Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Moldován József
A digitális aláírásról szóló konferencián vett részt Isztambulban Moldován József
2011. 10. 26.

A Digitális azonosítás és elektronikus útlevél című nemzetközi konferenciasorozat harmadik állomásaként Isztambulban szervezett szimpóziumon vett részt október 25-én, kedden Moldován József. A Távközlési és Információs Társadalom Minisztériumának államtitkára a Neelie Kroes digitális politikáért felelős EU-biztos, az Európai Bizottság alelnöke védnöksége alatt tartott konferencián képviselte Romániát. A nemzetközi találkozó központi témája az állampolgárok személyi azonosító okmányainak digitalizálása különböző európai országokban. »

Címkék: Külkapcsolatok, Moldován József

Balneológiai konferencián vett részt Moldován József Borszéken
2011. 10. 23.

„A borszéki borvizek gyógyereje” című, október 20-22. között első izben megrendezett balneológiai konferencián vett részt Moldován József távközlési államtitkár. „Fontos volt számomra jelen lenni ezen a konferencián, amelyen a fürdőváros jövőjéről esett szó. Borszék jövője ugyanis szorosan összefügg  a borvizes gyógykezelésekkel. A fürdőváros szülötteként, borszéki politikusként fontosnak tartom, hogy ehhez a jövőképhez én is hozzátegyek valamit, és lehetőségeimhez mérten segítsem Borszéket a cél elérésében” – fejtette ki az államtitkár. »

Címkék: Moldován József

Kerekasztal-beszélgetésen vett részt Vasluiban Moldován József távközlési államtitkár
2011. 10. 21.

Európai uniós projektekkel, uniós alapok lehívásával kapcsolatos megbeszélésen vett részt Moldován József október 20-án, csütörtökön Vasluiban. A távközlési államtitkár Székely Csaba Levente Vaslui megyei prefektus meghívására érkezett a találkozóra, amelyen a megye polgármesterei és a PAPI-központok adminisztrátorai vettek részt. »

Címkék: Moldován József

Kolozsvári IT-roadshown vett részt Moldován József távközlési államtitkár
2011. 10. 12.

Az „Európai digitális menetrend” címmel szervezett konferenciát nyitotta meg kedden, 2011. október 11-én Kolozsváron Moldován József távközlési államtitkár. A kolozsvári Golden Tulip Ana Dome szálloda kupolatermében tartott konferencia része annak a roadshow-nak, amelyet Temesváron, Kolozsváron és Iaşi-ban szervez a Távközlési és Információs Társadalom Minisztériuma, az Agora Group tanácsadó céggel közösen. A roadshow első állomása október 3-án, Temesváron volt. »

Címkék: Infóminisztérium, Moldován József

Gazdasági helyzetkép itthon és az unióban
2011. 10. 10.

A munkahelyteremtés támogatásának szükségességére hívta fel a figyelmet Gyerkó László szenátor pénteken, a Megyeházán tartott gazdasági témájú megbeszélésen. Winkler Gyula európai parlamenti képviselő pedig az unió hosszú távú stratégiáinak fontosságáról beszélt. A találkozó része volt annak a kétnapos megbeszélés-sorozatnak, amely Gyergyószentmiklóson, Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen zajlott Gyerkó László szenátor, valamint Moldován József távközlési államtitkár kezdeményezésére, helyi vezetők, gazdasági szakemberek és vállalkozók részvételével. »

Címkék: Csíkszereda, Gazdaság, Gyerkó László, Moldován József, Sógor Csaba, Winkler Gyula

IT-konferencián vett részt Gdanskban Moldován József államtitkár
2011. 10. 7.

“Nem az a kérdés, hogy milyen árat fizet Románia az Európai Digitális Menetrend gyakorlatba ültetéséért, hanem az, hogy milyen árat fizetne, ha nem fektetne be az ország információs technológiákba, szakképzésbe, tudatosításba” – nyilatkozta újságírói kérdésre Moldován József. A Távközlési és Információs Társadalom Minisztériumának államtitkára az “Innováció a digitális integrációért” című nemzetközi konferencián vett részt a lengyelországi Gdanskban, október 5-6 között. »

Címkék: Külkapcsolatok, Moldován József

Újra otthonra lelt a kultúra Borszéken - A Borszéki kultúrház átadásán vett részt Moldován József államtitkár
2011. 9. 30.

