Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Horváth Anna
Ülésezett a Fehér megyei Önkormányzati Tanács
2011. 11. 30.

2011. november 29-én a nagyenyedi Dr. Szász Pál Magyar Közösségi Házban tartotta ülését a Fehér megyei Önkormányzati Tanács (FÖNT). »

Címkék: Fehér, Horváth Anna

Törvényessé vált az esketési ceremónia kizárólag magyar nyelvű levezetése
2011. 11. 13.

Az október 1-től érvénybe lépett új Polgári Törvénykönyv előírásai szerint valamely nemzeti kisebbséghez tartozó, házasságot kötő személyek kérésére, a hivatalos polgári szertartás levezethető kizárólag az illető kisebbség nyelvén, amennyiben a házasságkötő ismeri az adott nyelvet. »

Címkék: Horváth Anna

Minden magyar számít! - Erdély különböző településein a Szövetség képviselői
2011. 10. 17.

Az elkövetkező napokban folytatja útját a Romániai Magyar Demokrata Szövetség népszámlálás karavánja, valamint a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) szórványkaravánja. Ezek Erdély különböző településein hívják fel a figyelmet a népszámlálás fontosságára, valamint arra, hogy mindenki vállalja fel nemzetiségét, anyanyelvét és vallási hovatartozását. »

Címkék: Bodor László, Hegedüs Csilla, Horváth Anna, Magyari Tivadar, Népszámlálás, RMDSZ, Székely István

Eredményeket csak csapatmunkával érhetünk el - Ünnepi avatók és rendezvények a Sarmasági Napokon
2011. 8. 29.

A 11. Sarmasági Napok alkalmával szervezett ünnepségsorozaton vett részt vasárnap, augusztus 28-án Horváth Anna, az RMDSZ önkormányzatokért felelős főtitkárhelyettese. A rendezvény keretén belül több, a község életében meghatározó szerepet játszó intézmény új, illetve felújított épületét is átadták: mostantól korszerű, európai standardoknak megfelelő polgármesteri hivatal, új orvosi rendelő és felújított művelődési otthon várja a szilágysági település lakóit. »

Címkék: Horváth Anna, RMDSZ, Szilágy

Indul az RMDSZ Erdélyi Önkormányzati Konzultációja
2011. 6. 27.

Az RMDSZ Főtitkársága június 27-i ülésén véglegesítette az önkormányzatokért felelős főosztály által kezdeményezett Erdélyi Önkormányzati Konzultációval kapcsolatos teendőket. A Területi Elnökök Konzultatív Tanácsa, illetve az Országos- és Regionális Önkormányzati Tanácsokkal történő egyeztetést követően beindított Konzultáció célja mérleget vonni, számba venni az RMDSZ önkormányzati szintű sikereit, megvalósításait, kudarcait. »

Címkék: Horváth Anna, RMDSZ, Önkormányzatok

Megtartotta alakuló ülését a Szövetség Főtitkársága
2011. 5. 31.

Kovács Péter főtitkár, Bodor László, Horváth Anna, Hegedűs Csilla és Székely István főtitkár-helyettesek részvételével ma megtartotta alakuló ülését a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Főtitkársága. A Főtitkárság kolozsvári székházában lezajlott tanácskozáson döntés született arra vonatkozóan, hogy a javában zajló Erdélyi Konzultáció, amelynek célja a magyarság céljainak, a Szövetséggel szembeni elvárásainak a feltérképezése, kiegészül egy átfogó önkormányzati konzultációval. »

Címkék: Bodor László, Főtitkárság, Hegedüs Csilla, Horváth Anna, Kovács Péter, Székely István

Archívum »