Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Lakatos Péter
Egységes álláspont a Szövetségi Képviselők Tanácsán
2011. 6. 25.

Egységes álláspont alakult ki a Szövetségi Képviselők Tanácsának szombati, marosvásárhelyi ülésén. A képviselők elsősorban a közigazgatási reformról, a kisebbségi törvényről és a Szövetség kormányzati szerepvállalásáról mondtak véleményt és alakítottak ki álláspontot. Az SZKT a képviselők mandátumának igazolásával és a testület elnökének megválasztásával indult, majd Kelemen Hunor szövetségi elnök az elmúlt fél év mérlegét vonta meg poltikai beszámolójában. »

Címkék: Borbély László, Kelemen Hunor, Kovács Péter, Lakatos Péter, Markó Béla, Régiók átszervezése, RMDSZ, SZKT

Cinkos hallgatás vagy interpellálás - Nyílt levél Sebastian Vlădescu pénzügyminiszerhez - Lakatos Péter politikai nyilatkozata
2010. 3. 2.

Tisztelt Miniszter Úr!

A Pénzügyminisztérium hivatalos honlapjának lila háttere sem tud megakadályozni abban, hogy a politikai nyilatkozatom címében szereplő retorikai kérdésre az interpellációt feleljem. »

Címkék: Lakatos Péter, Nyilatkozat

Az RMDSZ bemutatta válságkezelő programját
2009. 8. 11.

- Az RMDSZ nem ért egyet azzal, hogy a kormány felelősségvállalással terjessze a parlament elé az oktatási törvénytervezetet - fogalmazott keddi, bukaresti sajtótájékoztatóján Markó Béla RMDSZ-elnök, hozzátéve, ugyanígy a Szövetség nem támogatja az egységes bérezési törvény, a kormány alárendeltségébe tartozó intézmények átszervezéséről szóló jogszabály, illetve az állami fizetések és nyugdíjak halmozását tiltó tervezet felelősségvállalással történő elfogadását. Markó Béla ugyanakkor emlékeztette a sajtó képviselőit, hogy a Szövetség többször jelezte egyet nem értését az ily módon történő kormányzással. A sajtóértekezleten Kelemen Hunor ügyvezető elnök, az RMDSZ államelnökjelöltje, valamint Lakatos Péter képviselő is részt vett, aki a Szövetség válságellenes programját mutatta be. »

Címkék: Kelemen Hunor, Lakatos Péter, Markó Béla, Válság

Partiumi gazdafórum Szalárdon
2009. 7. 12.

-Az RMDSZ képviselőházi frakciója ősszel törvénykezdeményezést nyújt be az agrárkamarák és a kézműveskamarák létrehozására vonatkozóan- jelentette be az elmúlt hét végén Lakatos Péter képviselő Szalárdon. »

Címkék: Lakatos Péter

A választók szavaztak. Kormánytagok munkára fel! - Lakatos Péter politikai nyilatkozata
2009. 6. 10.

A képviselő szerdai felszólalásában a vasárnapi választások kapcsán felmerülő kérdések sorozatát tette fel. Meddig vetül még a választási csalás gyanújának árnyéka Romániára? Miért hangoztatják ezeket a vádakat a választások megszervezéséért felelős kormány miniszterei? Meddig kell várnunk arra, hogy a kormány valós megoldásokat találjon a gazdasági válságból való kilábalásra, a munkahelyek megőrzésére, a vállalkozók megsegítésére azért, hogy folytathassák tevékenységeiket és így munkahelyeket hozzanak létre? Meddig titkosítják még a Nemzetközi Valutaalappal kötött szerződés záradékait? »

Címkék: Képviselőház, Lakatos Péter

Lakatos Péter a KMKF gazdasági albizottságának soros ülésén
2009. 5. 28.

A résztvevők áttekintették a Kárpát-medencei országok gazdaságainak helyzetét, a gazdasági válság okozta problémákat, valamint az annak a megoldására irányuló intézkedéseket, stratégiákat. »

Címkék: Gazdaság, KMKF, Lakatos Péter, Magyar-magyar, Válság

Lakatos Péter politikai nyilatkozata
2009. 5. 26.

Keddi, napirend előtti politikai nyilatkozatában kérte számon Lakatos Péter RMDSZ-es parlamenti képviselő a Boc-kormány be nem váltott ígéreteit, köztük a költségvetési stratégia és az ígért új adótörvénykönyv kidolgozásának elmaradását. Ha a Boc kormánynak csak az Európai Bizottság, illetve a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank felé vállalt kötelezettség számít és csak annak teljesítésére koncentrál, a megoldás a képviselő szerint: „módosítani a Nemzetközi Valutaalappal és a Világbankkal kötött szerződést úgy, hogy a titkos záradékokban szerepeljenek a Kormány ígéretei és vállalásai. Így a Boc Kormány magára nézve is kötelezőnek fogja tartani saját vállalásainak teljesítését.” »

Címkék: Gazdaság, Képviselőház, Lakatos Péter

A mezőgazdasági hitelek kifizetését sürgeti Lakatos Péter képviselő
2009. 5. 21.