A felújított kultúrház átadásán vett részt Moldován József távközlési államtitkár szeptember 29-én, csütörtökön Borszéken. A rendezvényen Mik József polgármester meghívására jelen volt Elena Udrea fejlesztési és turisztikai miniszter, Ladányi László Zsolt Hargita megyei prefektus, valamint Borboly Csaba, a Hargita megyei tanács elnöke is.
»

Címkék: Borboly Csaba, Hargita, Moldován József

Elena Udrea: Hargita megyében jó helyre kerül a pénz - Borszéken, Maroshévízen és Csíkszeredában járt a turisztikai miniszter
2011. 9. 30.

Elena Udrea regionális fejlesztési és turisztikai miniszter szeptember 29-én Hargita megyébe látogatott. Csíkszeredában, a megyeházán, a köszöntőbeszédek után, a tárcavezetőnek Borboly Csaba megyeitanács-elnök bemutatta Hargita Megye Tanácsa azon projektjeit, amelyekre az intézmény korábban nyert pályázatot. »

Címkék: Borboly Csaba, Fejlesztési Minisztérium, Hargita, Moldován József

Moldován József a IV. Gyergyói Lovas Napokon
2011. 9. 19.

2011. szepember 17-18-án immár negyedszer szervezte meg Gyergyószentmiklóson a Krigel Sport Klub a Gyergyói Lovasnapokat. Vasárnap Moldován József, a Távközlési és Információs Társadalom Minisztériumának államtitkára is részt vett az évről-évre egyre növekvő és színesedő rendezvényen. Az államtitkár a tavasszal meghirdetett lovas témájú rajzpályázat nyertesei számára osztotta ki a díjakat és elismeréseket. »

Címkék: Gyergyószentmiklós, Moldován József

Kínai befektetők Gyergyószéken - Borszéken fogadja a ZTE IT-cégnek a térség iránt érdeklődő képviselőit Moldován József államtitkár
2011. 9. 1.

A ZTE telekommunikációs vállalat képviselői is jelen lesznek szeptember 2-án, pénteken a gyergyószéki polgármesterek Borszéken tartandó találkozóján, amelynek házigazdája Moldován József, a Távközlési és Információs Társadalom Minisztériumának államtitkára.
»

Címkék: Gazdaság, Moldován József

Moldován József: a posta nyereségessé kell váljon!
2011. 8. 20.

A Román Posta Rt. szakszervezeteinek vezetőivel találkozott a távközlési államtitkár. »

Címkék: Moldován József

Újabb minisztériumi hatásköröket vett át Moldován József távközlési államtitkár
2011. 8. 20.

Moldován József államtitkár átvette a Távközlési és Információs Társadalom Minisztérium alárendeltségébe tartozó „Digitális Románia” Országos Központ (CNRD) és az Információs Társadalomért Országos Menedzsment Központ (CNMSI) koordinálásával kapcsolatos hatáköröket. A 838/2011.08.01. számú rendeletben Valerian Vreme távközlési miniszter felkéri Moldován József államtitkárt, a „Digitális Románia” Országos Központot és az Információs Társadalomért Országos Menedzsment Központot, valamint Távközlési és Információs Társadalom Minisztériumának összes érintett struktúráit a rendelkezés végrehajtására. »

Címkék: Infóminisztérium, Moldován József

Számítástechnikai konferencián vett részt Bukarestben Moldován József távközlési államtitkár
2011. 7. 7.

“Az Európa 2020 Digitális Menetrend követelményeinek megfelelően Romániának a közigazgatási infrastruktúra terén gyakorlatba kell ültetnie a cloud computing technológiákat és szolgáltatásokat” – hangsúlyozta Moldován József távközlési államtitkár a tegnap, Bukarestben tartott super-computing és cloud computing konferencián. »

Címkék: Infóminisztérium, Moldován József

Moldován József az "E-Health egészségügyi szolgáltatások határok nélkül" című konferencián
2011. 6. 10.

