Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Infrastruktúra
Anca Boagiu Kovászna megyében - Körforgalmakat ígért a miniszter
2011. 11. 27.

Hétvégén személyesen ellenőrizte az útépítési munkálatokat Háromszéken Anca Boagiu szállítási miniszter. A tárcavezető elégedett volt a fejleményekkel, november 26-án, szombaton, Ozsdolán azt is elmondta, hogy a meglévő országutak karbantartására is lesz pénz. »

Címkék: Infrastruktúra, Kovászna, Tamás Sándor

Székelyföld infrastrukturális fejlesztése továbbra is prioritás
2011. 11. 27.

„Az elmúlt években a Székelyföldön jelentős előrelépések történtek, ami a közlekedési infrastruktúrát illeti. A megyei és a helyi önkormányzatok számtalan kormányprogram és pályázat révén nem csak az úthálózat javítására és felújítására szereztek támogatást, hanem a víz-, csatornahálózatok kiépítésén és a gázellátás terén is hatalmas fejlődés történt a térségben” – jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök november 26-án, szombaton, Székelykeresztúron, ahol részt vett a város egyik legfontosabb közlekedési csomópontjának az átadásán. A székelyföldi kisvárosban a majdnem egy kilométer hosszúságú, összekötő út megépülése a megyei és a helyi önkormányzat közös erőfeszítésének köszönhető.  
»

Címkék: Infrastruktúra, Kelemen Hunor, Székelykeresztúr

Könnyebb közlekedés Erdővidéken
2011. 9. 23.

Jó hangulatú ünnepség keretében avatták Bölönben a frissen elkészült hidat. Szeptember 23-án, pénteken több mint száz érdeklődő követte, amint a frissen elkészült hídra felmasírozik fúvószenekar.
»

Címkék: Háromszék, Infrastruktúra, Tamás Sándor

Pályázni lehet az árvízvédelmi infrastruktúrák korszerűsítési munkálataira
2011. 9. 8.

Szeptember elseje és október 31-e között kerül sor az árvízvédelmi infrastruktúrák felújítását és korszerűsítését célzó építkezési munkálatokat támogató 125-ös intézkedés c. alpontjára vonatkozó kérésleadási periódusra, tájékoztat Tánczos Barna vidékfejlesztési államtitkár. A kiírás időpontjának változtatására, az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR) módosításának, illetve a támogatási összegek átcsoportosításának következtében kerül sor. »

Címkék: Infrastruktúra, Mezőgazdaság, Tánczos Barna

Pályázatmentő kormányhatározat - Hat Hargita megyei településnek adott át erdei utakat az állam
2011. 6. 24.

Hat Hargita megyei település ügyében született döntés a június 22-i kormányülésen: a Hargita Megye Tanácsa által felterjesztett határozattervezet értelmében Csíkdánfalva, Csíkmadaras, Csíkszentmihály, Gyergyócsomafalva, Madéfalva és Tusnád község tanácsának ügykezelésébe erdei utakat ad át az Állami Erdészeti Hivatal. Ez a feltétele annak, hogy a települések erdei utak felújítására pályázhassanak az Európai Uniónál az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR) 125-ös intézkedése keretében. A felsorolt települések esélyesek arra, hogy nyerjenek, és több millió euróról van szó. »

Címkék: Hargita, Infrastruktúra

Az Országos Infrastruktúra Fejlesztési Program (PNDI) keretében több útszakasz kivitelezési munkálataira írtak ki versenytárgyalást
2011. 5. 6.

Maros, Hargita és Bihar megyei útszakaszok felújítási munkálataira írt ki versenytárgyalást a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium. A 2011 -2013 között zajló munkálatok helyi és megyei utak javítását célozzák. »

Címkék: Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúra

Csaknem 100 kilométer megyei utat újítanak fel Hargita megyében
2011. 5. 5.

