Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Szeben
Vasárnap ért véget a XIII. Szeben Megyei Magyar Napok rendezvénysorozat
2011. 10. 24.

Vasárnap zárult a XIII. Szeben Megyei Magyar Napok rendezvénysorozat. A Szeben megyei magyar közösség a Magyar Napok második hétvégéjén is színes és gazdag programok, események között választhatott. »

Címkék: Háromszék, Kultúra, Szeben

A Szórványban élők identitásának erősítése kiemelten fontos a Szövetség számára
2011. 10. 15.

A Szeben megyei RMDSZ választmány tagjaival és a magyar tisztségviselőkkel találkozott a medgyesi Millenium Házban Kelemen Hunor szövetségi elnök, Winkler Gyula EP-képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke és Nagy Zoltán államtitkár, a Szeben Megyei Magyar Napok rendezvénysorozat megnyitója előtt. Balázs Béla, az RMDSZ Szeben megyei elnöke bemutatta a megyei szervezet jelenlegi prioritásait, külön kiemelve az anyanyelvű oktatást és a népszámlálást érintő problémákat. »

Címkék: Kelemen Hunor, Szeben

A szórvány Kelemen Hunort támogatja - Látogatás Hunyad és Beszterce-Naszód megyében
2011. 1. 29.

„Ott kell jelen lennünk, ahol a magyar emberek élnek. Kétségkívül nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk az erdélyi jelenlétre, hiszen a magyar emberek érdekeinek feltárása csupán helyben történhet meg. Nekünk egyetlen örök szövetségesünk van: az Erdélyben élő magyarok közössége” – összegezte Kelemen Hunor az emberközeli RMDSZ vezérelvét két napos, Hunyad és Beszterce-Naszód megyében tett látogatása során. »

Címkék: Arad, Beszterce-Naszód, Hunyad, Kelemen Hunor, Szeben, Szórvány

Közlemény
2010. 4. 6.

Súlyosan bántalmaztak több medgyesi magyar fiatalt, akik az RMDSZ Szeben megyei és medgyesi városi szervezetének rendezvényén vettek részt április 5-én, hétfőn. Az ifjúsági összejövetelnek otthont adó medgyesi székházban 20 óra körül több ismeretlen jelent meg, akik a szervezők többszöri felszólítása ellenére sem voltak hajlandóak távozni, mi több, verbálisan és tettlegesen is bántalmazták a magyar fiatalokat. A jelentős anyagi károk mellett, megrongált bútorzat, törött üvegek, stb., két súlyosan megsérült magyar fiatalt mentővel kellett kórházba szállítani. »

Címkék: RMDSZ, Szeben

Nem létezik megállapodás az RMDSZ és a PRM között
2009. 11. 26.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség súlyos ferdítésnek nevezi és leghatározottabban cáfolja a sajtóban felkapott hírt, miszerint Szeben megyében létezik egy megállapodás a Szövetség és a Nagyrománia Párt között. Az RMDSZ nem kötött és soha nem is fog kötni semmiféle egyezséget a Nagyrománia Párttal, hiszen az RMDSZ elutasítja mindazt a szélsőséget, amit a Corneliu Vadim Tudor neve által fémjelzett párt képvisel. »

Címkék: Szeben

A szebeni példa legyen mérvadó az egész országnak
2009. 9. 30.

„A nagyszebeniek megmutatták, hogyan lehet más nemzetiségű politikust megválasztani a város élére. Ez a példa álljon egész Románia előtt” – fogalmazott Kelemen Hunor kedd esti, nagyszebeni sajtótájékoztatóján. Az RMDSZ államelnökjelöltje hozzátette, nagyon reméli, Románia lakossága nem akkor fogja felismerni a magyarokban rejlő értékeket, amikor már olyan kevesen lesznek, mint most a németek Szebenben. A frissen felújított nagyszebeni Magyar Házban Kelemen Hunor találkozott az RMDSZ megyei választmányával is, miután Gyulafehérváron részt vett a Római Katolikus Főegyházmegye millenniumi évét záró hálaadó szentmisén. 
»

Címkék: Kelemen Hunor, Szeben

Őrizzük meg várainkat - Sógor Csaba Szeben megyében kampányolt
2009. 5. 29.

Nagyszeben, Vízakna, Kiskapus, Medgyes, Küköllőalmás és Erzsébetváros magyar közösségeivel találkozott pénteken Sógor Csaba európai parlamenti képviselőjelölt. „A belső, erős várunk, a Székelyföld védelmében nem szabad megfeledkeznünk a külső várakról sem. Ilyen például Szeben megye, s ezért van itt ma Sógor Csaba” – köszöntötte a képviselőjelöltet Balázs Béla, az RMDSZ megyei szervezetének elnöke Nagyszebenben. »

Címkék: EP választások, Kampány, Sógor Csaba, Szeben

Folytatódik az embertől emberig kampány - Kovács Péter Szeben és Maros megyében
2009. 5. 23.