„E-Health – egészségügyi szolgáltatások határok nélkül” című konferencián vett részt június 9-én, csütörtökön Bukarestben Moldován József távközlési államtitkár. A rendezvényen jelen voltak az egészségügyi minisztérium és az Egészségügyi Biztosítópénztár illetékesei, valamint az egészségügyi szférában működő magáncégek képviselői is.
»

Címkék: Infóminisztérium, Moldován József

Románia és a Szuverén Máltai Katonai Rend postai együttműködéséről írt alá egyezményt Moldován József távközlési államtitkár
2011. 6. 10.

Postai együttműködési megállapodást írt alá Moldován József távközlési államtitkár és Jean-Pierre Mazery, a Szuverén Máltai Katonai Rend nagykancellárja június 9-én, csütörtökön Bukarestben. A Románia és a Szuverén Máltai Katonai Rend közötti szerződés aláírási ceremóniáján jelen volt Fra Matthew Festing, a máltai lovagrend nagymestere és Teodor Baconschi román külügyminiszter is.
»

Címkék: Infóminisztérium, Moldován József

Moldován József az eAkadémia továbbképzési programról
2011. 6. 8.

A köztisztviselők továbbképzését elősegítő eAkadémia programot mutatták be június 7-én, kedden Bukarestben, a Távközlési és Információs Társadalom Minisztériumában. Moldován József távközlési államtitkár az esemény kapcsán elmondta, a projekt célja hatékonyabbá tenni a központi közigazgatásban dolgozó köztisztviselők képzését, távoktatási módszerekkel. A program implementálása június 7-én zárult le, az online platform pedig július hónap végéig lesz 100 százalékosan működőképes. »

Címkék: Infóminisztérium, Moldován József

Bélyegzőre került a százéves Márton Áron Gimnázium - Postai emlék az iskolának
2011. 6. 7.

A Román Posta Hargita megyei kirendeltségének igazgatója, Barti Tihamér a Hargita Megyei Bélyeggyűjtő Egyesülettel (Harfila) együttműködve emlékbélyegzőt készíttetett a Márton Áron Gimnázium felszentelésének centenáriumára, 2011. június 5-re.  A százesztendős gimnázium emlékére június 4-én, szombaton a csíkszeredai 1. számú postahivatalban feladott leveleket ezzel az emlékbélyegzővel pecsételték le. »

Címkék: Barti Tihamér, Csíkszereda, Moldován József

Nagyváradon a "postakaraván" - Bihar megyei polgármesterekkel találkozott Moldován József államtitkár
2011. 5. 31.

Bihar megyei polgármesterekkel találkozott május 31-én, hétfőn Moldován József, a Távközlési és Információs Társadalom Minisztériumának államtitkára. A Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke által moderált beszélgetésen – amelynek témája a jelenleg is zajló postai átszervezés volt – a megyei postavállalat vezetősége részéről részt vett Fehér Angéla igazgató is.
»

Címkék: Bihar, Moldován József

Nyílt beszélgetés a Posta átszervezéséről Szatmáron is - 27 postahivatalt szerveznek át Szatmár megyében
2011. 5. 30.

Május 27-én, pénteken Moldován József, a Távközlési és Információs Társadalom Minisztériumának államtitkára Szatmár Megye Tanácsának meghívására találkozott a térség polgármestereivel. A találkozón a jelenleg is zajló postai átszervezésről tárgyaltak. »

Címkék: Infóminisztérium, Moldován József

Polgármester-találkozón vett részt Moldován József
2011. 4. 29.

Április 1-től nagyszabású átszervezés zajlik az országos postahálózatnál, melynek keretében alegységek összevonása miatt munkaszerződéseket is kénytelenek felbontani. Moldován József, a Távközlési és Információs Társadalom Minisztériumának államtitkára április 28-án, csütörtökön a Román Posta átszervezéséről egyeztetett Sepsiszentgyörgyön a térség választott vezetőivel. A Kovászna Megyei Tanács elnökének, Tamás Sándornak a meghívására létrejött találkozón Moldován József államtitkár bemutatta a polgármestereknek, vezető tisztségviselőknek, miért van szükség az elsősorban falvakat érintő postabezárásokra. »

Címkék: Infóminisztérium, Moldován József

Archívum »