Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Bíró Rozália
Kelemen Hunor és Orbán Viktor találkozója - Jó úton az RMDSZ és a FIDESZ kapcsolatának rendezése
2011. 11. 24.

Hivatalos találkozóra került sor Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és Orbán Viktor, a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség elnöke között, ma, november 24-én, Budapesten. A magas szintű találkozón a felek megállapították, hogy a FIDESZ és az RMDSZ közötti kapcsolat rendezése „jó úton halad, hiszen ugyanabba az európai, politikai családba tartozunk, nemzetstratégiai és nemzetpolitikai kérdésekben ugyanazt az álláspontot képviseljük”. »

Címkék: Bíró Rozália, Budapest, Kelemen Hunor, Kovács Péter, Magyar-magyar

Idén is felmérik a kisdiákok egészségügyi állapotát Nagyváradon
2011. 10. 19.

A 2011/2012/es tanévben is folytatódik Biró Rozália nagyváradi alpolgármester azon kezdeményezése, amelynek keretén belül I. és V. osztályos gyermekek körében egészségügyi felméréseket végeznek. Az alpolgármester október 18-án sajtótájékoztatón ismertette az idei tanévre vonatkozó egészségügyi felmérés részleteit.
»

Címkék: Bíró Rozália, Egészségügy, Nagyvárad

Ingyenes sugárterápia 1200 romániai beteg részére
2011. 10. 6.

A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében a DEOEC Sugárterápia Tanszék és a Nagyváradi Orvostudományi Egyetem Onkológiai Osztálya közös pályázatot (HURO/0802/010) nyújtott be és nyert el, amely célja, hogy a határ menti daganatos betegek is az európai standardnak megfelelő sugárkezelésben részesüljenek. »

Címkék: Bíró Rozália, Egészségügy

Egyedülálló kezdeményezések Nagyváradon a diákok és fiatalok érdekében
2011. 9. 29.

Országosan is példátlan kezdeményezések sorozatát folytatja a nagyváradi helyi tanács RMDSZ-es frakciója legújabb, fiatalokat támogató programjával. »

Címkék: Bihar, Bíró Rozália, Ifjúság

"Számítunk az anyaország nyitottságára" - Biró Rozália a köztársasági elnök beiktatásán
2010. 6. 30.

Biró Rozália, a Szövetségi Képviselők Tanácsának elnöke képviselte a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget az Országházban, Magyarország új, augusztus 6-án hivatalába lépő köztársasági elnök beiktatásán. Az elöljáró ünnepélyes eskütétele után, Biró Rozália, a romániai magyarság nevében gratulált az új köztársasági elnöknek, kiemelvén annak fontosságát, hogy egy erős anyaország szilárd talajon álló nemzetpolitikát és jó kapcsolati hátérrel rendelkező nemzeti kisebbségi politikát jelenthet. »

Címkék: Bíró Rozália, Magyar-magyar

Mind a jelenben, mind a jövőben hangsúlyosan jelen kell lennünk Románia közéleti, politikai és társadalmi életében!
2009. 11. 10.

„Mind a jelenben, mind a jövőben hangsúlyosan jelen kell lennünk Románia közéleti, politikai és társadalmi életében!” – Biró Rozália, a Szövetségi Képviselők Tanácsának elnökével az államelnök-választási kampányról beszélgettünk. »

Címkék: Bíró Rozália, Kampány

Romániának változnia kell! - KELEMEN HUNOR államelnökjelölt nagyváradi kampányindítója
2009. 10. 20.

Több mint 5000 ember vett részt az RMDSZ Nagyváradon megtartott, második kampányindítóján. A szövetség államelnökjelöltje, Kelemen Hunor beszédében elmondta, Csíkszereda után Nagyváradon is indítja kampányát. „Azért fontos ez, mert Székelyföld és Partium közösségünk hídfői, egymást erősítik, de egymásra is vannak utalva” - mondta Kelemen Hunor. »

Címkék: Államfőjelölt, Bíró Rozália, Borbély László, Cseke Attila, Kelemen Hunor, Markó Béla, Partium

A térség fontos eseménye a Varadinum expo
2009. 9. 26.

*** A román és magyar külkereskedelmi kapcsolatok kialakításában, de a vásárlói bizalom visszaszerzésében is fontosnak tartja Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője a 13. alkalommal megszervezett Varadinum Expót. A csütörtök délelőtti megnyitón részt vett még Biró Rozália, Nagyvárad alpolgármestere és az ITD Hungary, valamint a romániai és magyar kereskedelmi kamarák képviselői. »

Címkék: Bíró Rozália, Nagyvárad, Winkler Gyula

"Ne nyúljon a kormány az emberek zsebébe" - Kelemen Hunor államelnökjelölt a vizitdíj eltörlése mellett foglalt állást Nagyváradon
2009. 7. 31.

