Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Környezetvédelem
Borbély: Év végéig elkészül az Azomures új környezetvédelmi hatástanulmánya
2011. 12. 2.

A marosvásárhelyi Azomures Vegyipari Kombinát képviselőivel találkozott csütörtökön, december 1-én Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter. A találkozón jelen volt az országos, a regionális és a megyei Környezetvédelmi Ügynökség vezetősége is. A miniszter az Azomures küszöbön álló tulajdonosváltása kapcsán arról kívánt meggyőződni, hogy az új tulajdonosok is vállalni fogják-e a környezetszennyezés csökkentésére irányuló kötelezettségeket. »

Címkék: Borbély László, Környezetvédelem

Elkészült az a rendszer, amely az érintetlen erdőrészekben szigorúan tiltani fogja a fakitermelést
2011. 11. 21.

Mandátumom egyik legfontosabb célkitűzése az illegális erdőirtások mértékének csökkentése - nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter november 15-én Brassó megyében, az Új- és Ósinka közötti érintetlen erdőrészben tett látogatása alkalmával. »

Címkék: Borbély László, Környezetvédelem

Borbély László a visegrádi országok környezetvédelmi minisztereinek csehországi csúcstalálkozóján vett részt
2011. 11. 9.

Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter november 7-8. között a visegrádi országok környezetvédelmi minisztereinek csehországi csúcstalálkozóján vett részt. A visegrádi csoport idei fórumán Románia és Bulgária környezetvédelmi miniszterei is részt vettek. 
»

Címkék: Borbély László, Külkapcsolatok, Környezetvédelem

Hargita megyei sikerek zöldberuházások terén - Csíkszeredába és Udvarhelyszékre látogatott Borbély László miniszter
2011. 11. 4.

Hargita megye élen jár a Környezetvédelmi Alapból finanszírozott integrált ivóvíz- és csatornarendszerek építését, felújítását és bővítését célzó program pályázatainál – jelentette ki Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter november 3-án Csíkszeredában. Mint a polgármesterekkel való találkozón elhangzott, a megye behozta lemaradását a víz- és csatornarendszerek tekintetében, és jól halad a hulladékgazdálkodás fejlesztése terén is.
»

Címkék: Borbély László, Hargita, Környezetvédelem

Átadták a gyantai árvízvédelmi szükségtározót
2011. 10. 29.

A Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium elsődleges prioritásként kezeli az árvízvédelemmel kapcsolatos beavatkozási területeket - nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter október 28-án Bihar megyében, a gyantai árvízvédelmi szükségtározó átadóünnepségén. »

Címkék: Borbély László, Környezetvédelem

Románia barlangjainak turisztikai értékesítését célzó program indul
2011. 10. 28.

A Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium szakemberei egy, Románia barlangjainak megőrzésével kapcsolatos program előkészítésén dolgoznak – nyilatkozta Borbély László október 20-án egy, Románia turisztikai barlangjaival kapcsolatos konferencián, Rozsnyóban.
»

Címkék: Borbély László, Környezetvédelem

Borbély László a Szenátus közigazgatási, területrendezési és környezetvédelmi bizottságának tagjaival tanácskozott
2011. 10. 26.

Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter október 25-én a Szenátus közigazgatási, területrendezési és környezetvédelmi bizottságának tagjaival tanácskozott. A tanácskozáson a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium eddigi eredményeiről valamint a minisztérium 2012-es stratégiáiról, terveiről volt szó. »

Címkék: Borbély László, Környezetvédelem

Borbély László több mint 139 millió euró értékben írt alá szerződéseket
2011. 10. 24.

Október 24-én Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter, valamint Temes és Vâlcea megyék tanácselnökei több mint 139 millió euró értékben írtak alá finanszírozási szerződéseket. A tervek Vâlcea megye víz-, illetve Temes megye hulladékkezelési infrastruktúrájának kiépítését szorgalmazzák. - A szerződések megkötése után „a labda és a felelősség oroszlánrésze az önkormányzatok területén van”, de ez nem azt jelenti, hogy a továbbiakban a minisztérium szakemberei „ölbe tett kezekkel ülnek”. A közeljövőben intézkedést hozok, hogy a leszerződött tervek közül, mindenik államtitkár, magas rangú tisztségviselő személyesen felügyeljen 3-4 terv kivitelezését– mondta Borbély László. »

Címkék: Borbély László, Környezetvédelem

Borbély László: Románia barlangjainak turisztikai értékesítését célzó program indul
2011. 10. 20.

A Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium szakemberei egy, Románia barlangjainak megőrzésével kapcsolatos program előkészítésén dolgoznak – nyilatkozta Borbély László október 20-án a Románia turisztikai barlangjaival kapcsolatos konferencián, Brassóban. »

Címkék: Borbély László, Környezetvédelem

Borbély: az integrált hulladékgazdálkodási infrastruktúra kiépítése az önkormányzatok feladata
2011. 10. 18.

A Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium által szorgalmazott országos integrált hulladékgazdálkodási infrastruktúra kiépítésében fontos szerep jut a tervek kivitelezéséért felelős önkormányzatoknak. A minisztérium Környezetvédelmi Operatív Programja 1,2 milliárd euró uniós támogatást biztosít az önkormányzatoknak hulladék begyűjtő és kezelő kiépítésre. Az Unió által pozitívan elbírált terveket az önkormányzatoknak 2015-ig kell kivitelezniük – nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter október 18-án a Parlament közigazgatási bizottságai által szervezett hulladékmenedzsmenttel kapcsolatos kerekasztal beszélgetésen. »

Címkék: Borbély László, Környezetvédelem

Összehangolják a környezetvédelmi munkát Székelyföldön
2011. 10. 14.