Lakatos Péter képviselő azon mezőgazdasági vállalkozók helyzetére hívja  fel a figyelmet Ilie Sârbu mezőgazdasági miniszterhez intézett levelében, akik bár sikeresen pályáztak, mégsem juthatnak az igényelt pénzösszeghez, ugyanis a minisztérium késlekedik azokat átutalni a bankoknak.
»

Címkék: Lakatos Péter, Mezőgazdaság

Glatz Ferenc Biharban
2009. 5. 17.

Lakatos Péter parlamenti képviselő meghívására, Biharban töltötte a hétvégét Glatz Ferenc, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke. A Varadinum ünnepségek keretében, pénteken, a nagyváradi Polgármesteri Hivatal dísztermében népes hallgatóság előtt tartott érdekfeszítő előadást Világrendváltás, vagy elég a mellény újragombolása? címmel. Átfogóan elemezte a gazdasági válság okait, következményeit az Egyesült Államok és az Európai Unió viszonylatában, majd válaszolt a fórum résztvevői által felvetett kérdésekre. »

Címkék: Bihar, Lakatos Péter

A kormány nem mellőzhet másfélmillió magyart
2009. 5. 13.

A PD-L – PSD kormány számára a gazdasági válság lényegében ürügy egy rosszul működő házasság leplezéséhez, a tisztségekért folytatott harc miatt elfogadott 37-es kormányrendelet pedig felszámolja mindazt, amit eddig elértünk egy stabil közhivatalnoki rendszer, egy közigazgatási szakember-gárda kialakítása terén – jelentette ki Markó Béla szövetségi elnök szerdán, a PNL és az RMDSZ által közösen benyújtott bizalmatlansági indítvány parlamenti vitáján. »

Címkék: Intézményvezetők, Képviselőház, Kormányzás, Lakatos Péter, Markó Béla

Időzített bomba az PNL-RMDSZ bizalmatlansági indítvány
2009. 5. 7.

Az PNL-RMDSZ által benyújtott bizalmatlansági indítvány olyan  időzített bomba,  amellyel a későbbiek folyamán le lehet rombolni a kormánykoalició hazugság-erődítményeit – jelentette ki szerdán, nagyváradi sajtótájékoztatóján Lakatos Péter képviselő. Az RMDSZ-es politikus szerint a PDL-PSD kormánykoalició nem hivatkozhat majd arra, hogy nem volt más megoldás a gazdasági válságból való kilábalásra, illetve, hogy senki sem láthatta előre intézkedéseik negatív hatásait, amelyek a növekvő munkanélküliségben fognak kicsúcsosodni. »

Címkék: Bihar, Gazdaság, Lakatos Péter

Lakatos Péter képviselő nyílt levele Románia elnökéhez
2009. 4. 29.

Nyílt levélben reagált Románia elnökének az RMDSZ Kongresszusán elhangzott nyilatkozataira Lakatos Péter képviselő kedden, a parlamentben. Ebben a politikus kifejti, minden romániai állampolgár érdekében állna, nemzetiségétől függetlenül, ha az államelnök ajánlásai nyomán a Boc-kormány nem tekintené többé adócsalónak a gazdaság szereplőit (a mikrovállalatokat, a kis- és közepes vállalkozásokat) és visszavonná az átalányadót. Ellenkező esetben – áll a levélben - megnő a munkanélküliek száma, az állam adóbevételt és szociális járulékokat veszít, miközben a kifizetendő munkanélküli segély kétszerese lesz a pénzügyminiszter által megálmodott adóbevételnek. »

Címkék: Gazdaság, KKV, Lakatos Péter

Lakatos Péter a kormány válságellenes programjáról
2009. 3. 17.

 Kormány válságellenes programjáról, intézkedéseiről szóló vitát – hollywoodi terminusokban – „Mission impossible 3” (lehetetlen küldetés) címmel is illethetnénk, mondta az RMDSZ képviselője. Lehetetlen küldetés valami olyasmiről beszélni, ami nem létezik, amit egyébként a PSD elnöke, Mircea Geoană is elismert. Ilyen körülmények között a miniszterelnöknek nem volt más választása, mint megjelenni a Parlament előtt, de sajnálatos módon magával hozta a nehéz örökségről szóló örökzöld lemezt is. »

Címkék: Kormányzás, Lakatos Péter

Válasz Traian Băsescu államfőnek - Képviselői felszólalások a parlamentben
2009. 3. 10.

„Románia állampolgárai nem félreérthető üzeneteket várnak öntől, amelyeket utólag az események alakulásának függvényében kedvére értelmezhet, hanem az ország helyzetének valós bemutatását, valamint egy koherens, életképes válságellenes programot” – jelentette ki az államelnök hétfői, parlamentben tartott beszédére reagálva Lakatos Péter. »

Címkék: Lakatos Péter, Olosz Gergely, Parlament

Archívum »