Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Szatmár
Borbély László: jövőre csak városokban és municípiumokban parkosítunk
2011. 11. 10.

Elsődleges fontosságú, hogy a kormány továbbra is prioritásként kezelje a befektetések támogatását. Habár a 2012-es költségvetés, egy „óvatosan megalkotott” költségvetés, ami a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium költségvetését illeti, reményeim szerint nem fognak csökkeni a rendelkezésünkre álló pénzalapok. Véleményem szerint 2012-ben körülbelül annyi pénzből kell majd gazdálkodnunk, mint amennyi idén állt a rendelkezésünkre – nyilatkozta Borbély László miniszter november 10-én, Szatmár megyei kiszállása alkalmával. »

Címkék: Borbély László, Szatmár

Borbély László: a minket érintő döntésekbe beleszólásunk van!
2011. 11. 10.

Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke, környezetvédelmi és erdészeti miniszter november 10-én Szatmár megyébe látogatott. A politikus Szatmárménetiben találkozott a megye magyar elöljáróival, Csehi Árpád megyei tanácselnökkel, Ilyés Gyulával, Szatmárnémeti polgármesterével, Pataki Csaba Szatmár megyei alprefektussal, valamint a Szövetség helyi szenátoraival és képviselőivel. A politikai alelnököt elkísérte útján Hotváth Anna, az RMDSZ önkormányzatokért felelős főtitkár-helyettese is. »

Címkék: Borbély László, Szatmár

Végéhez ért az RMDSZ népszámlálás karavánja
2011. 10. 23.

Október 23-án, vasárnap zárta útját a RMDSZ Főtitkársága által koordinált országos népszámlálási karaván, amely az elmúlt időszakban olyan településekre látogatott el ahol a magyarság számaránya a 2002-es népszámlálási adatok alapján 18 és 22 százalék közt helyezkedik el. A karaván stábja 14 nap alatt Kolozs, Szilágy, Bihar, Arad, Kovászna, Hargita, Szatmár, Máramaros, Maros és Fehér megye több mint 100 településén járt, amelyeken szórólapozás, fórumok, szűkkörű beszélgetések és humorelőadások keretén belül szólította meg a magyar lakosságot, tájékoztatva őket a népszámlálás fontosságáról és annak technikai tudnivalóiról. »

Címkék: Arad, Bihar, Fehér, Hargita, Kolozs, Kovács Péter, Kovászna, Máramaros, Maros, Népszámlálás, Szatmár, Szilágy

Sógor: Őseink helytállásából erőt meríthetünk
2011. 10. 23.

A negyedik Dobrai Szüreti Fesztivál vendége volt Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő. Október 22-én, szombaton a falu újból a dobraiak és a Dobráról elszármazottak találkozási pontjává vált. »

Címkék: Sógor Csaba, Szatmár

A magyarság segítőkészségétől függ a népszámlálás kimenetele
2011. 10. 21.

Az RMDSZ országos népszámlálási kampányának keretén belül Szatmár és Máramaros megye után Maros megyében hívják fel a karaván önkéntesei a lakosság figyelmét a népszámláláson való részvétel fontosságára és arra, hogy bátran vállalják nemzeti identitásukat. »

Címkék: Máramaros, Maros, Népszámlálás, Szatmár

Utolsó hetéhez érkezett az RMDSZ népszámlálási karavánja
2011. 10. 19.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség országos tájékoztató kampányának keretén belül utolsó hetéhez érkezett a népszámlálás karaván, amely a következő napokban Szatmár, Máramaros, Maros és Fehér megye szórvány településein népszerűsíti a magyarság vállalásának fontosságát. »

Címkék: Fehér, Máramaros, Maros, Népszámlálás, Szatmár

Megemlékezés a száműzetett reformátusokról - Igét hirdetett Erdődön Sógor Csaba
2011. 9. 26.

Kettős ünnepség helyszíne volt szeptember 25-én Erdőd, ahol megemlékeztek az 1545-ben tartott első zsinatról és a száműzött reformátusokról, valamint a Drágffy Gáspár Egyháztörténeti Központ és Parókia Alapkőletétele is sok került. A megemlékező istentiszteleten igét hirdetett Sógor Csaba lelkipásztor, EP-képviselő. »

Címkék: Sógor Csaba, Szatmár

Állami kitüntetés Fátyol Rudolfnak, az erdélyi zenei élet kiemelkedő tagjának
2011. 6. 27.

Kelemen Hunor szövetségi elnök, kulturális és örökségvédelmi miniszter a kulturális érdemrend lovagkeresztjét adta át Fátyol Rudolf István hegedűművésznek, a szatmárnémeti „Dinu Lipatti” Filharmónia igazgatójának vasárnap este a nagykárolyi Szőlős Fogadóban. Az ünnepségen Kelemen Hunor elmondta, egy olyan művésznek adhatja át ezt a kitüntetést, aki évtizedek óta hűséggel szolgálja a komolyzenét. „Számomra a zenészek mágusok, akik olyasvalamire képesek, amit mi, hétköznapi emberek nem tudunk megvalósítani. »

Címkék: Kelemen Hunor, Kultúra, RMDSZ, Szatmár, Szilágy

Családi hétvége Szatmárnémetiben - Sógor Csaba: "Közösségünk és Európa jövője a családokon múlik"
2011. 6. 6.

Tegnap arra emlékeztünk, hogy egykor szétszakítottak családokat és közösségeket, évtizedek megbénították a magyar nemzet gazdasági, kulturális és politikai erejét, ma jó látni azt, hogy ilyen sokan együtt vagyunk – mondta Szatmárnémetiben Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő az ötödik alkalommal megszervezett Családi Hétvégén és Gyereknapon. »

Címkék: Sógor Csaba, Szatmár

Borbély László: a szerződések aláírása csupán a kezdet
2011. 3. 31.

