Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Kovászna
Anca Boagiu Kovászna megyében - Körforgalmakat ígért a miniszter
2011. 11. 27.

Hétvégén személyesen ellenőrizte az útépítési munkálatokat Háromszéken Anca Boagiu szállítási miniszter. A tárcavezető elégedett volt a fejleményekkel, november 26-án, szombaton, Ozsdolán azt is elmondta, hogy a meglévő országutak karbantartására is lesz pénz. »

Címkék: Infrastruktúra, Kovászna, Tamás Sándor

Felavatták Fábián Ernő mellszobrát Kovásznán
2011. 11. 20.

Több százan gyűltek össze Kovászna központi parkjában, hogy együtt emlékezzenek meg Fábián Ernőről, a tíz éve elhunyt közismert íróról. Az évforduló alkalmából mellszobrot állítottak a település neves szülöttjének, amelynek leleplezésére 2011. november 18-án, pénteken délután került sor. »

Címkék: Kovászna, Sógor Csaba

Jövőre az 1 millió euró feletti pályázatok nagyobb támogatást kapnak Kovászna megyében
2011. 11. 16.


Rétyen a frissen felújított Antos-ház avatóján Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke bejelentette: a jövő évi költségvetésből nagyobb támogatást kapnak azok a vidéki települések, amelyek 1 millió eurós összeget meghaladó értékű pályázatba vágtak bele. »

Címkék: Gazdaság, Kovászna, Tamás Sándor

Székelyföld a Szórványért
2011. 11. 14.

Kovászna és Fehér megye közel egy éves kapcsolatát ünnepélyes keretek között is szentesítették. Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, illetve a Dr. Szász Pál Egyesület és a Bod Péter Alapítvány elnökei együttműködési megállapodást írtak alá. Az eseménynek a nagyenyedi református vártemplom adott otthont vasárnap, a délelőtti istentiszteletet követően. »

Címkék: Fehér, Kovászna, Tamás Sándor

Haladnak a székelyföldi tervek megvalósításával - Konkrét ügyeket vitattak meg Hargita és Kovászna megye tanácsának munkatársai
2011. 11. 13.

Közös munkamegbeszélést tartott Hargita és Kovászna megye tanácsa november 11-én. Borboly Csaba és Tamás Sándor tanácselnökök javaslata az volt, hogy a jövőre nézve a munkamegbeszéléseken ne csak a székelyföldi ügyek legyenek napirenden, hanem a közös hivatali, közigazgatási ügyek is. A találkozón a két intézmény tíz-tíz igazgatója is részt vett, és számos konkrét témát tárgyaltak meg, így például a Hargita és Kovászna megyei kulturális és turisztikai értékek, illetve termékek speciális útmutatójának tervét, a székelyföldi megyék stratégiai együttműködését, Székelyföld egységes fejlesztési stratégiájának kidolgozását, a Szent Anna-tó és Csomád–Bálványos térségének fejlesztését, decentralizációs stratégia kidolgozását, valamint a Székelyföldi Turisztikai Ügynökség létrehozását. »

Címkék: Hargita, Kovászna

Kutatási jelentés az erdélyi fejlesztési régiók kisvállalkozásainak helyzetéről
2011. 11. 8.

Erdélyben mind a vállalkozói szándék, mind pedig a vállalkozói aktivitás magasabb az országos átlagnál, a válsággal felerősödő tőkehiány, a növekvő adóterhek és a jogrendszer ellentmondásossága azonban nagyban nehezíti a kis- és középvállalkozói szektor fejlődését - ez derül ki abból a felmérésből, amelyet az Integrált vállalkozásfejlesztési modell három fejlesztési régió kisvárosaiban című projekt keretében végeztek.  A kutatással és a projekttel kapcsolatosan november 7-én, hétfőnt tartottak sajtótájékoztatót Sepsiszentgyörgyön. »

Címkék: Gazdaság, Hargita, Kovászna, Tamás Sándor

Végéhez ért az RMDSZ népszámlálás karavánja
2011. 10. 23.