A Natura 2000 programban résztvevő szervezetek tanácskoztak Sepsiszentgyörgyön: céljuk, hogy Székelyföld különböző pontjain természetvédelmi övezetek fölött gondoskodó egyesületek szakmai tapasztalatot cserélhessenek, a közös problémákra megoldást találjanak. »

Címkék: Környezetvédelem, Székelyföld

Borbély László: csökkenteni kell a természeti katasztrófák következményeit
2011. 10. 12.

A Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium által eszközölt környezet- és árvízvédelemmel kapcsolatos beruházások egyik fontos célja a természeti katasztrófák mértékének csökkentése – nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter október 12-én, a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapján. »

Címkék: Borbély László, Környezetvédelem

Román-bolgár kormányülés: Borbély László és Nona Karadjova miniszterek közös nyilatkozatot írtak alá
2011. 10. 12.

Október 12-én, a Bukarestben tartott román-bolgár kormányülésen Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter és Nona Karadjova környezetvédelmi és vízügyi miniszter közös nyilatkozatot írtak alá, amelyben egy román-bolgár környezetvédelemmel kapcsolatos együttműködési megállapodás minél hamarabbi aláírását szorgalmazzák. »

Címkék: Borbély László, Külkapcsolatok, Környezetvédelem

Borbély László az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsának ülésén
2011. 10. 11.

Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter október 10-én, Luxemburgban, az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsának ülésén vett részt. A tanács legfontosabb napirendi pontjai a kiotói egyezményben foglalt második vállalási időszakkal kapcsolatos uniós álláspont kialakítása és az első vállalási időpont után fennmaradó széndioxid-kibocsátási kvóták további értékesítése voltak. »

Címkék: Borbély László, Környezetvédelem

Borbély László Maros megyei mezőgazdasági vállalkozókkal tanácskozott
2011. 10. 7.

A Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium roncstraktor-programja minden önmeghajtású mezőgazdasági gépre vonatkozik, azzal a kikötéssel, hogy a programban részt vevő gazdáknak nem lehetnek adókifizetéssel kapcsolatos elmaradásaik az adott polgármesteri hivatalok felé - nyilatkozta Borbély László október 7-én Marosvásárhelyen, a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének Maros megyei tagjaival tartott tanácskozásán. »

Címkék: Borbély László, Környezetvédelem

Békés és Arad megyei vízügyi együttműködésről döntött a kormány
2011. 10. 6.

A Békés megyei lakosság ivóvízszükségletének biztosításáról szóló memorandumot fogadott el szerdán, október 5-én a kormány. Az okirat értelmében a romániai Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium, valamint a Belügyminisztérium elkezdheti a tárgyalásokat a magyar hatóságokkal a Békés megyei ívóvíz biztosításához, illetve az ivóvíz szállításhoz szükséges határon átnyúló csatornahálózat megteremtése érdekében. Az ivóvíz az Arad megyében folyó Maros csatornájából származik.
»

Címkék: Környezetvédelem

Közzétették a Környezetvédelmi Alap a víz- és csatornázási program nyertes pályázatainak listáját
2011. 10. 3.

A www.afm.ro honlapon közzétette a Környezetvédelmi Alap a víz- és csatornázási program nyertes pályázatait. A nyertes pályázatok listája megtalálható a http://www.afm.ro/main/info_stuf/apa/lista_solicitanti_proiecte_aprobate-26_09_2011.pdf linken.
»

Címkék: Környezetvédelem

Borbély: átszerveztük a Talajjavítási Hatóságot
2011. 10. 3.

A kormány szeptember 29-i ülésén jóváhagyta a Talajjavítási Hatóság átszervezését. A jogszabály értelmében, a továbbiakban az országos árvízvédelmi infrastruktúra menedzsmentjéért egy intézmény, a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztériumnak alárendelt Vízügyi Hatóság felel – nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter szeptember 30-án. »

Címkék: Borbély László, Környezetvédelem

Október 3-án indul a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium környezetbarát autók vásárlását támogató programja
2011. 9. 30.

Október 3-án indul a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium környezetbarát autók vásárlását támogató programja - nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter szeptember 30-án. »

Címkék: Borbély László, Környezetvédelem

Borbély László: a Képviselőház hamarosan jóváhagyja a minisztérium EU-konform hulladék-újrahasznosítási és tárolási törvénytervezetét
2011. 9. 30.

A Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium azon törvénytervezetét, amely az Európai Unió hulladék újrahasznosítására és tárolására vonatkozó irányelvét ülteti gyakorlatba, a Kormány 2011. április 6-án hagyta jóvá. A jogszabály gyakorlatba ültetéshez a Parlament jóváhagyása is szükséges. Jelenleg a minisztérium a hulladékok újrahasznosítására és tárolására vonatkozó törvénytervezete a Képviselőházban van közvitán – nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter szeptember 30-án.
»

Címkék: Borbély László, Környezetvédelem

Archívum »