Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Gyerkó László
Gyerkó László támogatja a nagyvállalatok közösségi szerepvállalását
2011. 10. 29.

A nagyvállalatoknak a közösség életében való aktív részvétele mellett érvelt Gyerkó László szenátor, aki a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem kommunikáció szakos hallgatói társaságában vett rész a Heineken Romania cég kommunikációs és marketing-vezetőivel való találkozón. A megbeszélés a Heineken által szervezett nyílt napok rendezvénysorozatának indítójaként zajlott. A politikus hangsúlyozta a fiatal szakemberek és lehetséges munkáltatóik közötti kapcsolatok építésének szükségességét.

 
»

Címkék: Gazdaság, Gyerkó László

Gazdasági helyzetkép itthon és az unióban
2011. 10. 10.

A munkahelyteremtés támogatásának szükségességére hívta fel a figyelmet Gyerkó László szenátor pénteken, a Megyeházán tartott gazdasági témájú megbeszélésen. Winkler Gyula európai parlamenti képviselő pedig az unió hosszú távú stratégiáinak fontosságáról beszélt. A találkozó része volt annak a kétnapos megbeszélés-sorozatnak, amely Gyergyószentmiklóson, Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen zajlott Gyerkó László szenátor, valamint Moldován József távközlési államtitkár kezdeményezésére, helyi vezetők, gazdasági szakemberek és vállalkozók részvételével. »

Címkék: Csíkszereda, Gazdaság, Gyerkó László, Moldován József, Sógor Csaba, Winkler Gyula

Támogatási lehetőség kis- és középvállalkozásoknak
2011. 8. 3.

A kis- és középvállalkozások számára elérhető pályázati programokat ismertette Fancsali Kálmán szaktanácsadó, a Kis- És Középvállalkozások Pályázatait és Programjait Levezető Ügynökség (AIPPIMM) Hargita Megye Információs és Tanácsadói Irodájának munkatársa. A szakember tegnap Gyerkó László szenátor kezdeményezésére csíkkarcfalvi és csíkszeredai vállalkozókkal találkozott.
»

Címkék: Gazdaság, Gyerkó László, Hargita

8. EU Tábor, Marosfő - Erdélyinek lenni jó!
2011. 7. 11.

A 8. EU Tábor záróakkordjaként, szombaton, július 9-én délután Winkler Gyula, EP képviselő és Bodor László, MIÉRT elnök sajtótájékoztató keretén belül beszélgetett az idei rendezvény kiértékeléséről, a Winkler Gyula és a MIÉRT közti együttműködésről, valamint a jövőbeni ifjúsági tervekről a sajtó képviselőivel Marosfőn.
»

Címkék: Bodor László, EU, Gyerkó László, Ifjúság, MIÉRT, RMDSZ, Winkler Gyula

Megalakult a Csíki Vállalkozók Egyesülete
2011. 6. 14.

A hét végén tartotta alakuló ülését a Csíki Vállalkozók Egyesülete. A Gyerkó László szenátor kezdeményezésére összehívott tanácskozás résztvevői valamennyien egyetértettek az egyesület létrehozásának szükségességében, hangsúlyozva, hogy a csíki térség, a Székelyföld felemelkedésének alapfeltétele a gazdasági vállalkozások fejlesztése, ugyanis ezek biztosíthatnak munkahelyet, megélhetőségi lehetőséget. »

Címkék: Csík, Gazdaság, Gyerkó László

Nemzeti összefogás Berekfürdőn - Gyerkó László: tartalommal kell megtölteni a megállapodást
2011. 3. 13.

