Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Budapest
Kelemen Hunor és Orbán Viktor találkozója - Jó úton az RMDSZ és a FIDESZ kapcsolatának rendezése
2011. 11. 24.

Hivatalos találkozóra került sor Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és Orbán Viktor, a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség elnöke között, ma, november 24-én, Budapesten. A magas szintű találkozón a felek megállapították, hogy a FIDESZ és az RMDSZ közötti kapcsolat rendezése „jó úton halad, hiszen ugyanabba az európai, politikai családba tartozunk, nemzetstratégiai és nemzetpolitikai kérdésekben ugyanazt az álláspontot képviseljük”. »

Címkék: Bíró Rozália, Budapest, Kelemen Hunor, Kovács Péter, Magyar-magyar

Erős Magyarországra van szükség - Kelemen Hunor szövetségi elnök felszólalása a Magyar Állandó Értekezlet plenáris ülésén
2011. 11. 24.

„A Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek, az erdélyi és a Kárpát-medencei magyaroknak az a közös érdekük, hogy Magyarország erős és hiteles legyen a régióban, tekintélye legyen Európában, mert akkor tudja segíteni a Kárpát-medencei magyarok érdekérvényesítését” – jelentette ki Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a Magyar Állandó Értekezlet mai, plenáris ülésén, Budapesten. »

Címkék: Budapest, Kelemen Hunor, Magyar-magyar, Román-magyar

Határon túli magyarok szimpóziuma Budapesten
2011. 10. 17.

Határtalanul címmel szervezett a múlt hétvégén kétnapos szimpóziumot a budapesti székhelyű Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium. A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fővédnökségében szervezett rendezvénysorozat keretén belül egy kerekasztal-beszélgetésre is sor került, amelyben a határon túli szervezetek képviselői vázolták a Kárpát-medencei országokban élő magyar közösségek lehetőségeit, jövőképét. A Románia Magyar Demokrata Szövetséget Kovács Péter főtitkár képviselte. »

Címkék: Budapest, Kovács Péter, Magyar-magyar

Winkler Gyula: Nemzetstratégiai eszköz lehet térségünkben a kereskedelempolitika - Kétnapos budapesti látogatáson az EP nemzetközi kereskedelmi bizottsága
2010. 11. 30.

November 29-30. között Budapestre látogatott az Európai Parlament Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságának többpárti küldöttsége. A látogatás legfontosabb célja a tájékozódás volt a január elsején kezdődő európai uniós soros magyar elnökség prioritásairól. Martonyi János magyar külügyminiszter ismertette a küldöttséggel a magyar elnökség legfontosabb témáit. A külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy a magyar elnökség célkitűzése az erősebb és integráltabb Európa. Emlékeztetett arra, hogy az Európa Unióban a kereskedelempolitika hagyományosan a legerősebb integrációs politika volt. »

Címkék: Budapest, Gazdaság, Winkler Gyula

Budapesten ülésezik az Európai Parlament Néppárti Képviselőcsoportjának Vezetősége
2010. 3. 3.

Az Európai Parlament Néppárti Képviselőcsoportjának vezetősége március 4-én és 5-én, Budapesten ülésezik. A kétnapos találkozó kiemelt témái az uniós foglalkoztatáspolitika, a munkahelyteremtés ösztönzése, az Európai Unió gazdasági, szociális és kohéziós politikája lesznek. »

Címkék: Budapest, EPP

Székelyföld-stand Budapesten: Egységes arculat, közös térségfejlesztés
2010. 3. 3.

Hargita, Kovászna és Maros megye önkormányzata azon dolgozik együtt csaknem két éve, hogy a Székelyföld térségének közös történelmi-kulturális örökségére sikeres gazdasági-turisztikai fejlesztést alapozzon. Ezt a törekvést szolgálja a Székelyföld-stand, amellyel a budapesti Hungexpón 2010. március 4-én nyíló nemzetközi idegenforgalmi kiállításon is jelentkezünk, a tavalyi sikeres bukaresti szereplés folytatásaként. »

Címkék: Budapest, Székelyföld

Borbély László: a Duna-stratégiát június 10. és 12. között Romániában fogjuk véglegesíteni
2010. 2. 25.

Emil Boc miniszterelnök, Teodor Baconschi külügyminiszter, Radu Berceanu szállítási miniszter és Borbély László környezetvédelmi miniszter február 25-én részt vettek az Európai Bizottság rendezésében Budapesten tartott Duna-csúcstalálkozón. »

Címkék: Borbély László, Budapest

Bajnai Gordon miniszterelnökkel és Kiss Péter kancellária-miniszterrel találkoztak az RMDSZ vezetői
2010. 1. 26.

Bajnai Gordon magyar miniszterelnök kedden, Budapesten fogadta Markó Bélát, az RMDSZ elnökét és Kelemen Hunor ügyvezető elnököt. A találkozón az RMDSZ vezetői tájékoztatták a magyar miniszterelnököt az RMDSZ kormányzati szerepvállalásáról és a Szövetség kormányzati prioritásairól. »

Címkék: Budapest, Kelemen Hunor, Markó Béla

Az RMDSZ kormányzati részvétele az erdélyi magyarság alapvető érdeke
2010. 1. 26.

