Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: EPP
Winkler Gyula: sok EP-képviselő beszél Európa jövőjéről anélkül, hogy hinne benne
2011. 9. 29.

Az Európai Unió jövője nem kormányközi, hanem közösségi módszereken alapszik, fogalmazott Winkler Gyula, az RMDSZ EP-képviselője szerdán Strasbourgban a szavazatindokláskor. Az Európai Parlament plénuma szerdán többek között a Gazdasági kormányzásról szóló hatos jogszabálycsomagról szavazott.
»

Címkék: EPP, Európai Parlament, Winkler Gyula

Konkrétabb és hatékonyabb európai szabályrendszerre van szükség a kisebbségi jogok terén - Markó Béla miniszterelnök-helyettes az EPP bukaresti konferenciáján
2011. 9. 25.

Napjaink gazdasági kihívásai mellett, az Európai Uniónak hosszú távú megoldásokat kell találnia a nemzeti önazonosságot érintő kérdésekre is: úgy értékeltem, hogy miközben politikai, morális és gazdasági téren közös európai identitás kialakítására van szükség, nem szabad lemondanunk a sajátos nemzeti identitásunkról, a nyelvi, kulturális és vallási önazonosságunkról. Ez immár nem csak a nemzeti kisebbségek, hanem az összes európai nemzet alapvető érdeke – jelentette ki Maró Béla miniszterelnök-helyettes pénteken, Bukarestben, az Európai Néppárt (EPP) által szervezett konferencián.         
»

Címkék: EPP, Markó Béla

Winkler: Ne mélyüljenek el az Európai Unióban meglévő választóvonalak
2011. 9. 23.

Az Európai Unión belüli új választóvonalak kialakulásának és a meglévő különbségek elmélyülésének veszélyére figyelmeztetett Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője az Európai Néppárt képviselőcsoportjának Bukarestben rendezett nyári egyetemén. Winkler Gyula véleménye szerint az említett jelenségek leküzdésének egyik eszköze az egységes európai piac megerősítése.
»

Címkék: EPP, RMDSZ, Winkler Gyula

Az Európai Néppárt az egységes magyar képviseletet támogatja
2011. 9. 22.

Az RMDSZ politikai szerepvállalásáról, a román-magyar politikai kapcsolatokról, a romániai magyar kisebbség jogairól és törekvéseiről folytatott kétoldalú megbeszélést Kelemen Hunor szövetségi elnök Wilfried Martenssel, az Európai Néppárt elnökével ma, szeptember 22-én, Bukarestben. Az RMDSZ-t a szövetségi elnök mellett Winkler Gyula és Sógor Csaba európai parlamenti képviselők, Korodi Attila, a Képviselőház Külügyi Bizottságának elnöke és Nagy Zoltán államtitkár, a Szövetségi Elnöki Hivatal kabinetigazgatója képviselte.
»

Címkék: EPP, Kelemen Hunor, Korodi Attila, Nagy Zoltán, RMDSZ, Sógor Csaba, Wilfried Martens, Winkler Gyula

Winkler Gyula: Meg kell szüntetni az új tagállamok hátrányos helyzetét mezőgazdasági kifizetések terén
2011. 5. 4.

A tagállamok közötti egyensúlytalanság megszüntetéséről és az agrárpolitika pénzügyi távlatairól beszélt hozzászólásában Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője az Európai Néppárt képviselőcsoportjának Palermóban, 2011. május 4-6 között megtartott tanulmányi napjain. »

Címkék: EPP, Winkler Gyula

Erdélyi magyar döntős az Európai Néppárt logóversenyében
2011. 4. 21.

A Boga Emese-Margit által tervezett logóváltozat az egyike annak a négy döntős munkának, melyek közül a nyertes lesz az Európai Néppárt hivatalos logója az idei év folyamán. A következő tíz napban már csak a közönség szavazatain múlik az, hogy az erdélyi magyar lány nyerje meg az Európai Uniós szintű versenyt. »

Címkék: EPP, Ifjúság

Horvátországban ülésezett az Európai Néppárt Képviselőcsoportjának Bürója - Sógor: Horvátország EU-s csatlakozása kisebbségvédelmi kérdések szempontjából is kiemelten fontos
2011. 3. 4.

