Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Erdélyi Konzultáció
Az RMDSZ Főtitkársága beazonosította az őszi prioritásokat
2011. 8. 23.

Kovács Péter főtitkár tájékoztatása szerint a népszámlálás, az Erdélyi és az Önkormányzati Konzultáció, az Építjük Erdélyt képzési program, valamint a szervezetépítés szerepelt az RMDSZ Főtitkárságának mai, kolozsvári ülésén.
»

Címkék: Erdélyi Konzultáció, Főtitkárság, Népszámlálás

Akadályozza a kolozsvári polgármester az RMDSZ által kezdeményezett Erdélyi Konzultációt!
2011. 6. 10.

A kolozsvári polgármesteri hivatal újabb magyarellenes megnyilvánulásának lehetünk tanúi. A hivatal büntetést ró ki az RMDSZ által kezdeményezett Erdélyi Konzultáció magyar nyelvű óriásplakátjainak kifüggesztése miatt. Jogi kiskapukat keresve, képzelt vádak megfogalmazása által, a magyar nyelvű hirdetések eltávolítására törekednek. »

Címkék: Erdélyi Konzultáció, Kolozs

Az összefogás és az egységes magyar érdekképviselet biztosítja a magyar közösség jövőjét
2011. 5. 21.

Az összefogás, a szolidaritás és az egységes magyar érdekképviselet biztosítja a magyar közösség jövőjét – ez a legfontosabb következtetése annak a háromnapos lakossági fórumsorozatnak, amellyel Hunyad megyében indították az Erdélyi Konzultációt. »

Címkék: Erdélyi Konzultáció, Hunyad, Winkler Gyula

Hunyad megyében is elkezdődik az erdélyi magyar konzultáció
2011. 5. 19.

Az RMDSZ Hunyad megyei kérdezőbiztosai házról-házra járva, a napokban kezdik el munkájukat a magyarok lakta településeken. Június végéig összesen négyezer Hunyad megyei magyarhoz látogatnak el. Az adatfelvétel újabb szakasza annak a folyamatnak, amelyet az RMDSZ Hunyad megyei szervezete az elmúlt hetekben indított a magyarok mozgósítására, igényeik felmérésére.
»

Címkék: Erdélyi Konzultáció, Hunyad

Csíkban is elkezdődött az Erdélyi konzultáció
2011. 5. 8.

50.000 csíki háztartáshoz kopogtat be az elkövetkező időszakban az RMDSZ Csíki Területi Szervezete, erről született döntés május 5-én, a szervezet küldöttgyűlésén. »

Címkék: Csík, Erdélyi Konzultáció

Az Erdélyi Konzultáció sikerét a fiatalok biztosíthatják
2011. 5. 6.

Az Erdélyi Konzultáció nem lehet sikeres a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) nélkül – jelentette ki Kovács Péter főtitkár ma, Kolozsváron a MIÉRT képviselőivel való találkozón.  A mai megbeszélésen a MIÉRT közel hatvan központi és megyei vezetője, önkormányzati és helyi szinten tevékenykedő képviselője egyeztetett a Szövetség főtitkárságának munkatársaival az ifjúsági szervezeteknek az Erdélyi Konzultációban való részvételéről. »

Címkék: Erdélyi Konzultáció, Ifjúság, MIÉRT

Valós és folyamatos párbeszédet folytatunk az erdélyi magyarokkal - Útjára indul az Erdélyi Konzultáció
2011. 5. 5.

Figyelünk egymásra mottóval indítja az Erdélyi Konzultációt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség. A nagyszabású felmérés keretén belül 250.000 magyar ember megkérdezésével szeretnénk felmérni az erdélyi, romániai magyarság gondjait, prioritásait, a Szövetséggel szembeni elvárásait – jelentette be Kelemen Hunor szövetségi elnök mai, kolozsvári sajtótájékoztatóján. »

Címkék: Erdélyi Konzultáció, Kelemen Hunor, RMDSZ

Erdélyi Konzultáció Hunyad megyében
2011. 4. 30.

Szombaton a Vajdahunyadi Magyar Házban ülésezett a Megyei Képviselők Tanácsa, napirenden az új ügyvezető elnök megválasztása, az Erdélyi Konzultáció és a második Hunyad Megyei Magyar Napok megszervezése szerepelt. »

Címkék: Erdélyi Konzultáció, Hunyad

Archívum »