Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Részvétnyilvánítás
Részvétnyilvánítás
2011. 11. 30.

Mély megdöbbenéssel értesültünk szeretett kollegánk, Pálosi Ferenc, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Konstanca megyei szervezete elnökének hirtelen elhunytáról. Halálával egy olyan személyiséget veszítettünk el, aki elkötelezetten küzdött a Konstanca megyei magyarság megmaradásáért, munkásságát a közösségéért érzett felelősség, az etnikumközi párbeszéd, kooperáció erejébe vetett töretlen hit határozta meg.   »

Címkék: Kelemen Hunor, Részvétnyilvánítás

Makovecz Imre halálára
2011. 9. 27.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség megdöbbenéssel értesült Makovecz Imre nemzetközi hírű építész, a magyar organikus építészet Kossuth-díjas, Corvin-lánccal kitüntetett stílusteremtő alakjának hirtelen haláláról. Makovecz Imre az a kortárs magyar építész volt, akinek a hatása a leginkább érződik a Kárpát-medencei magyarlakta településeken. Az építészet klasszikus értelemben vett vonalát követte, nem csak épületeket, tereket, hanem emberléptékű életteret álmodott és valósított meg. »

Címkék: Részvétnyilvánítás, RMDSZ

Részvétnyilvánítás
2011. 5. 30.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség megrendüléssel értesült Mádl Ferenc, Magyarország volt köztársasági elnökének hirtelen haláláról. Mádl Ferenc a rendszerváltás utáni időszak egyik legnépszerűbb politikusa volt, aki a határon túli magyarság iránt kiemelt figyelmet tanúsított, Erdélybe többször is személyesen ellátogatott. 
»

Címkék: Részvétnyilvánítás

Szabó Károly Ferenc halálára
2011. 1. 26.

Mély fájdalommal értesültem szeretett kollégánk és barátunk, Szabó Károly Ferenc hirtelen elhunytáról.

Halálával egy fontos erdélyi magyar személyiség, a szatmári és az egész erdélyi magyarság által megbecsült és elismert politikus távozott el közülünk. »

Címkék: Részvétnyilvánítás

Dr. Szabó Árpád halálára
2010. 9. 30.

Mély megrendüléssel és fájdalommal értesültünk Dr. Szabó Árpád, az Erdélyi Magyar Unitárius Egyház nyugalmazott püspökének elhunytáról. Halálával nemcsak egy jelentős egyházi személyiséget, hanem az erdélyi magyar közösség egyik kiemelkedő szellemi vezetőjét veszítettük el. »

Címkék: Részvétnyilvánítás

In Memoriam Irsai Zsolt - Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter részvétnyilvánítása
2010. 9. 10.

Irsai Zsolttal egy asztal mellett ülni olyan volt, mintha újabb és újabb ajtók nyíltak volna meg előttünk. Ittuk a szavait, mert nemcsak értettük, hanem éreztük is azt, amit mondott. Elevenné, megfoghatóvá tette az anyagi világot, és úgy tudott a szellemi magasságokba emelni, hogy akkor is otthonosan éreztük magunkat benne, ha számunkra ismeretlen területekre kalauzolt.  »

Címkék: Kelemen Hunor, Részvétnyilvánítás

Lászlóffy Aladár halálára
2009. 4. 23.

„Legszívesebben elaludnék,
de most már indul a vonat –
álomvonat: a peronokról
úgy szedi fel az álmokat (…)”

Lászlóffy Aladár Kossuth-díjas költő, író, szerkesztő 2009. április 19-én éjszaka, 72 éves korában szállt föl arra az álomvonatra, amelyről A kaland eleje című versében oly megejtő egyszerűséggel és őszinteséggel ír, és amelynek „alvó szerelvényei” – a költeményében is – „Irányamásvilág” felé döcögnek megfáradt utazók szendergő álmaival, emlékeivel. »

Címkék: Részvétnyilvánítás

Közlemény
2009. 2. 9.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség őszinte részvétét nyilvánítja ki Marian Cozma családjának fiuk tragikus elvesztése miatt.
Mélyen megdöbbentett bennünket a hír, halálával egy nagyszerű embert, egy kiváló sportolót veszítettünk el.
»

Címkék: Markó Béla, Részvétnyilvánítás

Markó Béla szövetségi elnök részvétnyilvánítása Constantin Ticu Dumitrescu családjának
2008. 12. 5.

Engedjék meg, hogy őszinte részvétemet fejezzem ki Constantin Ticu Dumitrescu elhunyta miatt.
Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy ismerhettem Constantin Ticu Dumitrescut, az egykori szenátort, a Volt Politikai Foglyok Egyesületének elnökét. »

Címkék: Markó Béla, Részvétnyilvánítás

Archívum »