Elsődleges fontosságú, hogy az európai uniós pénzekből finanszírozott tervek kedvezményei megértsék, hogy a szerződés aláírásának időpontja nem végpont, hanem kezdet. Ettől a pillanattól kezdve a kedvezményezettek felelnek a beruházás kivitelezéséért – jelentette be Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter március 31-én, Szatmáron, Szatmár megye integrált vízrendszerének korszerűsítését és bővítését célzó szerződés aláírásakor. 
»

Címkék: Borbély László, Szatmár

Szatmáron találkozott a küldöttekkel Eckstein-Kovács Péter
2011. 2. 17.

Ma, február 16.-án, szerdán, Eckstein-Kovács Péter sajtótájékoztatót tartott Szatmárnémetiben, majd találkozott a Szatmár megyei RMDSZ kongresszusi küldötteivel. A sajtótájékoztatón Eckstein-Kovács Péter szólt a választáson való indulásának motivációiról, elmondta, hogy miként látja a szatmári régió problémáit, milyen megoldásokat tart kivitelezhetőnek és hatékonynak, végül beszámolt kampányának eddigi tapasztalatairól. »

Címkék: Eckstein-Kovács Péter, Szatmár

Különböző cselekvési tervet a Partiumnak és a Szórványnak - Kelemen Hunor Temes, Arad és Szatmár megyékben tett látogatást
2011. 2. 11.

„A szórványban élők számára másféle cselekvési tervet kell kidolgoznunk, mint a Székelyföld, a Partium vagy mint Közép-Erdély számára. Ez nem azt jelenti, hogy többféleképpen kommunikálunk, hanem azt, hogy a specifikus, regionális problémákra specifikus válaszokat, megoldásokat kell találnunk” – jelentette ki Kelemen Hunor temesvári, aradi és szatmári látogatása összegzéseként. »

Címkék: Arad, Kelemen Hunor, Szatmár, Temes

Az RMDSZ szerint az oktatási törvény két héten belül érvénybe léphet - Markó Béla miniszterelnök-helyettes Szatmár megyei látogatáson
2010. 11. 25.

- A Szatmár megyében elindított beruházások pozitív hatása is azt igazolja, hogy a gazdasági válság leküzdéséhez nem elegendőek csupán a megszorító intézkedések: a kormánynak folytatnia kell a reformokat, hangsúlyosan támogatnia kell a fejlesztéseket és további megoldásokat kell keresnie az új beruházások ösztönzése érdekében – jelentette ki Markó Béla miniszterelnök-helyettes csütörtökön, Szatmárnémetiben. »

Címkék: Markó Béla, Oktatásügyek, Szatmár

Finanszírozási szerződést írt alá Moldován József államtitkár és Csehi Árpád, Szatmár Megye Tanácsának elnöke
2010. 11. 24.

– A Szatmár megyei Tanács által elkészített jó pályázatnak köszönhető, hogy ez az első ilyen, a megvalósítás útjára indított program az országban. Bízom benne, hogy a kivitelezés is példaszerű lesz – jelentette ki Moldován József, a Távközlési Minisztérium államtitkára kedden Szatmáron. Az államtitkár Csehi Árpád megyei tanácselnökkel írta alá annak a programnak a finanszírozási szerződését, amellyel a megyei tanács sikeresen pályázott a távközlési tárcánál integrált informatikai rendszer kiépítésére. »

Címkék: Csehi Árpád, Infóminisztérium, Moldován József, Szatmár

Szatmár az első teljesen decentralizált megye
2010. 6. 22.

Szatmár az első megye, amelyben a kórházdecentralizáció teljesen lezárult: mind az 5 intézményt átvette a megyei tanács. Az átadás-átvételi protokollumokat Cseke Attila egészségügyi miniszter jelenlétében, hétfőn írta alá a Megyei Tanács elnöke és a Közegészségügyi igazgatóság vezetője. Az egészségügyi miniszter elismerését fejezte ki amiatt, ahogyan a szatmári önkormányzatok együttműködtek a helyi közösségek érdekében és elmondta: meggyőződése, hogy az egészségügyi szolgáltatások a közösség érdekében és annak igényei szerint fejlődnek majd. »

Címkék: Cseke Attila, Egészségügy, Szatmár

Megalakult az önálló Ráksa község
2010. 5. 18.

Aláírta a Szatmár megyei Ráksa község megalakulására vonatkozó törvényt Traian Băsescu államfő – jelentette be ma Günthner Tibor RMDSZ-szenátor, akinek fontos szerepe volt a tervezet kidolgozásában és elfogadtatásában. »

Címkék: Szatmár

Szatmár megyei küldöttséget látott vendégül Brüsszelben Sógor Csaba
2010. 3. 19.

Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő március 16-18 között erdélyi és kárpátaljai látogatócsoportot fogadott az Európai Parlamentben. A Beregszászról és Csíkszeredából érkezett Ifjúsági Üzleti Program (IÜP) nyertesei mellett, Szatmár megyéből az RMDSZ és a helyi média képviselői vettek részt a brüsszeli márciusi ünnepi megemlékezéseken. »

Címkék: Sógor Csaba, Szatmár

Szatmár megyei utak ügyében interpellált Günthner Tibor
2010. 3. 9.

Günthner Tibor szenátor Radu Berceanu szállításügyi miniszterhez intézett interpellációt hétfőn, március 8-án, amelyben a harmadik szatmárnémeti híd, a Szatmárnémeti-Nagybánya gyorsforgalmi út, valamint a nagykárolyi körgyűrű finanszírozása ügyére hivta fel a figyelmet. »

Címkék: Infrastruktúra, Szatmár

Archívum »