Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: KMKF
Az RMDSZ szórványpolitikájában bekövetkezett szemléletváltásról beszélt Budapesten a KMKF szórvány munkacsoportjának ülésén Winkler Gyula
2011. 11. 23.

Szemléletváltás történt az RMDSZ szórványpolitikájában, hiszen új kihívásoknak kell megfelelni, ezért új eszközökre és új programokra van szükség – mondta Winkler Gyula kedden, Budapesten a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) Szórvány és diaszpóra munkacsoportjának az Országgyűlésben megtartott alakuló ülésén. Az ülésen részt vettek a KMKF tagszervezetei által jelölt küldöttek, valamint a nyugati magyarság szervezeteinek képviselői. »

Címkék: KMKF, Szórvány, Winkler Gyula

Kötő József képviselő kezdeményezése a KMKF ülésén
2011. 3. 13.

Kötő József parlamenti képviselő, a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumán Budapesten a magyar-magyar kapcsolatok közjogi szabályozásáról szóló vitában állást foglalt amellett, hogy az alkotmányozási folyamatban a tudományos és művészeti élet, a tanulás és a tanítás szabadságáról szóló előírásokba foglalják bele a határon túli magyar nemzeti közösségek értékteremtő erejének integrálását az egyetemes magyar szellemi körforgásba. »

Címkék: KMKF, Kötő József

A KMKF egy fontos lehetőség a magyar közösségek szolidaritásának kifejezésére
2009. 9. 11.

- A Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) egy fontos lehetőség arra, hogy a határon túli magyar szervezetek, a magyarországi parlamenti pártok és a magyar kormány közösen kifejezhessék szolidaritásukat: fontosak az elvi állásfoglalások, a konkrét megoldások, de a leglényegesebb a szolidaritás, a közös föllépés, a közös véleménynyilvánítás mindazzal kapcsolatban, ami ma a magyarsággal történik a Kárpát-medencében – jelentette ki Markó Béla szövetségi elnök pénteken, Budapesten, a KMKF ülése előtt. »

Címkék: KMKF, Magyar-magyar, Markó Béla

Lakatos Péter a KMKF gazdasági albizottságának soros ülésén
2009. 5. 28.

A résztvevők áttekintették a Kárpát-medencei országok gazdaságainak helyzetét, a gazdasági válság okozta problémákat, valamint az annak a megoldására irányuló intézkedéseket, stratégiákat. »

Címkék: Gazdaság, KMKF, Lakatos Péter, Magyar-magyar, Válság

Archívum »