Október 23-án, vasárnap zárta útját a RMDSZ Főtitkársága által koordinált országos népszámlálási karaván, amely az elmúlt időszakban olyan településekre látogatott el ahol a magyarság számaránya a 2002-es népszámlálási adatok alapján 18 és 22 százalék közt helyezkedik el. A karaván stábja 14 nap alatt Kolozs, Szilágy, Bihar, Arad, Kovászna, Hargita, Szatmár, Máramaros, Maros és Fehér megye több mint 100 településén járt, amelyeken szórólapozás, fórumok, szűkkörű beszélgetések és humorelőadások keretén belül szólította meg a magyar lakosságot, tájékoztatva őket a népszámlálás fontosságáról és annak technikai tudnivalóiról. »

Címkék: Arad, Bihar, Fehér, Hargita, Kolozs, Kovács Péter, Kovászna, Máramaros, Maros, Népszámlálás, Szatmár, Szilágy

Tüzet is nyithatnak a rendőrök a törvényes keretek között
2011. 10. 20.

A rendőröknek van pisztolya és a törvényes keretek közt fogják is használni – közölte Dr. Ioan Aron, a Kovászna Megyei Rendőrség főfelügyelője, október 20-án, csütörtökön. A Sepsiszentgyörgyön, Kovászna Megye Tanácsának épületében zajló tanácskozáson a megye polgármesterei a rendőrség átszervezésével bekövetkezett változásokról számoltak be. »

Címkék: Kovászna, Szociális

Kovászna és Hargita megyébe is ellátogat az RMDSZ karavánja
2011. 10. 13.

Október 13-án ismét útjára indult az RMDSZ Főtitkársága által koordinált országos karaván, amely ezúttal Kovászna és Hargita megyében népszerűsíti a népszámlálás tudnivalóit, valamint a Szövetség tájékoztató kampányának üzenetét.
»

Címkék: Hargita, Kovászna, Népszámlálás

Európai Nyelvek Napját ünnepelték Kovászna megyében
2011. 10. 11.

Az Európa Tanács kezdeményezésére 2001. óta szeptember 26-a a Nyelvek Európai Napja. A Nap célja, hogy felhívja a figyelmet Európa nyelvi sokszínűségére, tudatosítsa az emberekben a nyelvismeret fontosságát, valamint, hogy a nyelvtanulást és az egész életen át tartó tanulást népszerűsítse. »

Címkék: Kovászna

Átadták az oltszemi kezelőközpontot
2011. 10. 9.

Verőfényes napsütés, fúvószenekar és a nyár közepén tartott falunapok hangulata jellemezte a Borvíz Útja program keretében elkészült oltszemi kezelőközpont átadását. Október 7-én, pénteken már parkosított környezet, turisztikai katalógusokba illő épület, fedett mofetta és forrás várta az épület avatójára érkező helybélieket.
»

Címkék: Háromszék, Kovászna, Tamás Sándor

Újra Szonda Szabolcs lesz a Bod Péter Megyei könyvtár igazgatója
2011. 10. 5.

Több mint három hónapon át nem volt igazgatója a Bod Péter Megyei Könyvtárnak. Gyakran magyarellenesnek bélyegzett törvényszéki döntés nyomán eltávolított Szonda Szabolcs volt az egyetlen jelentkező az intézményvezetői tisztségre: ő az október 5-én tartott versenyvizsgán 9,98-as átlaggal vizsgázott. »

Címkék: Kovászna, Kultúra, Tamás Sándor

Itthon maradhat az ágyú
2011. 9. 29.