Zágrábban ülésezett 2011. március 3-4. között az Európai Néppárt európai parlamenti Képviselőcsoportjának Bürója, a kihelyezett tanácskozás napirendjén Horvátország Európai Unióhoz való csatlakozásának kérdése szerepelt. Az eseményen jelen volt Joseph Daul, az Európai Parlament néppárti frakciójának elnöke, illetve Viviane Reding az Európai Bizottság alelnöke is, akik elégedetten nyugtázták, hogy Horvátország teljesítette a felvételhez szükséges kritériumok jelentős részét »

Címkék: EPP, Sógor Csaba

A regionális együttműködés bővítése fontos szerepet játszik Horvátország EU-csatlakozásában
2011. 3. 3.

Horvátország európai uniós csatlakozása volt az Európai Néppárt (EPP) EP-képviselőcsoportja zágrábi ülésének központi témája. A balkáni állam példamutató utat járt be a függetlenség két évtizeddel ezelőtti kivívásától az Európai Unió küszöbéig. Az EPP képviselőcsoportjának elnöke, Joseph Daul biztosította az ülésen jelen lévő horvát miniszterelnököt arról, hogy az Európai Unió ajtaja nyitva áll Horvátország előtt és reményét fejezte ki, hogy a csatlakozási szerződés még a magyar elnökség féléve alatt készen fog állni a lezárásra. »

Címkék: EPP, Winkler Gyula

Új politikai programot készít elő az EPP
2011. 2. 10.

Az Európai Néppárt (EPP) új politikai programját készíti elő az európai alakulat kétnapos brüsszeli tanácskozásán. Az EPP jelenlegi programja közel 20 évvel ezelőtt született, az új programot pedig a 2012-ben megrendezett kongresszus tervezi elfogadni. Az ülésen Wilfried Martens az EPP elnöke úgy fogalmazott, hogy 1992 óta a világban és Európában nagyon sok minden megváltozott, ezért a Néppártnak meg kell erősítenie értékeit, politikai hitvallását, meghatározó cselekvési irányait. »

Címkék: EPP, Winkler Gyula

A Néppárt kell legyen az európai gazdasági kormányzat zászlóvivője
2010. 10. 11.

Az Európai Néppárt tagszerveteinek népszerűsíteniük kell az Európai Unió új hatásköreit és növelniük kell az unió támogatottságát saját államukon belül – fogalmazott hétfőn Winkler Gyula az Európai gazdasági kormányzat nevet viselő néppárti találkozón Brüsszelben »

Címkék: EPP, Winkler Gyula

A munkahelyteremtés, az Európai Unió gazdasági-, szociális- és kohéziós politikája az Európai Néppárt budapesti tanácskozásának kiemelt témái
2010. 3. 4.

Winkler Gyula: folytonosságra van szükség az Európai Unió regionális fejlesztési és mezőgazdasági politikájában

A válságból való kilábaláshoz szükséges eszközöket kért a közép-kelet európai országok számára az Európai Bizottság elnökétől Winkler Gyula európai parlamenti képviselő. Az Európai Néppárt Európai Parlamenti frakciójának budapesti vezetőségi ülésén Winkler üdvözölte, hogy az unióban készül a Lisszaboni stratégiát követő Európa 2020 stratégia, ugyanakkor felvetette, hogy a regionális fejlesztési és a mezőgazdasági támogatási politikák terén folytonosságra van szükség. »

Címkék: EPP, Winkler Gyula

Budapesten ülésezik az Európai Parlament Néppárti Képviselőcsoportjának Vezetősége
2010. 3. 3.

