Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Borbély László
Borbély: Év végéig elkészül az Azomures új környezetvédelmi hatástanulmánya
2011. 12. 2.

A marosvásárhelyi Azomures Vegyipari Kombinát képviselőivel találkozott csütörtökön, december 1-én Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter. A találkozón jelen volt az országos, a regionális és a megyei Környezetvédelmi Ügynökség vezetősége is. A miniszter az Azomures küszöbön álló tulajdonosváltása kapcsán arról kívánt meggyőződni, hogy az új tulajdonosok is vállalni fogják-e a környezetszennyezés csökkentésére irányuló kötelezettségeket. »

Címkék: Borbély László, Környezetvédelem

Borbély László és Gilad Erdan környezetvédelmi miniszterek közös szándéknyilatkozatot írtak alá
2011. 11. 24.

November 24-én, a Jeruzsálemben tartott közös kormányülés alkalmával, Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter és Gilad Erdan, izraeli környezetvédelmi miniszter közös szándéknyilatkozatot írtak alá, amelyben egy kétoldalú környezetvédelemmel kapcsolatos együttműködési megállapodás minél hamarabbi aláírását szorgalmazzák. »

Címkék: Borbély László, Külkapcsolatok

Regionális szóvivőnek nevezte ki Borbély Lászlót az ENSZ Románia fejlesztéséért felelős programja
2011. 11. 22.

A fenntartható fejlődés több mint egy elvont fogalom, ahhoz, hogy a stratégiákban előirányzott intézkedések konkretizálódjanak, elsődleges fontosságú a politikai, az akadémiai és a nem kormányzati szférák összehangolt együttműködése. A közeljövőben olyan adminisztratív intézkedések meghozatalára kell koncentrálnunk, amelyek segítenék az akadémiai szférában felhalmozott információk gyors átadását a központi adminisztrációnak – nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter november 22-én egy, a fenntartható fejlesztésről és a zöld befektetések támogatásáról szóló konferencián, Bukarestben. »

Címkék: Borbély László, ENSZ

Elkészült az a rendszer, amely az érintetlen erdőrészekben szigorúan tiltani fogja a fakitermelést
2011. 11. 21.

Mandátumom egyik legfontosabb célkitűzése az illegális erdőirtások mértékének csökkentése - nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter november 15-én Brassó megyében, az Új- és Ósinka közötti érintetlen erdőrészben tett látogatása alkalmával. »

Címkék: Borbély László, Környezetvédelem

Borbély László Gilad Erdannal, Izrael környezetvédelmi miniszterével tanácskozott
2011. 11. 18.

Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter november 17-én Gilad Erdannal, Izrael környezetvédelmi miniszterével tanácskozott Tel Avivban. »

Címkék: Borbély László, Külkapcsolatok

Tarlóégetés és erdőtüzek kapcsán ülésezett a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium sürgősségi helyzetek kezeléséért felelős bizottsága
2011. 11. 10.

November 9-én, tarlóégetés és erdőtüzek kapcsán ülésezett a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium sürgősségi helyzetek kezeléséért felelős bizottsága.

»

Címkék: Borbély László, Környezetvédelmi Minisztérium

Borbély László: jövőre csak városokban és municípiumokban parkosítunk
2011. 11. 10.

Elsődleges fontosságú, hogy a kormány továbbra is prioritásként kezelje a befektetések támogatását. Habár a 2012-es költségvetés, egy „óvatosan megalkotott” költségvetés, ami a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium költségvetését illeti, reményeim szerint nem fognak csökkeni a rendelkezésünkre álló pénzalapok. Véleményem szerint 2012-ben körülbelül annyi pénzből kell majd gazdálkodnunk, mint amennyi idén állt a rendelkezésünkre – nyilatkozta Borbély László miniszter november 10-én, Szatmár megyei kiszállása alkalmával. »

Címkék: Borbély László, Szatmár

Borbély László: a minket érintő döntésekbe beleszólásunk van!
2011. 11. 10.

Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke, környezetvédelmi és erdészeti miniszter november 10-én Szatmár megyébe látogatott. A politikus Szatmárménetiben találkozott a megye magyar elöljáróival, Csehi Árpád megyei tanácselnökkel, Ilyés Gyulával, Szatmárnémeti polgármesterével, Pataki Csaba Szatmár megyei alprefektussal, valamint a Szövetség helyi szenátoraival és képviselőivel. A politikai alelnököt elkísérte útján Hotváth Anna, az RMDSZ önkormányzatokért felelős főtitkár-helyettese is. »

Címkék: Borbély László, Szatmár

Borbély László a visegrádi országok környezetvédelmi minisztereinek csehországi csúcstalálkozóján vett részt
2011. 11. 9.

Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter november 7-8. között a visegrádi országok környezetvédelmi minisztereinek csehországi csúcstalálkozóján vett részt. A visegrádi csoport idei fórumán Románia és Bulgária környezetvédelmi miniszterei is részt vettek. 
»

Címkék: Borbély László, Külkapcsolatok, Környezetvédelem

Hargita megyei sikerek zöldberuházások terén - Csíkszeredába és Udvarhelyszékre látogatott Borbély László miniszter
2011. 11. 4.

Hargita megye élen jár a Környezetvédelmi Alapból finanszírozott integrált ivóvíz- és csatornarendszerek építését, felújítását és bővítését célzó program pályázatainál – jelentette ki Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter november 3-án Csíkszeredában. Mint a polgármesterekkel való találkozón elhangzott, a megye behozta lemaradását a víz- és csatornarendszerek tekintetében, és jól halad a hulladékgazdálkodás fejlesztése terén is.
»

Címkék: Borbély László, Hargita, Környezetvédelem

Átadták a gyantai árvízvédelmi szükségtározót
2011. 10. 29.

A Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium elsődleges prioritásként kezeli az árvízvédelemmel kapcsolatos beavatkozási területeket - nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter október 28-án Bihar megyében, a gyantai árvízvédelmi szükségtározó átadóünnepségén. »

Címkék: Borbély László, Környezetvédelem

Románia barlangjainak turisztikai értékesítését célzó program indul
2011. 10. 28.

A Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium szakemberei egy, Románia barlangjainak megőrzésével kapcsolatos program előkészítésén dolgoznak – nyilatkozta Borbély László október 20-án egy, Románia turisztikai barlangjaival kapcsolatos konferencián, Rozsnyóban.
»

Címkék: Borbély László, Környezetvédelem

Borbély László a Szenátus közigazgatási, területrendezési és környezetvédelmi bizottságának tagjaival tanácskozott
2011. 10. 26.

Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter október 25-én a Szenátus közigazgatási, területrendezési és környezetvédelmi bizottságának tagjaival tanácskozott. A tanácskozáson a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium eddigi eredményeiről valamint a minisztérium 2012-es stratégiáiról, terveiről volt szó. »

Címkék: Borbély László, Környezetvédelem

Hétfőtől az óvodában és egyik iskolában újraindulhat a fűtés - Újabb találkozót szerveztek a balánbányai fűtésgondok megoldása érdekében
2011. 10. 24.

A balánybányai Havasi Gyopár óvodába hívott össze találkozót Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a helyi polgármesterrel, tanácsosokkal, illetve az érintett tanintézetek vezetőivel, hogy megbeszéljék a balánbányai oktatási intézmények fűtésgondjait. A tanácselnök átiratot nyújtott át Mihai Mereș polgármesternek, amelyben kéri az önkormányzat költégvetésének adatait október 26-i határidővel, azért, hogy  a megyei tanács szakemberei javaslatokat tudjanak tenni a költségtételek átcsoportosítására, és hogy minél hamarabb megtalálják a fűtésszámlák fedezéséhez szükséges pénzügyi keret biztosításának lehetőségét. »

Címkék: Borbély László, Hargita

Borbély László több mint 139 millió euró értékben írt alá szerződéseket
2011. 10. 24.

Október 24-én Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter, valamint Temes és Vâlcea megyék tanácselnökei több mint 139 millió euró értékben írtak alá finanszírozási szerződéseket. A tervek Vâlcea megye víz-, illetve Temes megye hulladékkezelési infrastruktúrájának kiépítését szorgalmazzák. - A szerződések megkötése után „a labda és a felelősség oroszlánrésze az önkormányzatok területén van”, de ez nem azt jelenti, hogy a továbbiakban a minisztérium szakemberei „ölbe tett kezekkel ülnek”. A közeljövőben intézkedést hozok, hogy a leszerződött tervek közül, mindenik államtitkár, magas rangú tisztségviselő személyesen felügyeljen 3-4 terv kivitelezését– mondta Borbély László. »

Címkék: Borbély László, Környezetvédelem

Bernády-díjban részesült Markó Béla miniszterelnök-helyettes
2011. 10. 23.

Bernády-emlékplakettel tüntették ki Markó Béla miniszterelnök-helyettest pénteken, a Bernády Napok keretében, amelyet 14. alkalommal szervezetek meg Marosvásárhelyen. A Bernády György nevét viselő alapítvány minden év október végén megünnepli azt a szellemiséget, amelyet a 20. század eleji polgármesternek köszönhet Marosvásárhely. »

Címkék: Borbély László, Markó Béla

Etnikai feszültségekre, provokációra számíthatunk a választások közeledtével - Borbély László politikai alelnök nyilatkozata
2011. 10. 21.

Bernády György, Marosvásárhely volt polgármestere szobrának koszorúzása alkalmával, Borbély László miniszter, az RMDSZ politikai alelnöke aggodalmának adott hangot, hogy a jövő évi választások közeledtével etnikai feszültségek, provokációk sorozatára számíthat a magyar közösség. »

Címkék: Borbély László, Marosvásárhely

Borbély László: Románia barlangjainak turisztikai értékesítését célzó program indul
2011. 10. 20.

A Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium szakemberei egy, Románia barlangjainak megőrzésével kapcsolatos program előkészítésén dolgoznak – nyilatkozta Borbély László október 20-án a Románia turisztikai barlangjaival kapcsolatos konferencián, Brassóban. »

Címkék: Borbély László, Környezetvédelem

Borbély: az integrált hulladékgazdálkodási infrastruktúra kiépítése az önkormányzatok feladata
2011. 10. 18.

A Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium által szorgalmazott országos integrált hulladékgazdálkodási infrastruktúra kiépítésében fontos szerep jut a tervek kivitelezéséért felelős önkormányzatoknak. A minisztérium Környezetvédelmi Operatív Programja 1,2 milliárd euró uniós támogatást biztosít az önkormányzatoknak hulladék begyűjtő és kezelő kiépítésre. Az Unió által pozitívan elbírált terveket az önkormányzatoknak 2015-ig kell kivitelezniük – nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter október 18-án a Parlament közigazgatási bizottságai által szervezett hulladékmenedzsmenttel kapcsolatos kerekasztal beszélgetésen. »

Címkék: Borbély László, Környezetvédelem

Borbély László: csökkenteni kell a természeti katasztrófák következményeit
2011. 10. 12.

A Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium által eszközölt környezet- és árvízvédelemmel kapcsolatos beruházások egyik fontos célja a természeti katasztrófák mértékének csökkentése – nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter október 12-én, a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapján. »

Címkék: Borbély László, Környezetvédelem

Archívum »