- Az RMDSZ következetességről tett tanúbizonyságot, amikor egy egyébként nehéz időszakban kormányzásra vállalkozott, az erdélyi magyarságnak ugyanis alapvető érdeke, hogy a Szövetség kormányzati eszközökkel is hozzájáruljon a közösség helyzetének javításához – jelentette ki Markó Béla kedden, Budapesten. Az RMDSZ elnöke a Kelemen Hunorral közösen tartott sajtótájékoztatón a romániai államelnök-választások utáni politikai helyzetről, az RMDSZ kormányzati szerepéről beszélt. »

Címkék: Budapest, Kelemen Hunor, Markó Béla

Magyarország helye a világban - Markó Béla szövetségi elnök budapesti konferencián
2009. 11. 26.

„Magyarország helye a világban” címmel szervezett közös konferenciát csütörtökön, Budapesten a  Pénzügykutató Zrt. és az Allianz Hungária Biztosító. A rendezvényen beszédet mondott Markó Béla szövetségi elnök, Bajnai Gordon miniszterelnök, Martonyi János volt- és Balázs Péter jelenlegi külügyminiszter, Chikán Attila egyetemi tanár, Futó Péter GYOP-elnök és Lengyel László, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója. »

Címkék: Budapest

Fordulóponthoz érkezett a Kárpát-medencei magyar kisebbségi politizálás - Markó Béla szövetségi elnök az MTA kisebbségpolitikai konferenciáján
2009. 10. 12.

Fordulóponthoz érkezett a Kárpát-medencei magyar kisebbségi politizálás: míg az elmúlt húsz évben Erdélyben, Szlovákiában és Vajdaságban is kisebbségjogi szempontból jelentős eredmények születtek, a nemzetállami megközelítés tekintetében nem sikerült alapvető szemléletváltást előidézni. Most következik az, hogy lebontsuk ezt a rendkívül elavult és veszedelmes szemléletet – jelentette ki Markó Béla szövetségi elnök hétfőn, Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) által szervezett, a Kárpát-medencei magyar kisebbségek helyzetéről és lehetőségeiről szóló konferencián. »

Címkék: Budapest, Markó Béla

Erős Kárpát-medencei magyar EP-képviseletet!
2009. 5. 28.

Az utóbbi évtizedek történetében első alkalom, hogy június 7-én Magyarországon, Romániában és Szlovákiában egyidőben választanak magyar képviselőket az Európai Parlamentbe, ezért politikai hovatartozástól függetlenül közös célunk lehet, hogy a lehető legerősebb EP-képviseletet teremtsük meg a Kárpát-medence magyarsága számára – jelentette ki Markó Béla csütörtökön, Budapesten. »

Címkék: Budapest, EP választások, Magyar-magyar, Sajtóértekezlet

Markó Béla szövetségi elnök: A magyar kormány lépjen fel a Romániában zajló etnikai tisztogatás ellen
2009. 5. 28.

Az RMDSZ arra kérte a magyar kormányt, hogy a kétoldalú kapcsolatokban, de a nemzetközi fórumokon is egyértelműen lépjenek fel a Romániában tapasztalható magyarellenes kormányzati intézkedésekkel, a dekoncentrált intézményekben zajló etnikai tisztogatással szemben, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy a magyar-román kapcsolatok ne romoljanak. »

Címkék: Budapest, Intézményvezetők, Kelemen Hunor, Külkapcsolatok, Markó Béla, Sajtóértekezlet

Markó Béla szövetségi elnök: Minden eszközzel védeni kell az eddig elért eredményeket - Sajtótájékoztató Budapesten
2009. 1. 22.

Ellenzéki helyzetében az RMDSZ számára kiemelt prioritás, hogy megőrizze, megvédje mindazt, amit az elmúlt években kivívott az erdélyi magyarság számára, és tovább is lépjen a közösségi célkitűzések terén, és e tekintetben számít a magyarországi politikai pártok, a magyar kormány támogatására... »

Címkék: Budapest, Magyar-magyar, Markó Béla, RMDSZ, Sajtóértekezlet

Erős kapcsolatot kell kialakítani a külföldön élő, valamint az erdélyi magyarok között - Jelöltbemutató kampányrendezvényt tartott az RMDSZ vasárnap, Budapesten
2008. 11. 24.

Új helyzetet teremtett az új választási rendszer, mind az ország határain kívül élő erdélyi magyaroknak, mind az RMDSZ számára – jelentette ki vasárnap Winkler Gyula EP-képviselő, a „Határok nélkül” elnevezésű budapesti kampányrendezvényen, ahol bemutatkoztak a Szövetség külföldi körzetekben induló jelöltjei. »

Címkék: Budapest, Jelöltek, Kampány, Parlamenti választások

Határok nélkül - Jelöltbemutató Budapesten
2008. 11. 19.

Határok nélkül címmel a Romániai Magyar Demokrata Szövetség jelöltbemutató kampányrendezvényt tart november 23-án, vasárnap 17 órakor a Magyar Kultúra Alapítvány épületében, a Budai Várban (1014 Budapest, Szentháromság tér 6.). »

Címkék: Budapest, Jelöltek, Kampány, Parlamenti választások

Archívum »