Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Faragó Péter
A népszámlálás az elkövetkező tíz év legfontosabb eseménye
2011. 10. 10.

Az elmúlt hétvége folyamán Arad és Bihar megye szórvány településein járt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség népszámlálás karavánja, melynek célkitűzése arra buzdítani a magyar lakosságot, hogy a népszámlálás során bátran vállalja fel nemzeti, vallási és kulturális hovatartozását. A karaván önkénteseihez a Szövetség országos, megyei és helyi képviselői is csatlakoztak, akik a népszámlálás hasznos technikai tudnivalóit ismertették a beszélgetések során a véleményformálókkal.
»

Címkék: Arad, Bihar, Bognár Levente, Faragó Péter, Kovács Péter, Népszámlálás

A választási rendszer megváltoztatása az elkövetkező időszak legfontosabb kihívása az RMDSZ számára
2011. 10. 6.

Aktuálpolitikai kérdésekről és október 6-a jelentőségéről beszélt Kelemen Hunor szövetségi elnök Bognár Levente, az RMDSZ Arad megyei szervezetének elnöke, Király András államtitkár és Faragó Péter parlamenti képviselő társaságában, Aradon. A szövetségi elnök az aradi 13 vértanú emlékére szervezett megemlékező, egész napos ünnepi rendezvényre érkezett a „magyar Golgotára”. »

Címkék: Arad, Bognár Levente, Faragó Péter, Kelemen Hunor, Király András

A kormányzás felelőssége - Faragó Péter napirend előtti felszólalása
2010. 6. 1.

A kormánykoalíció köztudottan úgy döntött, hogy felelősségvállalási eljárással terjeszti a Parlament elé a megszorító intézkedéseket tartalmazó két jogszabály-tervezetet. Ezen rendelkezéseket jogerőre emelő két törvény egyike az ún. speciális nyugdíjakat, a másik - elsősorban a közalkalmazottak bérének csökkentésével - a  költségvetési egyensúly visszaállítását célozza. »

Címkék: Faragó Péter, Képviselőház

Képviselőházi hírek
2009. 9. 8.

A parlamenti képviselők és szenátorok, valamint a közvélemény helyes tájékoztatásának céljából tett szólalt fel Antal István képviselő. »

Címkék: Antal István, Faragó Péter, Képviselőház, Kerekes Károly, Maté András

Az urnáktól való távolmaradás - normalitás? - Faragó Péter Arad megyei képviselő napirend előtti felszólalása
2009. 6. 10.

A képviselő szerdai beszédében azt nehezményezte, hogy a választási eredmények kapcsán a politikusok, politológusok újságírók egyaránt azokról a „furcsa” egyénekről beszélnek, akik képviselni fogják Romániát Brüsszelben, viszont alig esik szó az igazi nagy problémáról: az urnáktól való távolmaradás egyetlen korábbihoz sem hasonlíthatóan magas szintjéről. Könnyen megnyugtathatjuk magunkat azzal, hogy szavazni egy jogot jelent, nem pedig kötelességet – figyelmeztetett a honatya. »

Címkék: Arad, Faragó Péter, Képviselőház

Archívum »