Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Szabadelvű Kör
A Szabadelvű Kör lakossági fóruma Balavásáron
2011. 9. 19.

Balavásáron tartott lakossági fórumot pénteken, 2011. szeptember 16-án, az RMDSZ Szabadelvű Köre. »

Címkék: Bognár Zoltán, Eckstein-Kovács Péter, Maros, Szabadelvű Kör

Kelemen Hunor szövetségi elnök válasza a Szabadelvű Kör nyílt levelére
2011. 8. 27.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetségben soha nem volt szokás a nyílt levelezés, bár az elmúlt két évtizedben erre is volt néhány elrettentő példa. Abbéli reményemnek adok hangot, hogy ezt nincs szándékunkban hagyománnyá alakítani. Hozzám intézett nyílt levelére fogadja el tőlem ezt a néhány soros választ, amivel szívből remélem, hogy a szóban forgó ügynek ezt a fajta megvitatását lezártnak tekinthetjük. »

Címkék: Kelemen Hunor, RMDSZ, Szabadelvű Kör

9. Országos Gyűlését tartotta a Szabadelvű Kör
2011. 6. 19.

Szombaton, 2011. június 18-án Kolozsváron az RMDSZ Főtitkársága nagytermében tartotta az RMDSZ liberális platformja, a Szabadelvű Kör 9. Országos Gyűlését. A fórum a platform legfelsőbb döntéshozó szerveként módosította a szervezet alapszabályzatát és elfogadta a platform új politikai programját. Az Országos Gyűlés új elnökséget és új SZKT tagokat is választott. »

Címkék: Bognár Zoltán, Eckstein-Kovács Péter, Szabadelvű Kör, SZKT

A Szabadelvű Kör támogatja Eckstein-Kovács Péter jelöltségét
2010. 12. 20.

2010 december 18-i bővített elnökségi ülésén a Szabadelvű Kör RMDSZ platform támogatásáról biztosította a platform elnökét, Eckstein-Kovács Pétert. »

Címkék: Eckstein-Kovács Péter, Szabadelvű Kör

A Szabadelvű Kör sajtóközleménye
2010. 6. 10.

Az RMDSZ Szabadelvű Köre felháborodással értesült arról, hogy a Jobbik szélsőjobboldali magyar párt egyik európai parlamenti képviselője parlamenti irodát nyitott Marosvásárhelyen.  Úgy gondoljuk, hogy Szegedi Csanád irodájának a jelenléte, nemhogy segítené, hanem egyenesen akadályozni fogja az erdélyi magyarok, és ezen belül a székelyek bármilyen nemű autonómiatörekvését. »

Címkék: RMDSZ, Szabadelvű Kör

A Szabadelvű Kör elítéli a szelsőséges megnyilvánulásokat
2009. 12. 4.

Két város, Sepsiszentgyörgy és Kolozsvár nyugalmát zavarták meg szélsőségesek a napokban. Mindkét esetben nyilvánvaló céljuk a zavarkeltés, egy etnikai konfliktus kierőszakolása volt. Ezúttal nem sikerült nekik, hála a két városban lakó polgárok józanságának és higgadtságának, és a helyi-, illetve a rendőri hatóságok fellépésének. Nem kizárt, hogy újra próbálkozni fognak, az is lehet, hogy nemcsak Kolozsvárott és Sepsiszentgyörgyön. »

Címkék: Szabadelvű Kör

Felhívás Kelemen Hunor támogatására!
2009. 11. 16.

Kelemen Hunor – a fiatalabb romániai magyar politikus nemzedék képviselőjeként méretkezik meg az országos politikában.  Amennyiben bizonyít, államfőjelöltünk utat nyithat a többieknek is, az RMDSZ politikájának a megújítása felé. »

Címkék: Államelnök, Kelemen Hunor, Szabadelvű Kör

Az RMDSZ Szabadelvű Körének tiltakozása a kisebbségi nyelvhasználatot korlátozó szlovák államnyelvtörvény-módosítások ellen
2009. 8. 27.

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának törvénye a Szlovák Köztársaság államnyelvéről (270/1995 számú törvény a 2009. június 30-án elfogadott módosításokkal) nyelvvédő indítékokból próbál megteremteni egy olyan jogi környezetet, amelynek elsődleges következménye az, hogy diszkriminál: nyelvhasználati szempontból hátrányos helyzetbe hozza a szlovákiai kisebbségeket. A hivatalos szlovák nyelvnek, mint államnyelvnek a deklarált elsődlegessége minden más szlovákiai nyelv hátrányos helyzetét eredményezi, kivétel nélkül, az élet minden területén. »

Címkék: Nyelvi jogok, Szabadelvű Kör

7. Országos Gyűlését tartotta a Szabadelvű Kör
2009. 5. 25.

Vasárnap, 2009 május 24.-én Bonchidán, a műemléképület Bánffy-kastély konferenciatermében tartotta az RMDSZ liberális platformja, a Szabadelvű Kör 7. Országos Gyűlését. A fórum a platform legfelsőbb döntéshozó szerveként elfogadta az új alapszabályzatot és az új politikai program munkadokumentumát, új elnökséget választott és négy állásfoglalást fogadott el az erdélyi magyar társadalom és politikai élettel kapcsolatban. »

Címkék: Czika Tihamér, Eckstein-Kovács Péter, Kelemen Hunor, Kolozs, László Attila, Szabadelvű Kör

Archívum »