Újabb előrelépés várható Székelyföld fejlesztésében: eddig soha nem látott mértékben, összesen 97,363 km megyei utat újítanak fel Hargita megyében a kormány Országos Infrastruktúra-fejlesztési Programja révén. Mindez serkentheti a megye gazdasági vérkeringését, és fellendítheti a turizmust. »

Címkék: Hargita, Infrastruktúra

Több útszakasz kivitelezési munkálataira írtak ki licitet az Országos Infrastruktúra Fejlesztési Program (PNDI) keretében
2011. 4. 29.

A Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium versenytárgyalást hirdetett a 2011-2013-as időszakra 458,4 km megyei és 469,1 km helyi út tervezési, felújítási munkálatai számára Kovászna, Brassó, Krassó-Szörény, Mehedinţi, Brăila és Galaţi megyék esetében. Az RMDSZ önkormányzati és kormányzati szakembereinek közös munkája révén a magyarlakta települések jelentős támogatásban részesülnek. »

Címkék: Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúra

Megjavítják a Bálványos felé vezető utat
2010. 6. 3.

A Kézdivásárhely-Bálványos-Sepsibükszád útszakasz is bekerült a Tízezer kilométer megyei út programba – derült ki azt követően, hogy a kormány tegnap véglegesítette azoknak az utaknak a jegyzékét, amelyeken javítási munkálatokat fognak beindítani az idén. »

Címkék: Infrastruktúra, Kovászna

Aszfaltoznak Kovászna megyében
2010. 5. 28.

A súlyos megszorítások ellenére gyors ütemben láttak neki a megyei utak befoltozásának és rövidebb szakaszok teljes felújításának. A válságos évben 15 milliárd régi lejt lehet kátyúzásra fordítani. »

Címkék: Infrastruktúra, Kovászna

Szatmár megyei utak ügyében interpellált Günthner Tibor
2010. 3. 9.

Günthner Tibor szenátor Radu Berceanu szállításügyi miniszterhez intézett interpellációt hétfőn, március 8-án, amelyben a harmadik szatmárnémeti híd, a Szatmárnémeti-Nagybánya gyorsforgalmi út, valamint a nagykárolyi körgyűrű finanszírozása ügyére hivta fel a figyelmet. »

Címkék: Infrastruktúra, Szatmár

A Bechtel képviselőit fogadta Markó Béla miniszterelnök-helyettes
2010. 3. 9.

Az erdélyi autópályát építő Bechtel vállalat képviselőit fogadta hivatalában kedden, március 9-én, Markó Béla miniszterelnök-helyettes. Michael Lee Swinford, a cég új projektigazgatója és Bogdan Sgârcitu kommunikációs igazgató a projekt stádiumát és a 2011-2012-re tervezett munkálatokat ismertette.
»

Címkék: Infrastruktúra, Markó Béla

Cseke Attila a szállításügyi miniszterhez: Miért állt le Biharban a sztrádaépítés?
2009. 5. 20.

Újabb kérdést intézett a szállításügyért és infrastruktúráért felelős miniszterhez Cseke Attila Bihar megyei RMDSZ-szenátor. A felsőházban szerdán benyújtott interpellációban a honatya az iránt érdeklődik: miért függesztették fel az észak-erdélyi autópálya Bihar megyei szakaszának építését, illetve, mit tesz Románia Kormánya annak érdekében, hogy betartsa a Berettyószéplak és Bors közötti 3C szakasz építésének befejezési és átadási határidejét. »

Címkék: Bihar, Cseke Attila, Infrastruktúra

Sportcsarnok avató és rekordnagyságú kürtőskalács Háromszéken
2009. 5. 17.

Buzánszky Jenő az Aranycsapat hátvédje volt a díszmeghívottja a május 16-i zabolai sportcsarnokavatónak. A rendezvényen részt vett Borbély László volt területfejlesztési miniszter, Codrin Munteanu prefektus, valamint Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Tamás Sándor, valamint több Kovászna megyei képviselő és szenátor is. A szentivánlaborfalvi asszonyok segítségével, május 16-án, szombaton rekordnagyságú kürtőskalácsot sütött Borbély László volt területfejlesztési miniszter és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. »

Címkék: Borbély László, Háromszék, Infrastruktúra, Tamás Sándor

A hét témája: DN 79 Cseke Attila következő kérdése a miniszterhez
2009. 4. 29.