Az Európai Parlament Néppárti Képviselőcsoportjának vezetősége március 4-én és 5-én, Budapesten ülésezik. A kétnapos találkozó kiemelt témái az uniós foglalkoztatáspolitika, a munkahelyteremtés ösztönzése, az Európai Unió gazdasági, szociális és kohéziós politikája lesznek. »

Címkék: Budapest, EPP

Az RMDSZ javaslatára került be utalás a közép és kelet-európai államokra az Európai Néppárt bonni kongresszusának alapdokumentumába
2009. 12. 10.

Európai Néppárt kongresszusa bonni ülésén, szerdán elfogadta a "Szociális piacgazdaság a globalizált világban" című alapdokumentumát. A néppárt gazdasági és társadalmi felfogását tartalmazó dokumentum a következő néhány évre meghatározza majd az európai jobboldal cselekvési irányát. A dokumentum kidolgozása során az RMDSZ több módosító javaslatot fogalmazott meg, amelyek beépültek a dokumentumba. Ezek közül ez egyik legfontosabb az új tagállamokra hivatkozás és az a törekvés, hogy a közép és kelet-európai államok integrációja teljes és sikeres legyen. »

Címkék: EPP, RMDSZ

Az RMDSZ javaslatára kisebbségvédelmi keretrendszert sürget az Európai Néppárt
2009. 12. 10.

Az RMDSZ és a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) kezdeményezésére az őshonos nemzeti kisebbségek jogainak védelméről fogadott el politikai nyilatkozatot az Európai Néppárt (EPP) kongresszusa bonni ülésén, szerdán. A politikai nyilatkozat, amelyet egyhangúlag fogadott el a legnagyobb európai politikai alakulat kongresszusának plénuma, az őshonos kisebbségeket az európai kultúra, a nemzeti és regionális hagyományok értékközösségében védi. »

Címkék: EPP, RMDSZ

RMDSZ-küldöttség az Európai Néppárt kongresszusán
2009. 12. 9.

Bonnban szerdán kezdődött meg az Európai Néppárt (EPP) tisztújító kongresszusa, amelyen az RMDSZ küldöttsége is jelen van. A Szövetség delegációját Borbély László parlamenti képviselő, az RMDSZ ügyvezető alelnöke vezeti, a küldöttség tagjai Winkler Gyula EP-képviselő, Sógor Csaba EP-képviselő,  Frunda György szenátor, Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető alelnöke, Nagy Zsolt külügyi tanácsadó és Kelemen Kálmán, a Kereszténydemokrata Platform elnöke. »

Címkék: EPP, RMDSZ

Kollektív jogokat bevezetni az autonómia különböző formáinak segítségével - Sógor Csaba az Európai Néppárt bonni tanulmányi napjain
2009. 12. 9.

Az Európai Néppárt (ENP) idei utolsó, kihelyezett tanulmányi napjaira Bonnban, folyó év december 8-9-én került sor. Az esemény a politikai frakció december 10.-i bonni kongresszusát vezeti fel. Az ülés mai napirendi pontján a gazdasági válsághelyzetből való sikeres kilábalást biztosító lehetőségek megvitatása szerepelt, három fő téma részletezésével. »

Címkék: EPP, Sógor Csaba

Az európai politikusok kíváncsiak a romániai elnökválasztás végkifejletére
2009. 11. 17.

*** Borbély László képviselő, a külügyi bizottság elnöke, az RMDSZ ügyvezető alelnöke Brüsszelben megbeszélést folytatott az Európai Néppárt főtitkárával, Antonio Lopez-Isturizzal, az Európai Néppárt főtitkárával és Danuta Hübnerrel, az Európai Parlament regionális bizottságának elnökével. A találkozókon jelen volt Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője. »

Címkék: Borbély László, EPP, EU

Borbély László a szlovák nyelvtörvényről egyeztetett Leonard Orbannal
2009. 9. 11.

Borbély László szeptember 10-én, Brüsszelben részt vett az Európai Néppárt (EPP) politikai bürójának ülésén »

Címkék: Borbély László, EPP

Archívum »