Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Bodor László
Könyvadományok a szórványnak
2011. 12. 2.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a „Minden magyar számít” mottó alatt indítja útjára azt a programot, amelynek keretén belül könyvadományokkal támogatja a magyar szórványiskolákat. »

Címkék: Bodor László, Főtitkárság, Kovács Péter

Az RMDSZ Főtitkárságán járt az Európa Tanács küldöttsége
2011. 10. 18.

Az elmúlt években jelentős eredményeket értünk el a kisebbségi jogok terén, de még sok a megoldásra váró kérdés – jelentette ki Kovács Péter ma Kolozsváron. Az RMDSZ főtitkára a Keretegyezmény a Nemzeti Kisebbségek Védelméről alkalmazását felügyelő Európa Tanács-i bizottság tagjaival találkozott. A kétoldalú megbeszélésen a Szövetség részéről jelen voltak Magyari Tivadar és Bodor László főtitkárhelyettesek, valamint Miklósi Ildikó sajtótanácsos is. »

Címkék: Bodor László, Európa Tanács, Főtitkárság, Magyari Tivadar, RMDSZ

Minden magyar számít! - Erdély különböző településein a Szövetség képviselői
2011. 10. 17.

Az elkövetkező napokban folytatja útját a Romániai Magyar Demokrata Szövetség népszámlálás karavánja, valamint a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) szórványkaravánja. Ezek Erdély különböző településein hívják fel a figyelmet a népszámlálás fontosságára, valamint arra, hogy mindenki vállalja fel nemzetiségét, anyanyelvét és vallási hovatartozását. »

Címkék: Bodor László, Hegedüs Csilla, Horváth Anna, Magyari Tivadar, Népszámlálás, RMDSZ, Székely István

Több száz hektárt erdősítenek Zágonban
2011. 8. 29.

Két, fejenként mintegy 2,5 millió lej támogatásról szóló szerződést írt alá a hétvégén Zágon község önkormányzata, illetve a Papolci Közbirtokosság a Környezetvédelmi Alap képviselőivel. »

Címkék: Bodor László, Kovászna, Környezetvédelem

8. EU Tábor, Marosfő - Erdélyinek lenni jó!
2011. 7. 11.

A 8. EU Tábor záróakkordjaként, szombaton, július 9-én délután Winkler Gyula, EP képviselő és Bodor László, MIÉRT elnök sajtótájékoztató keretén belül beszélgetett az idei rendezvény kiértékeléséről, a Winkler Gyula és a MIÉRT közti együttműködésről, valamint a jövőbeni ifjúsági tervekről a sajtó képviselőivel Marosfőn.
»

Címkék: Bodor László, EU, Gyerkó László, Ifjúság, MIÉRT, RMDSZ, Winkler Gyula

8. EU Tábor, Marosfő - Erdélyinek lenni jó!
2011. 7. 6.

Szerdán, július 6-án került sor a 8-ik EU Tábor hivatalos megnyitójára Marosfőn, amely során a meghívottak és a szervezők köszöntötték az egybegyűlt fiatalokat. Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke beszédében kiemelte a Szövetség és a MIÉRT együttműködésen és hagyományokon alapuló kapcsolatának alapcéljait, közös értékeit, melyeket az évek folyamán mindvégig a magyar érdekképviselet megerősítése, az új utak, lehetőségek keresése vezérelt. „Az EU Tábor ilyen szempontból is egy fontos nyári rendezvénynek tekinthető, ahol évről évre jelentős gondolatok hangzanak el, párbeszédek alakulnak ki és lehetőség nyílik arra, hogy a fiatalok bekerüljenek a politikai életbe.” »

Címkék: Bodor László, Borboly Csaba, Kelemen Hunor, Korodi Attila, Kovács Péter, MIÉRT, RMDSZ

Szórvány gyerekotthonokhoz jutottak a kolozsvári könyvadományok
2011. 6. 30.

A Kolozsvári Ünnepi Könyvhét alkalmával az RMDSZ Főtitkársága könyvadományozási akciót szervezett a szórványban élő magyar iskolák, gyerekotthonok támogatása céljából. A kezdeményezés során, a kolozsvári lakosok jóvoltából a rendezvény végére több mint 100 új, illetve használt könyv gyűlt össze, melyeket az RMDSZ Főtitkársága a Possibilitas Alapítvány által működtetett Beszterce-Naszód megyei Szent Anna és Szent István gyerekotthonoknak juttatott el.
»

Címkék: Bodor László, Főtitkárság, Ifjúság, Kultúra, RMDSZ

Megtartotta alakuló ülését a Szövetség Főtitkársága
2011. 5. 31.

Kovács Péter főtitkár, Bodor László, Horváth Anna, Hegedűs Csilla és Székely István főtitkár-helyettesek részvételével ma megtartotta alakuló ülését a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Főtitkársága. A Főtitkárság kolozsvári székházában lezajlott tanácskozáson döntés született arra vonatkozóan, hogy a javában zajló Erdélyi Konzultáció, amelynek célja a magyarság céljainak, a Szövetséggel szembeni elvárásainak a feltérképezése, kiegészül egy átfogó önkormányzati konzultációval. »

Címkék: Bodor László, Főtitkárság, Hegedüs Csilla, Horváth Anna, Kovács Péter, Székely István

Borbély László indította el az elektronikai hulladékok szelektív gyűjtését szorgalmazó bukaresti kampányt
2011. 5. 27.

Május 25-én Borbély László miniszter jelenlétében indult a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium és az Environ Egyesület bukaresti, elektronikai hulladékok begyűjtését és újrahasznosítását célzó rendezvénye.
»

Címkék: Bodor László, Környezetvédelem

Winkler Gyula, EP képviselő és a MIÉRT üdvözli az EU 2020 ifjúsági összetevőjének elfogadásáról szóló EP döntést
2011. 5. 12.

Az Európai Parlament mai ülésén elfogadták az EU 2020-as stratégia ifjúsági összetevőjét, a „Mozgásban az ifjúság” kezdeményezést. A „Mozgásban az ifjúság” az Európai Bizottság intelligens, fenntartható és inkluzív növekedést elősegítő Európa 2020 stratégiájában szereplő hét kiemelt kezdeményezés egyike. A kezdeményezés célja a fiatalok oktatásának és képzésének javítása a mobilitás révén, továbbá az oktatásból a munkaerőpiacra való átmenet megkönnyítése.
»

Címkék: Bodor László, Európai Parlament, MIÉRT, Winkler Gyula

Borbély László vezeti az ENSZ Fenntartható Fejlődési Bizottság 19. (CSD19) ülésszak munkálatait
2011. 5. 3.

A szállításügy-, vegyi anyagok-, hulladékgazdálkodás-, bányászat-, a fenntartható fogyasztás és termelés keretprogramja témakörökben várható döntéshozatal a május 1-13 között New Yorkban zajló, az ENSZ Fenntartható Fejlődési Bizottságának 19. ülésén. »

Címkék: Bodor László, Környezetvédelem

Folytonosság a MIÉRT-ben
2011. 2. 6.

A Szatmárnémetiben megrendezésre került MIÉRT Országos Küldöttgyűlés alkalmával a jelen levő 69 küldött a következő két éves elnöki mandátumra is Bodor Lászlónak, a szervezet eddigi elnökének szavazott bizalmat. »

Címkék: Bodor László, Kelemen Hunor, MIÉRT

Archívum »