A szórványban talán jobban érzik az összefogás fontosságát, mint bárhol máshol Erdélyben – nyitotta köszöntő beszédét Kovács Péter a Medgyesen megrendezett VII. Vándorcsizma néptánc találkozón. Itt, a települések döntő többségében nincs polgármesterünk, nincsenek tanácsosaink, nincs magyar vállalkozó, fejletlen a civil szféra, tehát közösségi szinten csak az egyházra és az RMDSZ-re lehet támaszkodni – hangsúlyozta a politikus, majd elmondta: helyi, megyei szinten ez a két közeg eddig is partneri viszonyt tudott kialakítani, az országos szintű összefogás azonban új lendületet ad ennek a kapcsolatnak. »

Címkék: EP választások, Kampány, Kovács Péter, Medgyes, Szeben

A szórvány csatlakozik a csíkszeredai tiltakozókhoz - Winkler Gyula Szeben megyében
2009. 5. 23.

Csatlakozik a szórvány a magyar intézményvezetők leváltása elleni tiltakozáshoz – jelentette be Winkler Gyula Medgyesen péntek délután a városi művelődési házban. Az európai parlamenti képviselő elmondta, hogy ottléte idején Csíkszeredában több mint 10 000 magyar vonult utcára, hogy tiltakozzon a magyar intézményvezetők leváltása ellen. »

Címkék: EP választások, Kampány, Szeben, Winkler Gyula

Szeben megyében és Krassó-Szörényben folytatódik Winkler Gyula kampánykaravánja
2009. 5. 21.

Winkler Gyula kampánykörútja pénteken Szeben megyében folytatódik, 15 órától a nagyszebeni, majd 18 órától a medgyesi magyarokkal találkozik az EP-képviselő.

Szombaton a karaván Krassó-Szörény megyébe érkezik. Winkler Gyula 13 órakor az oravicabányai magyarokkal találkozik, majd Resicabányán 16,30-tól sajtótájékoztatót tart a Magyar Művelődési Házban, 18 órától pedig kulturális rendezvényen vesz részt. »

Címkék: EP választások, Kampány, Krassó-Szörény, Szeben, Winkler Gyula

Medgyesen is parlamenti irodát nyitott Winkler Gyula
2008. 11. 15.

Péntek délután avatta fel Winkler Gyula (RMDSZ, PPE-ED), európai parlamenti képviselő medgyesi (Szeben megye) parlamenti irodáját. Déva, Arad, Resicabánya és Brassó mellett a képviselőnek ez az ötödik erdélyi irodája. »

Címkék: Európai Parlament, Medgyes, Szeben, Winkler Gyula

Új elnök a Szeben megyei RMDSZ élén
2008. 10. 15.

A Szeben megyei magyar közösség megerősítését tűzi ki célul dr. Balázs Béla, az RMDSZ Szeben megyei szervezetének új elnöke. A Szövetség megyei tisztújító küldöttgyűlésére október 14-én, kedden került sor a medgyesi Millenium Házban, ezen jelen volt Kovács Péter területi szervezetekért felelős ügyvezető alelnök is. »

Címkék: Kovács Péter, RMDSZ, Szeben

Tizenkét településen indít önkormányzati jelölteket a Szeben megyei RMDSZ
2008. 4. 22.

Az RMDSZ Szeben megyei szervezete 12 településen indít önkormányzati jelölteket, Erzsébetvároson saját polgármester-jelöltje is van a szövetségnek - jelentették be a szervezet vezetői a hétvégén, Nagyszebenben, a Szakszervezetek Művelődési Házában tartott kampányindító rendezvényen. »

Címkék: Helyhatósági választások, , Szeben

Tájékozódó körúton Kovács Péter ügyvezető elnök
2008. 4. 21.

A Fehér, Szeben és Hunyad megyei kampány előkészületeiről kívánt tájékozódni mai körútján Kovács Péter ügyvezető alelnök, az RMDSZ Országos Kampánystáb vezetőjének helyettese. Ennek érdekében a Szövetség politikusa ma Enyeden, Szebenben és Déván folytatott megbeszéléséket a helyi szervezetek vezetőivel, valamint kampányfőnökeivel. »

Címkék: Fehér, Helyhatósági választások, Hunyad, Kampány, Szeben

Tóth Ferenc a Romgaz új igazgatója
2008. 4. 16.

Az RMDSZ javaslatára, Varujan Vosganian gazdasági és pénzügyminiszter kedden Tóth Ferencet nevezte ki a Romgaz Rt. új vezérigazgatójának. A medgyesi állami gázkitermelő vállalat igazgatói széke Jakab Elek márciusi tragikus halálával üresedett meg.

»

Címkék: Kormányzás, Szeben

Új megbízott elnök a Szeben megyei RMDSZ élén
2008. 4. 11.

Fazakas Mihályt nevezte ki az RMDSZ Szeben megyei szervezetének ideiglenes elnökévé Kelemen Hunor ügyvezető elnök. Fazakas Mihály a tisztséget az új területi elnök megválasztásáig látja el. »

Címkék: Szeben

Archívum »