Többek között Gábor Áron egyetlen megmaradt, jelenleg Sepsiszentgyörgyön, a Székely Nemzeti Múzeumban őrzött eredeti ágyúja ügyében is szavaztak Kovászna Megye Tanácsának tagjai, a testület szeptember 29-i, csütörtöki soros ülésén. Az elmúlt üléseken heves vitát kiváltó, a szükséges kétharmados többség hiánya miatt elhalasztott határozattervezet értelmében, a megyei testület, a Székely Nemzeti Múzeum gondnokságában lévő 21 erősdi kerámia-, illetve 61 dák ezüstérmének, valamint Gábor Áron ágyújának hiteles másolatának tulajdonjogát átruházza a Román Állam tulajdonába, és a Román Nemzeti Múzeum gondnokságába, az eredeti ágyú pedig Kovászna Megye Tanácsának tulajdonába megy át. »

Címkék: Kovászna, Tamás Sándor

Hét településen épülhet a csatorna és vízvezeték hálózat Kovászna megyében
2011. 9. 28.

Több mint 38 millió lejjel támogatja Kovászna megye hét települését a Borbély László vezette Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium alárendeltségébe tartozó Környezetvédelmi Alap. »

Címkék: Borbély László, Kovászna, Környezetvédelem, Tamás Sándor

15 éves az ASIMCOV
2011. 9. 26.

Szakmai fórummal zárult az ASIMCOV 15. születésnapja pénteken, szeptember 23-án Sepsiszentgyörgyön. A Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetsége 1996-ban alakult, csupán 21 taggal. A szervezetet azzal a céllal hozták létre, hogy járuljon hozzá a térség gazdasági fejlődéséhez: 2011-ben már több mint 500 ASIMCOV tagot tartanak nyilván. »

Címkék: Gazdaság, Kovászna, Tamás Sándor

Csak egy jelentkező a Kovászna megyei könyvtár élére
2011. 9. 22.

Csupán egy jelentkező adta le iratcsomóját a megyei könyvtár vezetői tisztségére Kovászna Megye Tanácsának humán erőforrás osztályán: a jelentkezési határidő ma, szeptember 22-én, csütörtökön 16 órakor járt le. »

Címkék: Kovászna, Kultúra

Villámtanácsülés Kovászna Megye Tanácsánál - Barót önkormányzata nem számolt el
2011. 9. 12.

Rendkívüli tanácsülés keretében fogadta el Kovászna Megye Tanácsa a helyi fejlesztési programok fenntartására és az infrastrukturális projektek finanszírozására előterjesztett költségvetés-kiegészítés tervezetét. A villámtanácsülés keretében, ellenszavaztok nélkül fogadták el a tervezetet. »

Címkék: Kovászna, Tamás Sándor, Önkormányzatok

Több száz hektárt erdősítenek Zágonban
2011. 8. 29.

Két, fejenként mintegy 2,5 millió lej támogatásról szóló szerződést írt alá a hétvégén Zágon község önkormányzata, illetve a Papolci Közbirtokosság a Környezetvédelmi Alap képviselőivel. »

Címkék: Bodor László, Kovászna, Környezetvédelem

Domokos Géza, az építő ember
2011. 8. 27.

Domokos Géza szobrának avatóünnepségével vette kezdetét szombaton augusztus 27-én az idei Zágoni Napok rendezvénysorozat. A rendhagyó ünnepség, amelyen részt vett, mások mellett, Pálosi Ferenc, a Magyar Köztársaság tiszteletbeli főkonzulja, Borbély László, Környezetvédelmi és Erdészeti Miniszter, Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, György Ervin, Kovászna megye prefektusa, valamint Zágon község testvértelepüléseinek küldöttségei, illetve a történelmi magyar egyházak képviselői, nagyszámú érdeklődőt vonzott.
»

Címkék: Borbély László, Kovászna, Megemlékezés, Tamás Sándor

Ismét önkormányzati tulajdonba kerülnek a málnásfürdői ingatlanok
2011. 6. 30.

A Székely Fürdőépítő Program jegyében vásárolja vissza Kovászna Megye Tanácsa és Málnás község önkormányzata az „elprivatizált” málnásfürdői ingatlanokat, jelentette be Tamás Sándor megyei önkormányzati vezető. »

Címkék: Gazdaság, Kovászna, Tamás Sándor, Turizmus

Archívum »