélyreható reformokat hajtsanak végre az államigazgatás és a bürokrácia leépítése, valamint a decentralizáció kiteljesítése terén – jelentette ki Markó Béla miniszterelnök-helyettes pénteken, Marosvásárhelyen, a Szövetségi Képviselők Tanácsának ülésén »

Címkék: Markó Béla, Marosvásárhely, SZKT

Takács Csaba az RMDSZ megbízott ügyvezető elnöke - Marosvásárhelyen ülésezett az SZKT
2010. 2. 14.

Kormányzati szereplőként az RMDSZ nemcsak a sajátos közösségi célok érvényesítéséért, hanem az országos gondok, a válság okozta súlyos szociális problémák megoldásáért is felelősséget kíván vállalni – jelentette ki Markó Béla szövetségi elnök szombaton, a Szövetségi Képviselők Tanácsának marosvásárhelyi ülésén. »

Címkék: SZKT, Takács Csaba

Az RMDSZ nemcsak a sajátos magyar célok megvalósításáért, hanem az országos gondok megoldásáért is vállalta a kormányzati szerepet - Marosvásárhelyen ülésezett az SZKT
2010. 2. 13.

Kormányzati szereplőként az RMDSZ nemcsak a sajátos közösségi célok érvényesítéséért, hanem az országos gondok, a válság okozta súlyos szociális problémák megoldásáért is felelősséget kíván vállalni – jelentette ki Markó Béla szövetségi elnök szombaton, a Szövetségi Képviselők Tanácsának marosvásárhelyi ülésén. »

Címkék: Markó Béla, SZKT

December 18-án ülésezik a Szövetségi Képviselők Tanácsa
2009. 12. 12.

Markó Béla szövetségi elnök 2009. december 18-án, pénteken 12 órára, a marosvásárhelyi Kultúrpalotába összehívta a Szövetségi Képviselők Tanácsának ülését. Az ülés napirendje: a szövetségi elnök politikai tájékoztatója, az államelnök-választási kampány kiértékelése, döntés az RMDSZ választások utáni stratégiájáról. 
 Az Egyeztető Kerekasztal ugyanaznap 11 órától ülésezik a Kultúrpalotában.
»

Címkék: SZKT

Üzenetemet ti is alakítsátok, továbbítsátok - KELEMEN HUNOR államelnökjelölt a kampány előkészületeiről
2009. 9. 19.

„Csapatmunka és megfelelő háttér nélkül nem tudunk eredményt elérni ebben a kampányban sem. Ezért arra kérlek, hogy üzenetemet ti is alakítsátok, vegyétek át, csiszoljátok és továbbítsátok. Szükségem van segítségetekre, mert egymagamban, egyetlen jelöltként nem juthatok el minden közösséghez, bármennyire is szeretném, bármekkora erőfeszítést tennék erre” – mondta Kelemen Hunor, az RMDSZ államelnökjelöltje a Szövetségi Képviselők Tanácsának szeptember 19-i, marosvásárhelyi ülésén. »

Címkék: Államfőjelölt, Kelemen Hunor, SZKT, Ügyvezető Elnökség

Archívum »