Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Külkapcsolatok
Borbély László és Gilad Erdan környezetvédelmi miniszterek közös szándéknyilatkozatot írtak alá
2011. 11. 24.

November 24-én, a Jeruzsálemben tartott közös kormányülés alkalmával, Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter és Gilad Erdan, izraeli környezetvédelmi miniszter közös szándéknyilatkozatot írtak alá, amelyben egy kétoldalú környezetvédelemmel kapcsolatos együttműködési megállapodás minél hamarabbi aláírását szorgalmazzák. »

Címkék: Borbély László, Külkapcsolatok

Borbély Károly államtitkár a bányák bezárására vonatkozó programról és állami támogatásról tárgyalt Brüsszelben
2011. 11. 18.

2011. november 17-én Borbély Károly államtitkár a bányák bezárására vonatkozó programról és állami támogatásról (szubvencióról) tárgyalt Brüsszelben az EB Versenyképességi Vezérigazgatójával. »

Címkék: Borbély Károly, Brüsszel, Külkapcsolatok

Borbély László Gilad Erdannal, Izrael környezetvédelmi miniszterével tanácskozott
2011. 11. 18.

Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter november 17-én Gilad Erdannal, Izrael környezetvédelmi miniszterével tanácskozott Tel Avivban. »

Címkék: Borbély László, Külkapcsolatok

Borbély László a visegrádi országok környezetvédelmi minisztereinek csehországi csúcstalálkozóján vett részt
2011. 11. 9.

Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter november 7-8. között a visegrádi országok környezetvédelmi minisztereinek csehországi csúcstalálkozóján vett részt. A visegrádi csoport idei fórumán Románia és Bulgária környezetvédelmi miniszterei is részt vettek. 
»

Címkék: Borbély László, Külkapcsolatok, Környezetvédelem

Markó Béla miniszterelnök-helyettes fogadta Samuel ®bogart, a Szlovén Köztársaság külügyminiszterét
2011. 11. 9.

November 9-én, szerdán, Markó Béla miniszterelnök-helyettes hivatalában fogadta Samuel ®bogart, a Szlovén Köztársaság külügyminiszterét. A találkozón többek között a két ország nagyon jó politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatairól, valamint a közös programokban való együttműködés fontosságáról beszéltek. »

Címkék: Külkapcsolatok, Markó Béla

Az egyensúly hiánya jellemzi az EU-Kína kapcsolatokat
2011. 11. 9.

Az egyensúly hiánya jellemzi leginkább az Európai Unió és Kína kereskedelmi kapcsolatait, ezen a területen az unió komoly kereskedelmi deficitet könyvelhet el, ami tulajdonképpen annak tulajdonítható, hogy nem volt előrelépés a kétoldalú kapcsolatot nehezítő nézeteltérések igencsak hosszú listájának megoldásában – hívta fel a figyelmet Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője kedden Brüsszelben. Az EP-képviselő részt vett A gazdaság és kereskedelem szerepe az EU-Kína stratégiai partnerségének fejlesztéséről témakörben szervezett megbeszélésen, amelyet a második alkalommal megtartott Kína-Európa Politikai Pártok Fóruma keretén belül zajlott. A magas szintű találkozót november 6-a és 9-e között tartják Brüsszelben. »

Címkék: Külkapcsolatok, Winkler Gyula

Borbély Károly a Közép-Európai Kezdeményezés (KEK) csúcstalálkozóján 2011. november 4-én
2011. 11. 4.

2011. november 4-én Borbély Károly államtitkár részt vesz a Közép-Európai Kezdeményezés (KEK) csúcstalálkozóján, melynek a KEK soros elnökségét betöltő Szerbia fővárosa, Belgrád ad otthont. »

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság, Külkapcsolatok

A digitális aláírásról szóló konferencián vett részt Isztambulban Moldován József
2011. 10. 26.

A Digitális azonosítás és elektronikus útlevél című nemzetközi konferenciasorozat harmadik állomásaként Isztambulban szervezett szimpóziumon vett részt október 25-én, kedden Moldován József. A Távközlési és Információs Társadalom Minisztériumának államtitkára a Neelie Kroes digitális politikáért felelős EU-biztos, az Európai Bizottság alelnöke védnöksége alatt tartott konferencián képviselte Romániát. A nemzetközi találkozó központi témája az állampolgárok személyi azonosító okmányainak digitalizálása különböző európai országokban. »

Címkék: Külkapcsolatok, Moldován József

Markó Béla fogadta Karel Schwarzenberg cseh miniszterelnök-helyettest és külügyminisztert
2011. 10. 25.

Markó Béla miniszterelnök-helyettes 2011. október 25-én  hivatalában fogadta Karel Schwarzenberg cseh miniszterelnök-helyettest és külügyminisztert. A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, hogy a két ország közti politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatok jók, ugyanakkor szükséges azok elmélyítése és továbbfejlesztése. Kiemelte, hogy számtalan olyan program és projekt létezik, melyek keretében a két ország sikeresen együttműködhet, ilyen például a Duna Stratégia. Ebben a cseh részvételnek hangsúlyosabbnak kell lennie, jegyezte meg Markó Béla. Ugyanakkor elmondta, hogy különös figyelemmel kísérik a Visegrádi Csoport tevékenységét. »

Címkék: Külkapcsolatok, Markó Béla

Brandenburgi vendégek Háromszéken
2011. 10. 18.

