Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: MIÉRT
Terítéken az önkéntességi és az ifjúsági törvény - Az ifjúság körében is zajlik a Civil Konzultáció -
2011. 11. 18.

A Magyar Ifjúsági Értekezletnek és az RMDSZ Főtitkárságának kezdeményezésére a pénteken, november 18-án, az RMDSZ Főtitkárságának székházába megszervezett találkozó keretén belül a november 26-ig közvitára bocsájtott önkéntességi törvényről értekeztek a megyei ifjúsági igazgatóságok, valamint a különböző ifjúsági és civil szervezetek küldöttei. A találkozón részt vettek az Arad, Bihar, Brassó, Hargita, Kovászna és Máramaros megyei ifjúsági igazgatóságok, továbbá a MIÉRT, a MAKOSZ, az OMDSZ, a RODOSZ, a Romániai Magyar Cserkész Szövetség, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség, a Szatmári Magyar Diákszövetség, a Nagyvárad Területi Ifjúsági Tanács és a Nagyváradi Magyar Diákszövetség képviselői. »

Címkék: Civil szféra, MIÉRT

Jól áll a magyarság! - Egyetemisták számára szervez tájékoztató kampányt a MIÉRT és az OMDSZ
2011. 10. 5.

Szerdán, október 5-én kezdetét vette a Magyar Ifjúsági Értekezlet és az Országos Magyar Diákszövetség által szervezett népszámlálással kapcsolatos országos tájékoztató kampány egyetemisták számára. A délelőtt folyamán az Erdély minden részéről (Brassó, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szatmár) összegyűlt ifjúsági szervezetek képviselőivel tartottak megbeszélést az RMDSZ Főtitkárságán a következő időszakban ország-szinten összhangban megvalósuló kampány menetéről, majd ezt követően Bodor László, MIÉRT elnök és Ravai Levente, OMDSZ elnök a kolozsvári bentlakás negyedben tájékoztatta a sajtó képviselőit a megmozdulás céljáról. »

Címkék: Ifjúság, MIÉRT, Népszámlálás

A környezetvédelem a jövő szakmája
2011. 9. 16.

Borbély László környezetvédelmi és erdőgazdálkodási miniszter, az RMDSZ politikai alelnöke pénteken, szeptember 16-án előadást tartott a X.-ik Miért Akadémián Püspökfördőn. Az Akadémia idei témája: „AZ IFJÚSÁG JÖVŐKÉPE AZ EURÓPAI ERDÉLYBEN – Hogyan tovább, fiatalság?”
»

Címkék: Borbély László, Ifjúság, Környezetvédelem, MIÉRT

8. EU Tábor, Marosfő - Erdélyinek lenni jó!
2011. 7. 11.

A 8. EU Tábor záróakkordjaként, szombaton, július 9-én délután Winkler Gyula, EP képviselő és Bodor László, MIÉRT elnök sajtótájékoztató keretén belül beszélgetett az idei rendezvény kiértékeléséről, a Winkler Gyula és a MIÉRT közti együttműködésről, valamint a jövőbeni ifjúsági tervekről a sajtó képviselőivel Marosfőn.
»

Címkék: Bodor László, EU, Gyerkó László, Ifjúság, MIÉRT, RMDSZ, Winkler Gyula

8. EU Tábor, Marosfő - Erdélyinek lenni jó!
2011. 7. 6.

Szerdán, július 6-án került sor a 8-ik EU Tábor hivatalos megnyitójára Marosfőn, amely során a meghívottak és a szervezők köszöntötték az egybegyűlt fiatalokat. Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke beszédében kiemelte a Szövetség és a MIÉRT együttműködésen és hagyományokon alapuló kapcsolatának alapcéljait, közös értékeit, melyeket az évek folyamán mindvégig a magyar érdekképviselet megerősítése, az új utak, lehetőségek keresése vezérelt. „Az EU Tábor ilyen szempontból is egy fontos nyári rendezvénynek tekinthető, ahol évről évre jelentős gondolatok hangzanak el, párbeszédek alakulnak ki és lehetőség nyílik arra, hogy a fiatalok bekerüljenek a politikai életbe.” »

Címkék: Bodor László, Borboly Csaba, Kelemen Hunor, Korodi Attila, Kovács Péter, MIÉRT, RMDSZ

"Erdélyinek lenni jó, még akkor is, ha ez többletmunkát jelent" - Kelemen Hunor szövetségi elnök a 8. EU-tábor nyitónapján
2011. 7. 6.

Kelemen Hunor szövetségi elnök nyitotta meg ma délelőtt a Marosfőn megszervezett, 8. EU-tábort. Megnyitóbeszédében a Magyar Ifjúsági Értekezlet és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség közötti szoros, partneri viszonyra hívta fel a figyelmet, amelynek az egyik legfontosabb pozitívuma az, hogy az elmúlt években számos fiatal foglalt el felelős tisztségeket a romániai politikai életben. »

Címkék: Ifjúság, Kelemen Hunor, MIÉRT, RMDSZ

Invázió Marosfőn - Kezdetét vette a 8-ik EU Tábor
2011. 7. 5.

