Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Magyari Tivadar
Az RMDSZ Főtitkárságán járt az Európa Tanács küldöttsége
2011. 10. 18.

Az elmúlt években jelentős eredményeket értünk el a kisebbségi jogok terén, de még sok a megoldásra váró kérdés – jelentette ki Kovács Péter ma Kolozsváron. Az RMDSZ főtitkára a Keretegyezmény a Nemzeti Kisebbségek Védelméről alkalmazását felügyelő Európa Tanács-i bizottság tagjaival találkozott. A kétoldalú megbeszélésen a Szövetség részéről jelen voltak Magyari Tivadar és Bodor László főtitkárhelyettesek, valamint Miklósi Ildikó sajtótanácsos is. »

Címkék: Bodor László, Európa Tanács, Főtitkárság, Magyari Tivadar, RMDSZ

Minden magyar számít! - Erdély különböző településein a Szövetség képviselői
2011. 10. 17.

Az elkövetkező napokban folytatja útját a Romániai Magyar Demokrata Szövetség népszámlálás karavánja, valamint a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) szórványkaravánja. Ezek Erdély különböző településein hívják fel a figyelmet a népszámlálás fontosságára, valamint arra, hogy mindenki vállalja fel nemzetiségét, anyanyelvét és vallási hovatartozását. »

Címkék: Bodor László, Hegedüs Csilla, Horváth Anna, Magyari Tivadar, Népszámlálás, RMDSZ, Székely István

Magyari Tivadar: a MOGYE román vezetősége úgy viselkedik, mint egy dacos óvodás
2011. 9. 14.

Az új oktatási törvény 135. cikkelyének alkalmazási módszertanát kell kérnünk a minisztériumtól – fogalmazott Magyari Tivadar, az RMDSZ oktatási főtitkárhelyettese, 2011. szeptember 14-én, Kolozsváron, majd hozzátette: eredetileg a több tucat alkalmazási rendelet között kevés olyant tervezett a minisztérium, ami a felsőoktatásra vonatkozott, tekintettel az egyetemi autonómiákra. »

Címkék: Főtitkárság, Magyari Tivadar, Oktatásügyek

Magyari Tivadar az RMDSZ oktatási főtitkárhelyettese
2011. 9. 1.

Kelemen Hunor szövetségi elnök, az RMDSZ Alapszabályzatának 65. cikkelyének, k. bekezdése értelmében Magyari Tivadart nevezte ki a Szövetség oktatási főtitkárhelyettesének. A kinevezésre Kovács Péter főtitkár előterjesztésére alapján került sor. A nevesítést a Szövetségi Képviselők Tanácsának is meg kell erősítenie, erre 2011. szeptember közepén kerül sor.
»

Címkék: Kelemen Hunor, Magyari Tivadar, Oktatásügyek, RMDSZ

Archívum »