Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Eckstein-Kovács Péter
A Szabadelvű Kör lakossági fóruma Balavásáron
2011. 9. 19.

Balavásáron tartott lakossági fórumot pénteken, 2011. szeptember 16-án, az RMDSZ Szabadelvű Köre. »

Címkék: Bognár Zoltán, Eckstein-Kovács Péter, Maros, Szabadelvű Kör

9. Országos Gyűlését tartotta a Szabadelvű Kör
2011. 6. 19.

Szombaton, 2011. június 18-án Kolozsváron az RMDSZ Főtitkársága nagytermében tartotta az RMDSZ liberális platformja, a Szabadelvű Kör 9. Országos Gyűlését. A fórum a platform legfelsőbb döntéshozó szerveként módosította a szervezet alapszabályzatát és elfogadta a platform új politikai programját. Az Országos Gyűlés új elnökséget és új SZKT tagokat is választott. »

Címkék: Bognár Zoltán, Eckstein-Kovács Péter, Szabadelvű Kör, SZKT

Román állami elismerés Jiri Menzelnek
2011. 5. 18.

Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter szerdán délelőtt a Román Állam kulturális érdemkeresztjével tüntette ki a filmművészet legendás alakját, az Oscar-díjas cseh rendezőt, Jiri Menzelt. Az ünnepélyes díjátadó előtt a kulturális tárcavezető rövid magánbeszélgetést folytatott Jiri Menzellel.
»

Címkék: Eckstein-Kovács Péter, Kelemen Hunor, Kultúra

Eckstein-Kovács Péter: Győzni megyek Nagyváradra!
2011. 2. 24.

Mai, választási kampányának utolsó kolozsvári sajtótájékoztatóján Eckstein-Kovács Péter három dologról beszélt: miről is szól az elnökválasztás valójában, mit jelent a változás és milyen céllal megy a nagyváradi kongresszusra.
»

Címkék: Eckstein-Kovács Péter, Kongresszus, Nagyvárad

Eckstein-Kovács Péter: a területi szervezeteknek adnám vissza a hatalmat
2011. 2. 17.

Ma, február 17-án, szerdán, Eckstein-Kovács Péter sajtótájékoztatót tartott Nagyváradon, majd találkozott a Bihar megyei RMDSZ kongresszusi küldötteivel. A sajtótájékoztatón Eckstein-Kovács Péter elmondta, hogy az eddigieknél nagyobb teret kell biztosítani a választókkal nap mint nap kapcsolatban álló helyi vezetőknek: „A helyi RMDSZ-es vezetők munkája az eddigiekben nem volt kellőképpen elismerve. »

Címkék: Eckstein-Kovács Péter, Nagyvárad

Szatmáron találkozott a küldöttekkel Eckstein-Kovács Péter
2011. 2. 17.

Ma, február 16.-án, szerdán, Eckstein-Kovács Péter sajtótájékoztatót tartott Szatmárnémetiben, majd találkozott a Szatmár megyei RMDSZ kongresszusi küldötteivel. A sajtótájékoztatón Eckstein-Kovács Péter szólt a választáson való indulásának motivációiról, elmondta, hogy miként látja a szatmári régió problémáit, milyen megoldásokat tart kivitelezhetőnek és hatékonynak, végül beszámolt kampányának eddigi tapasztalatairól. »

Címkék: Eckstein-Kovács Péter, Szatmár

Aradon és Temesváron találkozott a küldöttekkel Eckstein-Kovács Péter
2011. 2. 11.

Tegnap, február 9.-én, szerdán, Eckstein-Kovács Péter Aradon találkozott az Arad megyei RMDSZ kongresszusi küldötteivel. Ma délután sajtótájékoztatót tartott Temesváron, majd Kelemen Hunorral elnökjelölttel közösen találkozott a Temes megyei küldöttekkel. »

Címkék: Arad, Eckstein-Kovács Péter, Temes

Az SZSZFB Határozata az RMDSZ elnökjelöltek pályázata ügyében
2011. 1. 31.

A Szövetségi Szabályzat-felügyelő Bizottság, az Alapszabályzat 60 cikkének (2) feltételeit figyelembe véve, amelyek szerint: a szövetségi elnökjelöltek legalább egy hónappal a választás időpontja (a Kongresszus) előtt benyújtják a Szabályzat-Felügyelő Bizottsághoz nyilatkozatukat a jelöltség elfogadásáról, valamint támogatóik listáját, illetve »

Címkék: Eckstein-Kovács Péter, Kelemen Hunor, Kongresszus, Olosz Gergely

Eckstein-Kovács Péter az RMDSZ három platformjának támogatását élvezi
2011. 1. 30.

Eckstein-Kovács Pétert támogatása mellett döntött január 29.-én, szombaton marosvásárhelyi ülésén az RMDSZ Szociáldemokrata Platformja. A 26 küldöttből 18 szavazott Eckstein-Kovács Péterre, 7 Kelemen Hunorra és 1 szavazat érvénytelen volt. »

Címkék: Eckstein-Kovács Péter, Kongresszus, RMDSZ

Eckstein-Kovács Péter ma hivatalosan is versenybe szállt az RMDSZ-elnökségért
2011. 1. 26.