Kedden délben megnyitotta kapuit a 8-ik EU Tábor Marosfőn, melynek keretén belül a Magyar Ifjúsági Értekezlet, RMDSZ Főtitkársága és a Sapientia EMTE kolozsvári karának szervezésében, valamint az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság és a Hargita Megye Tanácsának társszervezésében, július 5. és 10. között az „Erdélyinek lenni jó” mottó jegyében számos előadás, szekcióülés és szabadidős tevékenység várja a résztvevőket. »

Címkék: EU, Ifjúság, MIÉRT, RMDSZ

Már csak sátorral lehet jelentkezni az EU Táborba!
2011. 6. 28.

„Évről-évre érezhetően nő a jelentkezők érdeklődése a Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ Főtitkársága, a Sapientia EMTE kolozsvári kara szervezésében, valamint az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság és a Hargita Megye Tanács társzervezésében sorra kerülő EU Tábor iránt. Az eddigiekhez hasonlóan, idén is, a határidő lejárta előtt beteltek a helyek, ezen a héten, július 1-ig már csak a sátorozók jelentkezését tudjuk fogadni, akikre idén külön figyelmet fordítunk, többek közt 5 Tuborg Greenfest Félsziget jegyet sorsolva ki köztük a tábor végén” – ismertette Jakab Adorján, az EU Tábor szervezője a mai kolozsvári sajtótájékoztató alkalmával. »

Címkék: EU, Ifjúság, MIÉRT, RMDSZ

Felavatták az RMDSZ-támogatással épült műfüves sportpályát Nyárádszeredában
2011. 6. 26.

Szombaton, ünnepi keretek között avatták fel a műgyepes kispályát Nyárádszeredában. A Bocskai István Iskolaközpont udvarán létesített korszerű sportlétesítményt Markó Béla miniszterelnök-helyettes és Kerekes Károly képviselő támogatásával mintegy 150 ezer lejes kormányzati támogatásból építették. Az RMDSZ és a helyi önkormányzat eredményes együttműködését jelképezve, a szalagot a miniszterenök-helyettes és Tóth Sándor alpolgármester vágta el. Ez alkalomból, a Magyar Ifjúsági Értekezlet, Maros Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács a nyárádszeredai Polgármesteri Hivatal és a helyi sportklub szervezésében kispályás labdarúgó tornát is szerveztek. »

Címkék: Ifjúság, Markó Béla, MIÉRT, RMDSZ

Újdonságok az EU Táborban
2011. 6. 22.

Javában folynak a 8-ik EU Tábor előkészületi munkálatai: körvonalazódnak az előadások, zajlanak az egyeztetések, gyakorolnak a fellépők és gyűlnek a szabadidős tevékenységek. A Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ Főtitkársága és a Sapientia EMTE hagyományos rendezvényének kezdetéig még két hét van hátra, amikor majd a „Transzilván jövőkép” témakörén belül a szakmai programok és szórakozási lehetőségek sokassága fogadja Marosfőn az ország minden területéről érkező fiatalokat.
»

Címkék: EU, Főtitkárság, Ifjúság, MIÉRT

Nevesítette jelöltjeit a Magyar Ifjúsági Értekezlet az újralakuló SZKT-ba
2011. 6. 19.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet a szombaton, június 18-án megtartott küldöttgyűlése alkalmával 11 jelöltet nevesített a hamarosan újraalakuló Szövetségi Képviselők Tanácsába. A jelenlevő 33 küldött döntése alapján a MIÉRT-et Bodor László, elnök és Grüman Róbert, ügyvezető elnök normatív helyen, továbbá 3-3-3-as régiós eloszlásban Székelyföldről Lőrincz Csilla, Grünstein Szabolcs és Szőcs Endre, Partiumból Kovács Máté, Debreczeni Sándor és Máté József, szórványból pedig Széll Lőrincz, Deák Ferenc és Jakab Adorján képviseli az új SZKT-ban. »

Címkék: MIÉRT, SZKT

50 fiatal vezető képzése zárult le az Erdélyt Építjük programban
2011. 6. 14.

Kedden, június 14-én véget ért az Építjük Erdélyt szórvány közösségi vezetőképző harmadik hete, mellyel egyben lezárult az RMDSZ Főtitkársága és a Magyar Ifjúsági Értekezlet által szervezett 18 hónapos országos képzéssorozat első szakasza. A közösségi vezetőképző tavaly novemberben, Székelyföldön vette kezdetét, majd idén márciustól Partiumban és szórványban folytatódott, minden térségben három egyhetes, más-más tematikára épülő képzést foglalva magába. »

Címkék: Főtitkárság, Ifjúság, Kovács Péter, MIÉRT, RMDSZ

Mától lehet jelentkezni a 8. EU Táborba
2011. 6. 8.

