Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Borbély Károly
Borbély Károly államtitkár részt vesz Brüsszelben az uniós energiaügyi miniszterek november 24-i találkozóján
2011. 11. 24.

Borbély Károly államtitkár írta alá Románia képviseletében az Észak-Dél Energia Infrastruktúra Folyosó cselekvési tervet és az annak végrehajtásáról szóló szándéknyilatkozatot 2011. november 23-án, Brüsszelben. »

Címkék: Borbély Károly, Brüsszel, Energiapolitika

Borbély Károly a Franklin Templeton képviselőivel találkozott
2011. 11. 22.

2011. november 22-én, Borbély Károly államtitkár a Franklin Templeton Investments ügyvezető elnökével, Mark Mobius-sal és Grzegogz Konieczny, a romániai fiók portfólió menedzserével találkozott. A találkozón szóba került többek között a jelenlegi folyamatban lévő műveletek, valamint a jövőbeni stratégia témája. »

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság

Borbély Károly államtitkár a bányák bezárására vonatkozó programról és állami támogatásról tárgyalt Brüsszelben
2011. 11. 18.

2011. november 17-én Borbély Károly államtitkár a bányák bezárására vonatkozó programról és állami támogatásról (szubvencióról) tárgyalt Brüsszelben az EB Versenyképességi Vezérigazgatójával. »

Címkék: Borbély Károly, Brüsszel, Külkapcsolatok

Borbély Károly külföldi befektetőkkel találkozott Kolozsváron
2011. 11. 9.

Kedden, november 9-én, Borbély Károly államtitkár részt vett Kolozsváron az osztrák nagykövetség kereskedelmi részlege és a Confindustria, valamint a DWNT közös rendezvényén.  A rendezvényen  a meghívottak mellett olyan osztrák, olasz és német üzletemberek vettek részt, akik már rendelkeznek befektetésekkel Romániában, vagy befektetési szándékuk van hazánk központi és északi zónájában. »

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság

Borbély Károly a Közép-Európai Kezdeményezés (KEK) csúcstalálkozóján 2011. november 4-én
2011. 11. 4.

2011. november 4-én Borbély Károly államtitkár részt vesz a Közép-Európai Kezdeményezés (KEK) csúcstalálkozóján, melynek a KEK soros elnökségét betöltő Szerbia fővárosa, Belgrád ad otthont. »

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság, Külkapcsolatok

Borbély Károly a European Energy Development Konferencián
2011. 10. 26.

Október 26-án Borbély Károly államtitkár részt vett a European Energy Development Konferencián, melyet Bukarestben szerveztek. A második alkalommal szervezett konferencián jelen volt Mark Gitenstein amerikai nagykövet, Mircea Geoană, a szenátus elnöke, Philip Lowe, az Európai Bizottság energiaügyi vezérigazgatója, Alexandra Gătej, az Amerikai-Romániai Kereskedelmi Kamara elnöke, valamint több mint száz, az energiaszektorban tevékenykedő cég, olyanok, mint az ENEL, EON, PETROM, EXXON, stb.
»

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság

Borbély Károly a Low Carbon Finance Forum-on
2011. 10. 24.

Október 24-én Londonban szervezték meg a Low Carbon Finance Forum elnevezésű szakpolitikai-befektetői találkozót, a klímapolitikai kérdésekről és a zöldgazdaság fejlesztéséhez kapcsolódó regionális kihívásokról, lehetőségekről. A  találkozót, melyet  az Egyesült Királyság és Magyarország Kormánya, valamint a New York Bank közösen szerveztek, Gregory Baker Egyesült Királyság energia- és klímaügyért felelős minisztere és Fellegi Tamás Magyarország nemzeti fejlesztési minisztere elnökölték. Az eseményen részt vett Borbély Károly, a Gazdasági Minisztérium államtitkára, Bulgária, Csehország, Lengyelország szakminiszterei, államtitkárai, valamint különböző bankok, befektetési alapok és az üzleti szféra képviselői. »

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság

Román - osztrák kétoldalú egyeztetések
2011. 9. 30.

Szeptember 29-én IV-ik alkalommal szervezték meg a Gazdasági Minisztériumban a román-osztrák kétoldalú gazdasági egyeztetések találkozóját. A munkálatokat Borbély Károly államtitkár vezette. »

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság, Külkapcsolatok

Borbély Károly a Scottish Low Carbon Investment konferencián
2011. 9. 28.