Eckstein-Kovács Péter ma, január 26.-án, szerdán, az Ügyvezető Elnökség kolozsvári székházában átadta a jelöltségének hivatalossá válásához szükséges dokumentumokat. A jegyzőkönyv aláírását követően megköszönte támogatóinak a bizalmat, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének, az RMDSZ Szabadelvű Kör és a Nők a Nőkért Szövetség platformjainak, és mindazoknak, „akik kapcsolatban vannak az emberekkel, és tudják, hogy az emberek változást akarnak az RMDSZ élén”. »

Címkék: Eckstein-Kovács Péter, Kongresszus

Eckstein-Kovács Péter bemutatta elnökválasztási programját
2011. 1. 25.

A mai, 2011. január 25.-i, Kolozsváron megtartott sajtótájékoztatón Eckstein-Kovács Péter bemutatta elnökválasztási programját. Ezen kívül beszélt az kampány során tapasztalt nehézségekről és tájékoztatta a résztvevőket a kampány további menetéről. »

Címkék: Eckstein-Kovács Péter, Kongresszus, RMDSZ

Eckstein-Kovács Pétert támogatja a Nők a Nőkért Szövetség RMDSZ Platform
2011. 1. 24.

A Nők a Nőkért Szövetség RMDSZ Platform 2011. január 22-i, szombati, a Szilágy megyei Egrespatakon tartott országos közgyűlésén Eckstein-Kovács Péter RMDSZ elnökjelölt támogatása mellett szavazott. A titkos szavazáson a 29 küldöttből 17 szavazott Eckstein-Kovács Péterre és 12 Kelemen Hunorra.
»

Címkék: Eckstein-Kovács Péter, RMDSZ

Etikai kódexről január 26-a után egyeztessünk - Kelemen Hunor álláspontja az Eckstein Kovács Péter által javasoltakra
2011. 1. 16.

Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter azon az állásponton van, hogy az RMDSZ belső választásait szabályozó etikai kódexről január 26-a után kell egyeztetni, akkor, amikor hivatalosan minden jelölt benyújtotta indulási szándékát, teljesítve az alapszabályzat előírásait. Az etikai kódex bevezetését Eckstein Kovács Péter javasolta ezelőtt hat nappal, egy kolozsvári sajtótájékoztatón. »

Címkék: Eckstein-Kovács Péter, Kelemen Hunor, RMDSZ

Eckstein-Kovács Péter és Olosz Gergely szövetségi elnökjelöltek közösen aláírták az Eckstein-Kovács által előterjesztett elnökválasztási kampányt szabályzó etikai kódexet
2011. 1. 16.

Ma, 2011. január 15.-én, Eckstein-Kovács Péter szövetségi elnökjelölt és Olosz Gergely képviselő, szövetségi elnökjelölt ünnepélyes keretek között, közösen aláírta az Eckstein-Kovács Péter által öt nappal korábban előterjesztett etikai kódexet, amely a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) tisztújító kongresszusát megelőző elnökválasztási kampányt hivatott szabályozni.
»

Címkék: Eckstein-Kovács Péter, Olosz Gergely, RMDSZ

A Brassó és Fehér megyei RMDSZ szervezetek Kelemen Hunort támogatják
2011. 1. 11.

A Fehér megyei RMDSZ Küldöttek Tanácsa hétfőn este gyűlt össze Nagyenyeden, ahol a küldöttek előtt bemutatkozott és rövid programismertetőt tartott Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter valamint Eckstein Kovács Péter. »

Címkék: Brassó, Eckstein-Kovács Péter, Fehér, Kelemen Hunor

A Szabadelvű Kör támogatja Eckstein-Kovács Péter jelöltségét
2010. 12. 20.

2010 december 18-i bővített elnökségi ülésén a Szabadelvű Kör RMDSZ platform támogatásáról biztosította a platform elnökét, Eckstein-Kovács Pétert. »

Címkék: Eckstein-Kovács Péter, Szabadelvű Kör

7. Országos Gyűlését tartotta a Szabadelvű Kör
2009. 5. 25.

Vasárnap, 2009 május 24.-én Bonchidán, a műemléképület Bánffy-kastély konferenciatermében tartotta az RMDSZ liberális platformja, a Szabadelvű Kör 7. Országos Gyűlését. A fórum a platform legfelsőbb döntéshozó szerveként elfogadta az új alapszabályzatot és az új politikai program munkadokumentumát, új elnökséget választott és négy állásfoglalást fogadott el az erdélyi magyar társadalom és politikai élettel kapcsolatban. »

Címkék: Czika Tihamér, Eckstein-Kovács Péter, Kelemen Hunor, Kolozs, László Attila, Szabadelvű Kör

Archívum »