„Mától, azaz június 8-tól július 1-ig várjuk a jelentkezéseket a Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ Főtitkársága és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári Természettudományi és Művészeti Karának szervezésében, az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság és a Hargita Megye Tanács társszervezésében, Marosfőn, július 5. és 10. között sorra kerülő nyolcadik EU Táborba” – ismertette Jakab Adorján, EU Tábor szervező, a mai kolozsvári sajtótájékoztatón.
»

Címkék: Főtitkárság, Ifjúság, MIÉRT

Véget ért az Építjük Erdélyt partiumi közösségi vezetőképzője
2011. 5. 30.

Hétfőn, május 30-án befejeződött az RMDSZ Főtitkársága és a Magyar Ifjúsági Értekezlet által szervezett Építjük Erdélyt partiumi közösségi vezetőképzője. Az országos képzéssorozat első moduljának keretén belül a résztvevő 17 partiumi fiatal Püspökfürdőn, Szilágysomlyón, végezetül pedig Szilágycsehben találkozott egy-egy hét tanulás és közös munka céljából, amely során, a csapatépítésen túl, átfogó ismereteket szerezhettek a problémakezelés, projektmenedzsment, pályázatírás, valamint a közpolitikák, a forrásszerzés és a kommunikáció területeiről. »

Címkék: Ifjúság, MIÉRT, RMDSZ

Felelősek vagyunk egymásért!
2011. 5. 28.

A tömbmagyarságban, valamint az interetnikus környezetben élő magyarok életkörülményei, fejlődési és érvényesülési esélyei, továbbá identitásuk megőrzésének és továbbadásának lehetőségei nagymértékben különböznek. »

Címkék: MIÉRT, Szórvány

Megalakult a MIÉRT Szórvány Egyeztető Fórum
2011. 5. 22.

Hétvégén, május 20. és 22. között, a Brassó Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (BIT – MIÉRT tagszervezet) szervezésében került sor a MIÉRT Szórványkonferenciájára Brassó Pojánán. A rendezvény hivatalos megnyitója, a péntek esti előkészítő beszélgetések után szombaton délelőtt kapott helyet, mely alkalmával Kovács Attila, a Brassó megyei RMDSZ elnöke, Bodor László MIÉRT elnök és Molnár Gábor BIT elnök köszöntötte a résztvevőket. »

Címkék: MIÉRT, Szórvány

Winkler Gyula, EP képviselő és a MIÉRT üdvözli az EU 2020 ifjúsági összetevőjének elfogadásáról szóló EP döntést
2011. 5. 12.

Az Európai Parlament mai ülésén elfogadták az EU 2020-as stratégia ifjúsági összetevőjét, a „Mozgásban az ifjúság” kezdeményezést. A „Mozgásban az ifjúság” az Európai Bizottság intelligens, fenntartható és inkluzív növekedést elősegítő Európa 2020 stratégiájában szereplő hét kiemelt kezdeményezés egyike. A kezdeményezés célja a fiatalok oktatásának és képzésének javítása a mobilitás révén, továbbá az oktatásból a munkaerőpiacra való átmenet megkönnyítése.
»

Címkék: Bodor László, Európai Parlament, MIÉRT, Winkler Gyula

Az Erdélyi Konzultáció sikerét a fiatalok biztosíthatják
2011. 5. 6.

Az Erdélyi Konzultáció nem lehet sikeres a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) nélkül – jelentette ki Kovács Péter főtitkár ma, Kolozsváron a MIÉRT képviselőivel való találkozón.  A mai megbeszélésen a MIÉRT közel hatvan központi és megyei vezetője, önkormányzati és helyi szinten tevékenykedő képviselője egyeztetett a Szövetség főtitkárságának munkatársaival az ifjúsági szervezeteknek az Erdélyi Konzultációban való részvételéről. »

Címkék: Erdélyi Konzultáció, Ifjúság, MIÉRT

Ötlettől a megvalósításig - projektmenedzsment a közösségi vezetőképzőn
2011. 4. 29.

Az RMDSZ Főtitkársága és a Magyar Ifjúsági Értekezlet által szervezett Építjük Erdélyt országos képzéssorozat szórvány és partiumi közösségi vezetőképzőjén az elmúlt napokban a projektmenedzsment került előtérbe. A második hét nyitóbeszélgetéseit követően a résztvevők folytatták a már elkezdett közös munkát és tanulást, melyek ez alkalommal a programok, projektek, közpolitikák, stratégiák, illetve a pályázatok területeire összpontosítanak.
»

Címkék: Főtitkárság, MIÉRT, RMDSZ

Archívum »