Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Sepsiszentgyörgy
A transzilván szellemiség újabb, jeles személyiségének állítottak emléket - Csutak Vilmos szoboravató Sepsiszentgyörgyön
2011. 11. 20.

„Ismét egy olyan napon gyűlünk össze, amikor az erdélyi magyarság történelméből egy szeletet visszahozunk a köztudatba. Ezt tesszük több mint két évtizede, szerte Erdélyben” – mondta Kelemen Hunor szövetségi elnök, kulturális és örökségvédelmi miniszter november 19-én, szombaton, Sepsiszentgyörgyön. »

Címkék: Kelemen Hunor, Sepsiszentgyörgy

Aktuálpolitikai kérdések a terítéken
2011. 11. 20.

Kelemen Hunor szövetségi elnök, kulturális és örökségvédelmi miniszter a háromszéki sajtó képviselőivel találkozott november 19-én, szombaton, Sepsiszentgyörgyön. A kötetlen hangulatú sajtóbeszélgetésen sorra kerültek a közvéleményt foglalkoztató témák: a jövő évi költségvetés, a választási rendszer, a magyar-magyar párbeszéd, de a kulturális tárca tevékenysége és tervei is. »

Címkék: Antal Árpád, Kelemen Hunor, Sepsiszentgyörgy, Tamás Sándor

Otthontalan gyerekek számára épült befogadó központ Sepsiszentgyörgyön
2011. 11. 17.

Az otthontalan gyerekek számára épült befogadó központ Sepsiszentgyörgyön. Az épületet jól időzítve, a szélsőséges hideg beállta előtt adták át november 17-én, csütörtökön. »

Címkék: Sepsiszentgyörgy, Szociális, Tamás Sándor

250 éve hunyt el Mikes Kelemen
2011. 9. 30.

Több száz diák tolongott az utca mindkét oldalán, a Mikes Kelemen Elméleti Líceum kertjében: Sepsiszentgyörgyön szeptember 30-án emlékeztek a zágoni születésű emlékíróra.
»

Címkék: Megemlékezés, Sepsiszentgyörgy, Tamás Sándor

Díjazták Sepsiszentgyörgyöt
2010. 12. 5.

Sepsiszentgyörgyöt is díjazta a Realitatea hírtelevízió a Tízen Romániáért (10 pentru România) című verseny regionális szakaszán. A mezőny rendkívül szoros volt, végül a zsűri Sepsiszentgyörgynek ítélte meg a díjat. »

Címkék: Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy

Gyárfás Jenő szobrot avattak Sepsiszentgyörgyön
2010. 10. 5.

Gyárfás Jenő egész alakos szobrát leplezték le Sepsiszentgyörgyön vasárnap délután, a festőművész nevét viselő képtár előtt.  „Fontos, hogy azokról nevezzük el utcáinkat és tereinket, akik itt éltek és alkottak Sepsiszentgyörgyön” – fogalmazott ünnepi beszédében Antal Árpád András polgármester, aki reményét fejezte ki, hogy a szentgyörgyiek ugyanúgy fogják szeretni ezt a szobrot, ahogy Gyárfás Jenő szerette a várost.  »

Címkék: Antal Árpád, Kelemen Hunor, Sepsiszentgyörgy, Tamás Sándor

Az RMDSZ sepsiszentgyörgyi önkormányzati frakciójának közleménye
2010. 6. 4.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség sepsiszentgyörgyi önkormányzati frakciója értetlenül áll a Magyar Polgári Párt önkormányzati képviselői által megfogalmazott sajtóközlemény előtt, amelyben hangsúlyozzák, hogy a Bocsárdi László menedzseri tevékenységét kiértékelő bizottság létrehozását az MPP-frakció teljes megkerülésével szervezték meg. »

Címkék: RMDSZ, Sepsiszentgyörgy

Gyereknapra új játszóterek Sepsiszentgyörgyön
2010. 6. 1.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala június elsejére öt új játszóteret készített el. A gyereknapon Sztakics Éva alpolgármester a sajtó képviselőinek mutatta meg az új létesítményeket. »

Címkék: Ifjúság, Sepsiszentgyörgy

Négyezren köszöntötték a Csíksomlyó expresszt
2010. 5. 24.

Több mint négyezer ember gyűlt össze hétfőn délelőtt a sepsiszentgyörgyi vonatállomáson, ahol a hazatérő Csíksomlyó Express különvonatot fogadták.
»

Címkék: Sepsiszentgyörgy

Interpelláció Vasile Blaga belügyminiszterhez
2010. 5. 3.

Írásban kér magyarázatot Vasile Blaga belügyminisztertől Albert Álmos Kovászna megyei RMDSZ-szenátor. Az elöljáró annak apropójára intézte kérdését a belügyminiszterhez, hogy semmilyen eljárás sem indult a csendőrök ellen, akik súlyosan bántalmaztak két ünneplő fiatalt a Szent György-napokon. »

Címkék: Albert Álmos, Sepsiszentgyörgy

Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármesterének ünnepi beszéde
2010. 3. 15.

Tisztelt ünneplő közönség, Hölgyeim és Uraim, kedves sepsiszentgyörgyiek!
Szeretettel köszöntök mindenkit nemzetünk történelmének eme kiemelkedő napján, az erdélyi magyarság nemzeti ünnepén. »

Címkék: Antal Árpád, Nemzeti ünnep, Sepsiszentgyörgy

Megszavazták Sepsiszentgyörgy 2010-es költségvetését
2010. 3. 5.

Idén kisebb költségvetéssel indul a város, mint a tavaly, de remélik, hogy évközben pályázatokból és kormányprogramokból sikerül majd pótolni a bevételeket – hangsúlyozta Sepsiszentgyörgy 2010-es költségvetésének bemutatásakor Antal Árpád András polgármester. 
»

Címkék: Sepsiszentgyörgy

Székelyföld fejlődése: szellemi és anyagi értékek mentén - KELEMEN HUNOR államelnökjelölt a sepsiszentgyörgyi Sikeres Székelyföld konferencián
2009. 10. 9.

„Fontosnak tartom, hogy húsz év után a közéleti szereplők, kutatók és egyetemi oktatók, nem utolsósorban a térség vezetői felismerték, hogy úgy is lehet versenyezni, hogy közben együttműködnek, értékek mentén építik fel közös terveiket. Ennek a versenynek nem lesznek győztesei és vesztesei, valamennyi versenyző nyertes lesz” – jelentette ki Kelemen Hunor a második, ezúttal Sepsiszentgyörgyön megszervezett Sikeres Székelyföld konferencia megnyitóján. »

Címkék: Kelemen Hunor, Sepsiszentgyörgy, Székelyföld

Archívum »