Szeptember 27–28. között Borbély Károly, az RMDSZ gazdasági államtitkára részt vett az Edinburgh-ban szervezett második Scottish Low Carbon Investment konferencián. »

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság, Külkapcsolatok

Borbély Károly az EB Külügyi Tanácsának találkozóján
2011. 9. 26.

2011. szeptember 26-án Borbély Károly gazdasági államtitkár részt vett Brüsszelben az Európai Bizottság külügyi találkozóján. »

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság, Külkapcsolatok

Borbély Károly az Európai Unió energiaügyi minisztereinek találkozóján
2011. 9. 21.

Szeptember 19-20. között  sor került a lengyelországi Boroszlóban (Wroclaw) az EU energiaügyi minisztereinek informális találkozójára. A találkozón részt vett Borbély Károly, a Gazdasági Minisztérium államtitkára. »

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság, Külkapcsolatok

Borbély Károly Slatinán
2011. 8. 23.

Augusztus 30-án, kedden került sor a Pirrelli abroncsgyár bővítésének megnyitójára Slatinán. Az eseményen részt vett Borbély Károly államtitkár. »

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság

Borbély Károly a Gazdasági Minisztérium export-támogatási programjáról
2011. 6. 4.

2011. június 2-án a Gazdasági Minisztériumban sajtókonferenciára került sor, melyen részt vettek a Bio-Románia – Öko-mezőgazdasági Termelők Egyesületének képviselői, valamint Adrian Rădulescu mezőgazdasági államtitkár és Valeriu Steriu, a Mezőgazdasági Stratégiát kidolgozó államelnöki bizottság elnöke. »

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság

Borbély Károly a Mediafax által szervezett Talks about Energy konferencián
2011. 6. 1.

Kedden, május 31-én, Borbély Károly államtitkár részt vett a Mediafax által szervezett Talks about Energy konferencián. »

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság

Borbély Károly az energiaügyi miniszterek informális ülésén Budapesten
2011. 5. 4.

Ma, május 3-én, zajlott Budapesten, a magyar EU elnökség égisze alatt az energiaügyi miniszterek informális ülése. Románia küldöttségét  Borbély Károly, a Gazdasági, Kereskedelmi és Üzleti Környezet Minisztériumának államtitkára vezette. »

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság

Korszerűsítés és beruházás előtt a parajdi sóbánya
2010. 4. 25.

Borbély Károly gazdasági államtitkár április 23-án, pénteken reggel a parajdi sóbánya vezetőségével találkozott, akikkel a sókitermelési részleg korszerűsítésének lehetőségéről tárgyalt.
»

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság

Sikeres első futam a Román Rallybajnokságon
2010. 4. 19.

Titi Aur és Borbély Károly csapata a hetedik helyen végzett a Román Rallybajnokság első futamán, amelyet a hétvégén, április 16-18 között szerveztek meg Brassóban. »

Címkék: Borbély Károly

Indul a rally-szezon! - Bemutatkozott a Titi Aur - Borbély Károly és Szabó Gergő - Csegzy Levente párosokból álló csapat
2010. 4. 8.

Április 8-án, csütörtökön a bukaresti Romexpo Kiállítási csarnokban mutatkozott be a Román Országos Rallybajnokság egyik legerősebb csapata, amely Titi Aur nyolcszoros román bajnok pilótából és Borbély Károly segédpilótából valamint Szabó Gergő pilótából és Csegzy Levente másodpilótából áll, az utóbbi páros a tavalyi Román Országos Rallybajnokság győztese. »

Címkék: Borbély Károly

Dél-kelet Európa együttműködési folyamatai - Borbély Károly Isztambulban
2010. 3. 30.

„Dél-kelet Európa együttműködési folyamatai” címmel tanácskoztak a balkáni térség gazdasági miniszterei március 30-án, Isztambulban. A tanácskozáson Romániát Borbély Károly gazdasági államtitkár képviselte, amelyet Zafer CAĞLAYAN török külügyi és gazdasági ügyekkel megbízott államminiszter hívott össze.
»

Címkék: Borbély Károly, Külkapcsolatok

Archívum »