„Mélyen az emberek zsebébe nyúl a kormány az azonnali bevételszerzést célzó intézkedéseivel” – jelentette ki Kelemen Hunor államelnökjelölt Nagyváradon, Biró Rozália polgármesterrel közösen megtartott sajtótájékoztatóján. Az RMDSZ jelöltje támogatásáról biztosította a Bihar Megyei RMDSZ-t, „helyes és szükséges” kezdeményezésnek nevezte a vizitdíj eltörléséért megszervezett aláírásgyűjtést. »

Címkék: Államfőjelölt, Bihar, Bíró Rozália, Kelemen Hunor

2009-ig újabb 132 ANL lakás épül Nagyváradon
2008. 5. 21.

Három tömbház, 132 lakrésszel- erre a számra bólintott rá az Országos Lakásügynökség az Aradi út és a Szentandrási út keresztezodésében létesítendo ANL lakások kapcsán- tudatta Biró Rozália, Nagyvárad alpolgármestere.

Az önkormányzat lakásépítési projektjére a múlt hét végén bólintottak rá, melynek eredményeként várhatóan 2009 közepén átadásra kerülhetnek ezek a lakások- mondta az alpolgármester, majd részletesen kitért az építendo lakások ismertetésére.

A három tömbháznak a tetoterét is beépítik- hangsúlyozta Biró Rozália, melyekben összesen 132 lakás lesz, egy, ketto, illetve három szobás lakások.

Az egy szobásakból 36-ot építenek, melyek 40, 8 négyzetméteresek lesznek, a két szobásakból 90-et építenek 55-57 négyzetméternyiseket, míg a három szobásakból 6, egyenként 72 négyzetméteres alapterületu lakás épül majd.

A lakásokhoz ugyanakkor parkolókat is kialakítanak, összesen 120 autó számára.
Ezen, már folyamatban lévo lakásépítési projekt mellett ugyanakkor az önkormányzat tervei között szerepel, hogy a Moreni utcán, megvásárol egy területet a CFR-tol és oda is ANL lakásokat épített.

Ezzel kapcsolatban az alpolgármester elmondta: csütörtökön a városi tanács soros ülésén határozatjavaslatot vitatnak majd meg a tanácsosok, arra vonatkozóan, hogy belegyezésüket adják- e az említett terület megvásárláshoz.
»

Címkék: Bíró Rozália, , Nagyvárad

Kérdőíves felmérés Nagyváradon
2008. 5. 14.

Biró Rozália, Nagyvárad alpolgármestere, az RMDSZ helyi polgármesterjelöltje kedden egy kérdőíves felmérés eredményeiről számolt be, melyből kiderül mennyire elégedett a város lakossága az önkormányzat közszolgáltatási részlegeivel. »

Címkék: Bíró Rozália, Helyhatósági választások, Nagyvárad,

Visszaélnek az RMDSZ és Bíró Rozália nevével Nagyváradon.
2008. 5. 13.

Az elmúlt időszakban 17 olyan esetre derült fény, amelyben egy férfi és egy nő idősekhez csenget be, mondván, hogy Biró Rozália Nagyvárad jelenlegi alpolgármestere, az RMDSZ polgármesterjelöltje személyesen küldött elektronikai ajándékokat, amelyeknek csak a 150 és 700 lej között váltakozó postai költségét kell kifizetni. »

Címkék: Bíró Rozália, Kampány, Nagyvárad

Bemutatkozott az RMDSZ két nagyváradi tanacsosjelöltje Sárközi Zoltán és Zalder Éva
2008. 5. 8.

Az RMDSZ két nagyváradi tanácsos-jelöltje: Sárközi Zoltán és Zalder Éva mutatkozott be csütörtökön  a Szövetség helyi székházában. Sárközi Zoltán fő  szakterülete a város csatornahálózata, Zalder Éva pedig az  tanügyért tevékenykedne a helyi tanácsban. »

Címkék: Bíró Rozália, Helyhatósági választások, Kampány, Nagyvárad

Protokollszerződés a korrekt kampányért Nagyváradon
2008. 5. 5.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség kezdeményezésére protokollszerződést írtak alá hétfőn Nagyváradon a választási kampányban részt vevő pártok képviselői a Szövetség Sas palotában található székhelyén. »

Címkék: Bíró Rozália, Helyhatósági választások, , Kampány

Archívum »