Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Máramaros
Végéhez ért az RMDSZ népszámlálás karavánja
2011. 10. 23.

Október 23-án, vasárnap zárta útját a RMDSZ Főtitkársága által koordinált országos népszámlálási karaván, amely az elmúlt időszakban olyan településekre látogatott el ahol a magyarság számaránya a 2002-es népszámlálási adatok alapján 18 és 22 százalék közt helyezkedik el. A karaván stábja 14 nap alatt Kolozs, Szilágy, Bihar, Arad, Kovászna, Hargita, Szatmár, Máramaros, Maros és Fehér megye több mint 100 településén járt, amelyeken szórólapozás, fórumok, szűkkörű beszélgetések és humorelőadások keretén belül szólította meg a magyar lakosságot, tájékoztatva őket a népszámlálás fontosságáról és annak technikai tudnivalóiról. »

Címkék: Arad, Bihar, Fehér, Hargita, Kolozs, Kovács Péter, Kovászna, Máramaros, Maros, Népszámlálás, Szatmár, Szilágy

Winkler: az EU-ban élő magyarok felelősek az unión kívül maradt nemzetrészekért
2009. 5. 31.

Az európai parlamenti képviselő beszélt a romániai magyarok lakta vidékek különbözőségéről, hangsúlyozva, hogy a helyi sajátosságok ellenére is közös a kapocs a magyar identitás. „Másképpen beszélünk, másképpen énekelünk, más a népviseletünk, de mégis együvé tartozunk, éppen ezért nem szabad türelmetlennek lennünk egymással, sokkal inkább arra van szükségünk, hogy nagyobb empátiával viszonyuljunk egymáshoz. Ha szükségünk van a képviseletre, ha igényeljük, hogy legyen kihez fordulni itthon, Bukarestben és Brüsszelben, akkor össze kell fognunk és be kell bizonyítanunk, hogy képesek vagyunk akaratunkat megvalósítani. Most együtt tudunk egy lépést tenni előre, de ne feledjük azt sem el, hogy lehetőség van egyet hátralépni is. Önökön múlik” – mutatott rá Winkler Gyula az európai parlamenti választások tétjére. »

Címkék: EP választások, Kampány, Máramaros, Nagybánya, Winkler Gyula

Önálló magyar iskolát, méltányos ellátást a nyugdíjasoknak
2009. 5. 16.

Sógor Csaba európai parlamenti képviselőjelölt szombaton reggel a nagybányai Teleki Napok rendezvénysorozat eseményein vett részt. Délelőtt történelmi konferencia és könyvbemutató volt a Teleki Magyar Házban. Később Misztótfalun lakossági fórumon vett részt a jelölt, ahol a helyi nyugdíjasokkal való párbeszéd során Sógor elmondta, az Európai Parlament több szabályozást készít elő, például tervezik az özvegyi nyugdíj bevezetését, amely szerint az életben maradt házastárs megkapja az elhunyt fél jövedelmének egy részét. »

Címkék: EP választások, Kampány, Máramaros, Nagybánya, Sógor Csaba

Archívum »