Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Európa Tanács
Az RMDSZ Főtitkárságán járt az Európa Tanács küldöttsége
2011. 10. 18.

Az elmúlt években jelentős eredményeket értünk el a kisebbségi jogok terén, de még sok a megoldásra váró kérdés – jelentette ki Kovács Péter ma Kolozsváron. Az RMDSZ főtitkára a Keretegyezmény a Nemzeti Kisebbségek Védelméről alkalmazását felügyelő Európa Tanács-i bizottság tagjaival találkozott. A kétoldalú megbeszélésen a Szövetség részéről jelen voltak Magyari Tivadar és Bodor László főtitkárhelyettesek, valamint Miklósi Ildikó sajtótanácsos is. »

Címkék: Bodor László, Európa Tanács, Főtitkárság, Magyari Tivadar, RMDSZ

Frunda György továbbra is az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése néppárti csoportjának az alelnöke
2010. 4. 27.

Hétfőn, április 26-án Frunda György szenátort újraválasztották az Európai Néppárt Csoport (EPP/CD) alelnökévé. Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének legnagyobb csoportja, az Európai Néppárt 210 tagot számlál és 14 alelnöke van. A Néppárt Csoporton belüli választásokra az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének Strasbourgban április 26-30 közt zajló  tavaszi ülésszakának keretében került sor.
Az ülésszak napirendje itt  olvasható. »

Címkék: Európa Tanács, Frunda György

Háromszéki siker az Európai Tanácsnál
2010. 3. 18.

Közel százötven ember jelenlétében nyílt meg tegnap Strasbourgban, a Helyi és Regionális Választottak Kongresszusának (CLRA) tavaszi ülésszakán a Háromszéket bemutató és promováló kiállítás. »

Címkék: Európa Tanács, Háromszék

Frunda György a kisebbségi jogok általános európai érvényesítését szorgalmazza
2009. 4. 29.

Az Európa Tanács tagállamainak minimális standardokat kell megállapítaniuk a nemzeti kisebbségek számára, hogy a többséggel egyenlő bánásmódban részesüljenek, és ki kell küszöbölni a tagállamok között fennálló különbségeket – többek között ez áll abban a Kiegészítő Jegyzőkönyv-tervezetben, amelyet Frunda György szenátor nyújtott be szerdán, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének ülésén. A dokumentumot, amely az Emberi Jogok Európai Egyezményének kiegészítését célozza, a Közgyűlés mintegy 40 tagja írta alá, ám ezek között egyetlen román politikus sincs. »

Címkék: Európa Tanács, Frunda György, Kisebbségvédelem

Ajánlás-tervezetet nyújt be Frunda György az Emberi Jogok Európai Egyezményéhez
2009. 4. 8.


Frunda György szenátor kidolgozott egy  kiegészítő jegyzőkönyv-tervezetet az Emberi Jogok Európai Egyezményéhez, amely a nemzeti kisebbségek jogaira vonatkozó minimális elvárásokat garantálja.

Az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének tagjaként a politikus az április 27-31 között sorra kerülő tavaszi ülésszak alkalmával nyújtja be az ajánlástervezetet, amely tartalmazza azokat a jogokat, amelyeket a tagállamoknak kötelező módon kellene biztosítaniuk a területüken élő nemzeti kisebbségeknek.

»

Címkék: Európa Tanács, Frunda György

Frunda György az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének nyári ülésszakán
2008. 6. 26.

Frunda György, az RMDSZ szenátora, a romániai küldöttség vezetőjeként részt vesz június 23-27 között, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének nyári ülésszakán. A közgyűlés napirendjén szerepel többek között a migráció kérdésköre valamint a demokrácia Kínában, Örményországban, Törökországban és Azerbajdzsánban. »

Címkék: Európa Tanács, Frunda György

Archívum »