Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Háromszék
550 éves Aldoboly
2011. 11. 21.

Aldoboly írásos említésének 550. évfordulóját ünnepelték a sepsiszéki faluban, vasárnap, november 20-án. »

Címkék: Háromszék, Tamás Sándor, Ünnep

Háromszéki megyejárás Árkoson - Visszakérik a borvizet
2011. 11. 7.

Az Otthonunk Háromszék program, azaz a Megyejárás Árkosra érkezett: a helyi emberekkel tartott nyílt beszélgetésen kiderült, hogy a település lakói elégedettek a község fejlődésével, emellett azonban nem feledkeztek meg a Glória forrásról sem. »

Címkék: Háromszék, Tamás Sándor

Baróti strand átadása
2011. 11. 5.

„Kovászna megyében összesen 6,5 millió eurót hívtunk le a Borvíz Útja programra: ebből a baróti strand elkészítésére 650.000 eurót fordítottunk. Ennek ellenére a helyi polgármester hozzáállása azért aggasztó, mert elutasította a beruházást, azzal az indokkal, hogy azt egy RMDSZ-es tanácselnök kezdeményezte. Ha polgármester nem kicsinyeskedik, nyáron már fürödhettek volna itt” – fogalmazott Tamás Sándor a baróti strand átadásán, november 4-én, pénteken. »

Címkék: Háromszék, Tamás Sándor

Vasárnap ért véget a XIII. Szeben Megyei Magyar Napok rendezvénysorozat
2011. 10. 24.

Vasárnap zárult a XIII. Szeben Megyei Magyar Napok rendezvénysorozat. A Szeben megyei magyar közösség a Magyar Napok második hétvégéjén is színes és gazdag programok, események között választhatott. »

Címkék: Háromszék, Kultúra, Szeben

100 éve tették le a Székely Nemzeti Múzeum alapkövét
2011. 10. 24.

A Kós Károly által tervezett Székely Nemzeti Múzeum Háromszék egyik legjellegzetesebb és egyben leghíresebb épülete. Az épület a Finn Nemzeti Múzeumhoz hasonló elképzelés alapján született, hiszen már önmagában is a táj építészetére jellemző vonásokat összesíti. Ennek jegyében alakították ki a vártemplomot idéző udvart, a bástyaszerű tornyot, vagy a kápolnaszerű jobb oldali sarkat. »

Címkék: Háromszék, Kultúra, Megemlékezés

Székelyföldi fiókot nyit a kisebbségkutató intézet
2011. 10. 22.

Az Elemzések a Székelyföldről című műhelykonferencia keretében, Árkoson, október 22–én, szombaton, jelentette be Tamás Sándor megyei önkormányzati vezető, hogy a Nemzeti Kisebbségkutató Intézet székelyföldi irodát nyit Sepsiszentgyörgyön. »

Címkék: Háromszék, Székelyföld, Tamás Sándor

Rendellenességek Erdélyben a népszámlálás során
2011. 10. 20.

Rendellenességre hívta fel a figyelmet Marthy Mátyás, a Brassó megyei RMDSZ ügyvezető elnöke. A Szövetség képviselője azzal kapcsolatban fordult a Brassó városi és megyei népszámlálási bizottsághoz, hogy október 19-én egy népszámlálási biztos egy magyar családnál a nemzetiségre, anyanyelvre, és felekezeti hovatartozásra vonatkozó kérdést azzal vezette fel, hogy ezekre nem kötelező válaszolni. A válaszadó jelezte, hogy nyilatkozni szeretne ezekről a kérdésekről, amit a népszámlálási biztos csak többszöri felszólításra volt tudomásul venni. »

Címkék: Arad, Bihar, Brassó, Háromszék, Kolozs, Népszámlálás

Brandenburgi vendégek Háromszéken
2011. 10. 18.