Október 17-19. között a németországi Brandenburg régió küldöttsége munkalátogatást szervezett a Központi Fejlesztési Régióba. Egyik úticéluk Háromszék volt, ahol október 18-án, kedden, a megyei önkormányzat vezetőivel és helyi vállalkozókkal találkoztak.
»

Címkék: Háromszék, Külkapcsolatok

Román-bolgár kormányülés: Borbély László és Nona Karadjova miniszterek közös nyilatkozatot írtak alá
2011. 10. 12.

Október 12-én, a Bukarestben tartott román-bolgár kormányülésen Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter és Nona Karadjova környezetvédelmi és vízügyi miniszter közös nyilatkozatot írtak alá, amelyben egy román-bolgár környezetvédelemmel kapcsolatos együttműködési megállapodás minél hamarabbi aláírását szorgalmazzák. »

Címkék: Borbély László, Külkapcsolatok, Környezetvédelem

Szorosabb kulturális kapcsolatok a Vatikán és Románia között
2011. 10. 11.

Gianfranco Ravasi bíborossal, a Kultúra Pápai Tanácsának elnökével folytatott ma, október 11-én, kedden, hivatalos tárgyalást Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter. A Szentszék hivatalos küldöttségének tagja volt még Franco Javier Lozano érsek, nuncius, a Szentszék bukaresti nagykövete, dr.Kovács Gergely, pápai káplán, a Kultúra Pápai Tanácsának irodavezetője, Bogdan Tătaru-Cazaban, Románia vatikáni nagykövete. A hivatalos találkozóra Kelemen Hunor tárcavezető meghívására került sor, a vatikáni küldöttség október 10 és 13-a között tartózkodik Romániában. »

Címkék: Kelemen Hunor, Kultúra, Külkapcsolatok

IT-konferencián vett részt Gdanskban Moldován József államtitkár
2011. 10. 7.

“Nem az a kérdés, hogy milyen árat fizet Románia az Európai Digitális Menetrend gyakorlatba ültetéséért, hanem az, hogy milyen árat fizetne, ha nem fektetne be az ország információs technológiákba, szakképzésbe, tudatosításba” – nyilatkozta újságírói kérdésre Moldován József. A Távközlési és Információs Társadalom Minisztériumának államtitkára az “Innováció a digitális integrációért” című nemzetközi konferencián vett részt a lengyelországi Gdanskban, október 5-6 között. »

Címkék: Külkapcsolatok, Moldován József

Román - osztrák kétoldalú egyeztetések
2011. 9. 30.

Szeptember 29-én IV-ik alkalommal szervezték meg a Gazdasági Minisztériumban a román-osztrák kétoldalú gazdasági egyeztetések találkozóját. A munkálatokat Borbély Károly államtitkár vezette. »

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság, Külkapcsolatok

Borbély Károly a Scottish Low Carbon Investment konferencián
2011. 9. 28.

Szeptember 27–28. között Borbély Károly, az RMDSZ gazdasági államtitkára részt vett az Edinburgh-ban szervezett második Scottish Low Carbon Investment konferencián. »

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság, Külkapcsolatok

Borbély Károly az EB Külügyi Tanácsának találkozóján
2011. 9. 26.

2011. szeptember 26-án Borbély Károly gazdasági államtitkár részt vett Brüsszelben az Európai Bizottság külügyi találkozóján. »

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság, Külkapcsolatok

Borbély László a "Környezet Európáért" című astanai konferencián vett részt
2011. 9. 22.

Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter szeptember 21-23. között az ENSZ Európáért felelős Gazdasági Bizottsága védnöksége alatt rendezett 7-ik „Környezet Európáért” című miniszteri szintű konferencián vett részt Kazahsztánban.
»

Címkék: Borbély László, Külkapcsolatok, Környezetvédelem

Borbély Károly az Európai Unió energiaügyi minisztereinek találkozóján
2011. 9. 21.

Szeptember 19-20. között  sor került a lengyelországi Boroszlóban (Wroclaw) az EU energiaügyi minisztereinek informális találkozójára. A találkozón részt vett Borbély Károly, a Gazdasági Minisztérium államtitkára. »

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság, Külkapcsolatok

Winkler: Az EP szerint Románia és Bulgária készen állnak a schengeni csatlakozásra, ezt minden tagállamnak tudomásul kell vennie
2011. 9. 8.

Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője szerint Románia és Bulgária csatlakozása a schengeni övezethez csupán az érvényben lévő szerződés értelmében történhet, még akkor is, ha az EU-ban már felmerült a szabályok módosításának lehetősége. »

Címkék: Külkapcsolatok, Schengen, Winkler Gyula

Hatékonyabbá kell tenni az RMDSZ külügyi tevékenységét
2011. 8. 30.

Borbély László politikai alelnök vezetésével kedden, Bukarestben ülésezett az RMDSZ külügyi tanácsa. A találkozó napirendjei között szerepelt a Szövetség és az európai intézmények, valamint az Európai Néppárt közötti kapcsolatrendszer kiszélesítése, illetve elmélyítése. »

Címkék: Borbély László, Külkapcsolatok

Archívum »