Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Hegedüs Csilla
Szórványstratégia és szemléletváltás - Hegedűs Csilla a Kolozsvári TV meghívottja volt
2011. 11. 18.

Az elmúlt húsz évben az RMDSZ politikájában, a „Minden magyar számít” szlogen alapján, a szórvány kiemelt helyet kapott. Nekünk minden magyar ember fontos, függetlenül attól, hogy faluban vagy nagyvárosban él – fogalmazott Hegedűs Csilla, az RMDSZ főtitkárhelyettese a Kolozsvári TV „Szórványstratégia és szemléletváltás” című műsorában. »

Címkék: Hegedüs Csilla, RMDSZ, Szórvány

Minden magyar számít! - Erdély különböző településein a Szövetség képviselői
2011. 10. 17.

Az elkövetkező napokban folytatja útját a Romániai Magyar Demokrata Szövetség népszámlálás karavánja, valamint a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) szórványkaravánja. Ezek Erdély különböző településein hívják fel a figyelmet a népszámlálás fontosságára, valamint arra, hogy mindenki vállalja fel nemzetiségét, anyanyelvét és vallási hovatartozását. »

Címkék: Bodor László, Hegedüs Csilla, Horváth Anna, Magyari Tivadar, Népszámlálás, RMDSZ, Székely István

Erdély legrégebbi templomának feltárását támogatja a Kelemen Hunor vezette Kulturális és Örökségvédelmi Minisztérium
2011. 8. 4.

Templomromra bukkantak a gyulafehérvári római katolikus székesegyház előtti téren, a jelenlegi főkaputól 24 méterre. Erről a helyszínen kutató, dr. Daniela Marcu Istrate vezette régészcsapat számolt be 2011. április 13-án. Az időközben két szakaszban (április–május, valamint június–augusztus) elvégzett feltárás nyomán bizonyossá vált: a templom a 10. században épült, ily módon ez Erdély legrégibb temploma, valószínűleg a Konstantinápolyban megkeresztelkedett Gyula alapította. »

Címkék: Fehér, Hegedüs Csilla, Kelemen Hunor, Kultúra

Kelemen Hunor kezdeményezésére megkezdődött a Házsongárdi temető műemléksírjainak a felmérése - Az első felmérést Hegedüs Csilla miniszteri tanácsos, az RMDSZ főtitkárhelyettese irányította -
2011. 6. 27.

A Kulturális és Örökségvédelmi Minisztérium Kolozs megyei igazgatósága és az általa felkért szakértők ma délelőtt megkezdték a kolozsvári Házsongárdi temető műemléksírjainak a felmérését. A nagyméretű akció – amelynek lebonyolítása a Romániai Magyar Demokrata Szövetség egyik kiemelt prioritása – célja a lehető legmagasabb fokú védelem biztosítása a több mint 400 éves temető számára, amelyet 40 évvel ezelőtt nyilvánítottak műemlékké. »

Címkék: Hegedüs Csilla, Kelemen Hunor, Kolozs, Kultúra

Tárlatmegnyitón az RMDSZ kulturális kérdésekért felelős főtitkár-helyettese
2011. 6. 3.

Hegedüs Csilla, az RMDSZ kulturális kérdésekért felelős főtitkár-helyettese pénteken részt vesz Szekeres Erzsébet textilművész Gyümölcstermő örökség című kiállításának megnyitóján, ahol Kelemen Hunor szövetségi elnök üzenetét tolmácsolja. »

Címkék: Hegedüs Csilla, Kultúra

Megtartotta alakuló ülését a Szövetség Főtitkársága
2011. 5. 31.

Kovács Péter főtitkár, Bodor László, Horváth Anna, Hegedűs Csilla és Székely István főtitkár-helyettesek részvételével ma megtartotta alakuló ülését a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Főtitkársága. A Főtitkárság kolozsvári székházában lezajlott tanácskozáson döntés született arra vonatkozóan, hogy a javában zajló Erdélyi Konzultáció, amelynek célja a magyarság céljainak, a Szövetséggel szembeni elvárásainak a feltérképezése, kiegészül egy átfogó önkormányzati konzultációval. »

Címkék: Bodor László, Főtitkárság, Hegedüs Csilla, Horváth Anna, Kovács Péter, Székely István

Archívum »