Aláírták a Kárpát-medencei magyarlakta települések testvérvárosi közösségének alapító okiratát az erdélyi Csíkszentkirály, a felvidéki Krasznahorkaváralja, a délvidéki Lukácsfalva, a kárpátaljai Tiszapéterfalva, valamint a magyarországi Zalakomár és a vendéglátó Berekfürdő polgármestere március 12-én. A március 15-i ünnep előestéjén – és annak jegyében – szervezett ünnepi eseményen Gyerkó László szenátor kijelentette: „Bízom benne, hogy ez a dokumentum, akárcsak együttlétünk gyümölcsöző lesz az általunk képviselt közösségek számára, erősíti majd e közösségek minden tagjában az együvé tartozás tudatát és érzését.” »

Címkék: Gyerkó László, Magyar-magyar

Kárpát-medencei testvér-települési hálózat - Együttműködés az egyszerűsített honosításért
2011. 2. 20.

A magyarországi és az utódállamok magyarsága közötti élő kapcsolatok kiépítését szorgalmazták a Kárpát-medencei magyar testvértelepülések találkozójának résztvevői a hét végén Berekfürdőn. A rendezvény keretében az alcsíki kistérség polgármesterei felkeresték testvértelepüléseiket, pénteken pedig a vendéglátók, valamint az erdélyi, felvidéki, délvidéki és kárpátaljai polgármesterek tanácskoztak »

Címkék: Gyerkó László, Magyar-magyar

A pénzügyi fogyasztóvédelemről tárgyaltak a szenátusban
2010. 10. 19.

A szenátus vezetőségének kezdeményezésére kedden délután találkozót szerveztek az 50-es sürgősségi kormányrendelet kapcsán. A beszélgetés apropója egy olyan járható út megtalálása volt, amely a bankokat közelebb hozza a hiteligénylőhöz, legyen szó magánszemélyről vagy vállalkozóról. Egyébként a fogyasztói hitelekre irányuló kormányrendeletet már megszavazta a szenátus, a döntés a képviselőház kezében van. »

Címkék: Gazdaság, Gyerkó László

Zöld energia és munkahelyek Gyergyóban
2010. 4. 23.

“A beruházót elismerés illeti, hogy gazdasági válság idején el merte indítani ezt a termelési egységet, és ezzel munkahelyeket hozott létre itt, a Gyergyói-medencében” – hangsúlyozta Moldován József államtitkár az Ameco Renewable Energy Kft. Gyárának pénteki megnyitóján. »

Címkék: Gyergyó, Gyerkó László, Moldován József, Pál Árpád

Gyerkó László szenátor felszólalása az egyszerű indítvány kapcsán
2010. 4. 12.

Tisztelt elnök úr!
Tisztelt miniszter úr!
Tisztelt szenátorok!

Figyelemmel elolvastam az egyszerű indítvány szövegét, és be kell vallanom, hogy találtam benne igazságot. Hozzátehetem még személyes tapasztalataimat is, hiszen öt éve minden héten megteszem ugyanazt az 550 km-es útvonalat, amely az otthonomtól a fővárosig vezet. »

Címkék: Gyerkó László, Kormányzás

Megkezdődött a régiók átszervezésére vonatkozó RMDSZ kezdeményezés vitája
2009. 9. 22.

Elkezdődött a Szenátusban a gazdasági régiók átszervezésére vonatkozó RMDSZ törvénytervezet vitája: ezt elsőként a gazdasági bizottság tűzte napirendjére.
A Szövetség részéről Gyerkó László szenátor, a bizottság tagja és Márton Árpád képviselőházi frakcióvezető mutatta be a kezdeményezést. »

Címkék: Gyerkó László, Márton Árpád, Régiófejlesztés

Meddig kell várnunk a Hargita megyei prefektus leváltására?
2009. 9. 8.

Gyerkó László szenátor hétfőn politikai nyilatkozatban, Kelemen Hunor parlamenti képviselő kedden pedig írásban interpellált Emil Boc kormányfőnél annak érdekében, hogy távolítsa el tisztségéből Constantin Strujan Hargita megyei prefektust. A képviselő ugyanakkor azt is kérte a kormányfőtől, hogy határolódjon el a Hargita megyei prefektus sértő és intoleráns nyilatkozataitól. Gyerkó László Hargita megyei szenátor hétfőn ugyanezt kérte a miniszterelnöktől. »

Címkék: Gyerkó László, Kelemen Hunor

A balgaság "dicsérete" - Válasz Constantin Strujan Hargita megyei prefektus kijelentéseire
2009. 8. 22.