Október 17-19. között a németországi Brandenburg régió küldöttsége munkalátogatást szervezett a Központi Fejlesztési Régióba. Egyik úticéluk Háromszék volt, ahol október 18-án, kedden, a megyei önkormányzat vezetőivel és helyi vállalkozókkal találkoztak.
»

Címkék: Háromszék, Külkapcsolatok

Idén is legyen székelyföldi az Év Fája!
2011. 10. 18.

Az idén második alkalommal sorra kerülő Év Fája Romániában verseny háromszéki „benevezettje”, a megközelítőleg háromszáz éves köpeci szil aljában gyülekeztek tegnap a megyei önkormányzat képviselői, a kezdeményező baróti Elveszett Világ Egyesület több képviselője, illetve a település apraja-nagyja, hogy tovább bátorítsák a szilre szavazókat. Az esemény az Otthonunk Háromszék elnevezésű programsorozat következő állomásának rendezvényéhez kapcsolódott.
»

Címkék: Háromszék, Tamás Sándor

Politikai pályára készülnek a háromszéki fiatalok - Sógor Csaba is támogatja a HÁRIT kezdeményezését
2011. 10. 16.

A 100 fiatalt a háromszéki önkormányzatokba program rendezvényeként konferenciát szervezett Árkoson a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT), 2011. október 14-16. között. Ahogyan az ismert, pár hónappal ezelőtt hirdette meg a háromszéki fiatalokat tömörítő szervezet, hogy biztosítani kívánja a fiatalok érdekképviseletét a legtöbb önkormányzatban, így a jövő évi helyhatósági választások során száz fiatal jelöltet támogat.  »

Címkék: Háromszék, Ifjúság, Sógor Csaba

Átadták az oltszemi kezelőközpontot
2011. 10. 9.

Verőfényes napsütés, fúvószenekar és a nyár közepén tartott falunapok hangulata jellemezte a Borvíz Útja program keretében elkészült oltszemi kezelőközpont átadását. Október 7-én, pénteken már parkosított környezet, turisztikai katalógusokba illő épület, fedett mofetta és forrás várta az épület avatójára érkező helybélieket.
»

Címkék: Háromszék, Kovászna, Tamás Sándor

Kézdiszék is nyitott a fiatal jelöltek támogatására
2011. 10. 3.

Sajtótájékoztató keretén belül mutatkoztak be a kézdivásárhelyi, gelencei, ozsdolai és esztelneki fiatalok, akik részt kívánnak venni a 100 fiatalt a háromszéki önkormányzatokba programban.
»

Címkék: Háromszék, Ifjúság, Önkormányzatok

135 éves Háromszék vármegye
2011. 9. 26.

Háromszék vármegye 135 éves fennállását ünnepelték ma, szeptember 26-án, Sepsiszentgyörgyön. Az egykori vármegye alapító ülésére a Tamási Áron Színház nagytermében emlékeztek, ahol az RMDSZ vezető tisztségviselői, egykori és mai önkormányzati vezetők és tanácsosok voltak jelen. Kelemen Hunor szövetségi elnök ünnepi beszédében elmondta, az egyesek által nem létező Székelyföld Háromszék vármegyéjének 135 évvel ezelőtti megalapítására emlékeznek, egy olyan eseményre, amely meghatározta a mai Háromszék, Kovászna megye létét.
»

Címkék: Háromszék, Kelemen Hunor, Tamás Sándor

Felavatták Potsa József szobrát
2011. 9. 26.

Több mint száz jelenlévő sereglett össze Kovászna Megye Tanácsának előcsarnokában, ahol Háromszék Vármegye egykori főispánja, Potsa József mellszobrát leplezték le. Miután Potsa József 1903-ban elhunyt, Sepsiszentgyörgy parkját, amelynek kialakítását a főispán kezdeményezte és anyagilag is támogatta, Potsa parknak nevezték el, és a parkban emlékére mellszobrot kívántak elhelyezni. A mellszobor állítására 108 évet kellett várni” – fogalmazott a Vármegye Napján mondott köszöntő beszédében Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. »

Címkék: Háromszék, Markó Béla, Tamás Sándor

"Van akarat az életképes Székelyföld építéséhez"
2011. 9. 27.