Cseke Attila szenátor folytatja a szállításügyért és infrastruktúráért felelős miniszterhez intézett kérdés-sorozatot, amelyben a Bihar megyei utak felújítására vonatkozó terveiről faggatja a szaktárca vezetőjét. A soron következő dokumentumban, amelyet csütörtökön reggel iktat a felsőházban, az RMDSZ szenátora a DN 79 jelzésű országúttal kapcsolatos tervekről vár írásbeli és szóbeli választ. »

Címkék: Bihar, Cseke Attila, Infrastruktúra

A terelőutakról kérdezett Borbély László
2009. 4. 28.

A marosvásárhelyi és régeni  terelőút ügyében interpellációval fordult a szállításügyi miniszterhez Borbély László képviselő, a Külügyi Bizottság elnöke. Az említett terelőutak megépítéséről 2004-ben írták alá a memorandumot, majd négy év helyben topogás, rossz menedzsment után 2008 – ban az illetékes hatóságok véglegesítették a kivitelezéshez szükséges terveket majd kiírták a versenytárgyalást. Borbély László elmondta, az évek során következetesen kérte az illetékeseket, hogy tegyenek meg mindent a kivitelezés felgyorsítása érdekében, jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a Szállításügyi Minisztérium és a Nemzeti Útügynökség szervezési hibái miatt fennáll a veszélye annak, hogy a terelőutak építése finanszírozás nélkül marad. Borbély László magyarázatot kér a szállítási minisztertől arra, hogy miért növekedett meg rövid idő alatt jelentősen a terelőutak építési költsége, például a marosvásárhelyi terelőút 11,2 km szakaszának költsége 30 és 60 millió euró között mozog, és ez az összeg túlzottan magas.  A képviselő kérte a marosvásárhelyi és a régeni terelőút megépítéséhez szükséges pénzösszeg pontos forrásának megjelölését, annál is inkább, mert ha három-négy éven belül nem épülnek meg ezek a terelőutak és nem mentesítik a nagyvárosok forgalmát, megbénulhat az ország közúti közlekedése.

»

Címkék: Borbély László, Infrastruktúra

A hét témája: DN 19E
2009. 4. 7.

„A Bihar megyei országutak állapota minősíthetetlen, és gyakorlatilag minden DN jelzésű út járhatatlan” - szögezi le Cseke Attila szenátor újabb kérdésében, amelyet kedden nyújtott be a Szenátusban. Az RMDSZ bihari szenátora folytatja a megígért kérdés-sorozatot, amelyben a Szállításügy és Infrastruktúra Minisztériumának a Bihar megyében lévő „országutak” korszerűsítésére vonatkozó terveit tudakolja. »

Címkék: Bihar, Cseke Attila, Infrastruktúra

A kormányzat "valóságra ébresztése"
2009. 3. 27.

Hetente egy kérdés vagy interpelláció a Bihar megyei utak állapotára vonatkozóan – ezt ígéri Cseke Attila szenátor azért, hogy felhívja a Parlament figyelmét „az országút névre méltatlan” utak állapotára.
– Eljött a tavasz, már nem hivatkozhatunk arra, hogy a tél miatt nem lehet utakat javítani a megyében – nyilatkozta a bihari szenátor pénteki sajtótájékoztatóján. Emlékeztetett arrra is, hogy ezen a héten benyújtotta a miniszterelnökhöz intézett interpellációját. Ebben tájékoztatást kér arról, mit tett a kormány, hogy az önkormányzatok visszakapják a 2008/223. sürgősségi kormányrendelet 4. cikkelye értelmében elvett pénzeket. »

Címkék: Bihar, Cseke Attila, Infrastruktúra, Önkormányzatok

Archívum »