Constantin Strujan Hargita megyei prefektus, az etnikai viszonyok „avatott” tanulmányozója, ismerője és elemzője „kipakolt” a székelyföldi magyarságról, és általában a magyarokról a Cotidianul országos napilap on-line kiadásában. Tette mindezt olyan körmönfont és tajtékzó rosszindulattal, amely nemcsak a kormány helyi képviselője számára megengedhetetlen, hanem emberi minőségében is elfogadhatatlan. A nyilatkozat hangnemét és tartalmát is határozottan elutasítjuk. »

Címkék: Gyerkó László, Hargita, Kelemen Hunor

Gazdasági válságról és diákmunkáról pénteken az EU-táborban - Gyerkó: a kormánynak nincs válságellenes stratégiája
2009. 7. 10.

A gazdasági válság hatásairól, valamint a diákok európai munkavállalási lehetőségeiről tartott előadást Gyerkó László szenátor, Csehi Árpád, a Szatmár megyei tanács elnöke, valamint Kokoly Zsolt jogász, a Sapientia EMTE kolozsvári karának adjunktusa pénteken, a tusnádfürdői EU Táborban. »

Címkék: Antal István, Borbély Károly, Csehi Árpád, Gyerkó László

A román kormány virtuális temetője Csíkszeredában
2009. 4. 30.

A kormány temetőjét ábrázoló bannert helyezett ki az RMDSZ Csíki Területi Szervezete, Korodi Attila parlamenti képviselő és Gyerkó László szenátor a csíkszeredai Megyeházára április 30-án. »

Címkék: Csíkszereda, Gyerkó László, Korodi Attila, Köztisztviselők

Hargita megye is részesül az idegenforgalmi tárca beruházásaiból
2009. 4. 9.

46 beruházási projektet finanszíroz az idegenforgalmi tárca a kormány szerdai ülésén elfogadott költségvetés-kiigazítás értelmében, mintegy 226.964.000 lej értékben. Az intézkedés három Hargita megyei települést is érint: Parajd 9500000 lejben, Tusnádfürdő 4 600000 lejben, míg Borszék 3 700 000 részesül - közölte Gyerkó László szenátor. A csíki politikus közölte azt is, hogy a turisztikai miniszter székelyföldi látogatását követően folyamatos kapcsolatban állt az idegenforgalmi tárcával, figyelemmel követve, hogy mi lesz a sorsa az elhangzott miniszteri igéreteknek. - A kormányülést követően fel is hívott a tárca egyik államtitkára, hogy közölje: zöld utat kaptak az általunk szorglmazott projektek - fűzte hozzá Gyerkó László szenátor. »

Címkék: Gyerkó László, Hargita

Vállalkozókkal találkozott Tusnádfürdőn Gyerkó László szenátor
2009. 3. 27.

Rendszeres kapcsolattartás kiépítésében, egymás kölcsönös tájékoztatásában állapodott meg csütörtök délutáni találkozóján Gyerkó László szenátor a tusnádfürdői turisztikai vállalkozókkal.
A szenátor tudomásul vette, hogy az utóbbi időszakban Hargita megye kapcsán elhangzott sűrű miniszteri ígéretekből egyedül az idegenforgalmi tárca vezetője által tett ígéretek megvalósulása körvonalazódik. Interpellálni fogok Berceanu közlekedési miniszternél a Kökös-Maroshévíz európai út ügyében – ígérte meg a szenátor. »

Címkék: Gyerkó László, Hargita

Csíki parlamenti tisztségviselők üzenete: A szívekben is égjenek a lármafák!
2009. 2. 11.

Lármafák gyúlnak ma este szerte Hargita megyében, hogy a magyarság megtarthassa képviselőit a számára fontos intézményekben. »

Címkék: Gyerkó László, Hargita, Kelemen Hunor, Korodi Attila

Archívum »