Kétszázharminckilenc egykori, illetve jelenleg is tisztségben lévő megyei önkormányzati képviselő, valamint Háromszék településeinek polgármestere előtt rótta le tiszteletét Kovászna Megye Tanácsa hétfőn, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében, a Háromszék Vármegye, 135 éves megalakulása alkalmából szervezett ünnepi tanácsülésen. »

Címkék: Háromszék, Kelemen Hunor, Tamás Sándor

Könnyebb közlekedés Erdővidéken
2011. 9. 23.

Jó hangulatú ünnepség keretében avatták Bölönben a frissen elkészült hidat. Szeptember 23-án, pénteken több mint száz érdeklődő követte, amint a frissen elkészült hídra felmasírozik fúvószenekar.
»

Címkék: Háromszék, Infrastruktúra, Tamás Sándor

Csak gyermekekkel van folytatás - Családok és Nevelőszülők Napja Kézdivásárhelyen
2011. 9. 12.

Közel hétszázan látogattak ki szombaton, a Kovászna Megye Tanácsa,  Kovászna Megyei Szociális Gondozási és  Gyermekvédelmi   Vezérigazgatóság, és Hargita Megye Tanácsa A családok és hivatásos nevelőszülők napja nevet viselő közös rendezvényére, amelynek a kézdivásárhelyi gyermekotthonban került sor. »

Címkék: Háromszék, Kézdivásárhely, Tamás Sándor

"Székelyföld azoké, akik hisznek benne" - 800 éves Miklósvár
2011. 7. 25.

„Sok és kevés is nyolcszáz esztendő, de amikor az ember kimondja meg is borzong kissé. Kevés, ha arra gondolunk, hogy nemrégiben pont itt Miklósváron töltötte be századik életévét egy bácsi, hiszen ebben a megvilágításban nyolc ember életéről beszélünk. Ha viszont úgy tekintünk erre a jubileumi momentumra, hogy nyolcszáz év egy nemzet történetében, akkor bizony rengeteg” – mutatott rá ünnepi felszólalásában Kelemen Hunor vasárnap Miklósváron, a település 800 éves fennállása alkalmából szervezett kétnapos ünnepségen, az ünnepi szentmisét követő emlékjelavatón és zászlószentelés alkalmából. »

Címkék: Háromszék, Kelemen Hunor, Tamás Sándor, Ünnep

Állásfoglalás
2011. 6. 10.

Az RMDSZ Háromszéki Területi szervezetének Állandó Tanácsa az RMDSZ országos vezetőségével, egyházi vezetőkkel, az ifjúsági szervezetekkel valamint a civil szféra képviselőivel való tanácskozás után azt az álláspontot fogalmazta meg, hogy elfogadhatatlan a Demokrata-Liberális Párt által előterjesztett, Románia közigazgatási felosztására vonatkozó javaslat. »

Címkék: Háromszék, RMDSZ

Háromszéki önkormányzati vezetőkkel találkozott Kelemen Hunor
2011. 6. 10.

Kelemen Hunor szövetségi elnök június 9-én, csütörtökön a háromszéki önkormányzatok vezetőivel és tanácstagjaival, intézményvezetőkkel találkozott Ojtozon. Az önkormányzati találkozót Tamás Sándor megyei tanácselnök, az RMDSZ Kovászna megyei elnöke és Antal Árpád András sepsiszentgyörgyi polgármester, városi RMDSZ elnök hívta össze azzal a céllal, hogy kiértékeljék az elmúlt 3 év tevékenységét illetve megbeszéljék a következő 1 év legfontosabb teendőit. »

Címkék: Háromszék, Kelemen Hunor, Önkormányzatok

Archívum »