Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Címke: Gazdaság
Elszalasztott pályázati lehetőségek Gyergyószentmiklóson - Bende Sándor: a városvezetés alulteljesített projektek terén
2011. 11. 23.

– Sajnálom, hogy a polgármester úr csak most, három és fél év után fedezte fel, hogy Hargita Megye Tanácsa létezik – nyilakozta Bende Sándor megyei tanácsos, a Gyergyó Területi RMDSZ elnöke november 23-án Mezei János gyergyószentmiklósi polgármester előző napi sajtótájékoztatójára reagálva, ahol a városvezető tizenhárom projektet ismertetett, amelyhez a megyei tanács támogatását kéri 2012-ben. Bende Sándor szerint Mezei János most próbálja menteni a menthetőt, miután ő és csapata korábban az összes európai uniós kiírást elszalasztotta. »

Címkék: Gazdaság, Gyergyó, Hargita, Pályázat

Borbély Károly a Franklin Templeton képviselőivel találkozott
2011. 11. 22.

2011. november 22-én, Borbély Károly államtitkár a Franklin Templeton Investments ügyvezető elnökével, Mark Mobius-sal és Grzegogz Konieczny, a romániai fiók portfólió menedzserével találkozott. A találkozón szóba került többek között a jelenlegi folyamatban lévő műveletek, valamint a jövőbeni stratégia témája. »

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság

Közel hatvanezer euró Madéfalvának - A RobinWood Plus ELWOOD alprojektjére aláírták a finanszírozási szerződést
2011. 11. 17.

Aláírták Madéfalván, november 16-án a RobinWood Plus projekt ELWOOD alprojektjére a finanszírozási szerződést. Hargita Megye Tanácsa RobinWood Plus INTERREG IV C projektje keretében nemzetközi pályázatokat írtak ki erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó témakörökben, aminek eredményeként öt Hargita megyei önkormányzat jut támogatáshoz az elkövetkező időszakban, ezek egyike Madéfalva önkormányzata. Az alprojekt témája a fa helyi feldolgozása/megmunkálása, értéke: 58 620 euró. »

Címkék: Borboly Csaba, Gazdaság, Székelyföld

Jövőre az 1 millió euró feletti pályázatok nagyobb támogatást kapnak Kovászna megyében
2011. 11. 16.


Rétyen a frissen felújított Antos-ház avatóján Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke bejelentette: a jövő évi költségvetésből nagyobb támogatást kapnak azok a vidéki települések, amelyek 1 millió eurós összeget meghaladó értékű pályázatba vágtak bele. »

Címkék: Gazdaság, Kovászna, Tamás Sándor

Winkler Gyula: a fiatalok ne essenek a populizmus csapdájába
2011. 11. 16.

Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője azt javasolja a fiataloknak, hogy ne essenek egyes politikusok populista diskurzusainak csapdájába, akik kihasználva a világválság következményeit, szegregáló üzeneteket fogalmaznak meg, vagy a határok és egyéb korlátok újraállítását szorgalmazzák az Európai Unióban. Az EP-képviselő szerdán Strasbourgban találkozott a Belfort-Montbeliard Egyetemi Intézet 38 diákjával és tanárjával, akik Jean-Jaques Wagner professzor vezetésével látogatták meg az Európai Parlamentet.
»

Címkék: Gazdaság, Ifjúság, Winkler Gyula

Beleszólhatunk abba, mire költsön az Unió - A 2014-2020-as EU-s fejlesztési tervekről tanácskoztak Csíkszeredában
2011. 11. 15.

Az Európai Unió 2014–2020-as fejlesztési terveiről tartottak megbeszélést a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ADR Centru) munkatársai, valamint Hargita Megye Tanácsának pályázati szakemberei és dekoncentrált intézmények képviselői november 15-én a csíkszeredai megyeházán. »

Címkék: Csíkszereda, EU, Gazdaság

Borbély Károly külföldi befektetőkkel találkozott Kolozsváron
2011. 11. 9.

Kedden, november 9-én, Borbély Károly államtitkár részt vett Kolozsváron az osztrák nagykövetség kereskedelmi részlege és a Confindustria, valamint a DWNT közös rendezvényén.  A rendezvényen  a meghívottak mellett olyan osztrák, olasz és német üzletemberek vettek részt, akik már rendelkeznek befektetésekkel Romániában, vagy befektetési szándékuk van hazánk központi és északi zónájában. »

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság

Jó eredmények a vállalkozások terén - Erdélyben élen jár Hargita megye a kisvárosi vállalkozások számát tekintve
2011. 11. 8.

Erdélyben mind a vállalkozói szándék, mind pedig a vállalkozói aktivitás magasabb az országos átlagnál, a válsággal felerősödő tőkehiány, a növekvő adóterhek és a jogrendszer ellentmondásossága azonban nagyban nehezíti a kis- és középvállalkozói szektor fejlődését – ez derül ki abból a felmérésből, amelyet az Integrált vállalkozásfejlesztési modell három fejlesztési régió kisvárosaiban című projekt keretében végeztek. »

Címkék: Gazdaság, Hargita

Kutatási jelentés az erdélyi fejlesztési régiók kisvállalkozásainak helyzetéről
2011. 11. 8.

Erdélyben mind a vállalkozói szándék, mind pedig a vállalkozói aktivitás magasabb az országos átlagnál, a válsággal felerősödő tőkehiány, a növekvő adóterhek és a jogrendszer ellentmondásossága azonban nagyban nehezíti a kis- és középvállalkozói szektor fejlődését - ez derül ki abból a felmérésből, amelyet az Integrált vállalkozásfejlesztési modell három fejlesztési régió kisvárosaiban című projekt keretében végeztek.  A kutatással és a projekttel kapcsolatosan november 7-én, hétfőnt tartottak sajtótájékoztatót Sepsiszentgyörgyön. »

Címkék: Gazdaság, Hargita, Kovászna, Tamás Sándor

Winkler Gyula: kötelező érvényű szabályok nélkül a belső piac nem teljesülhet ki
2011. 11. 7.

Winkler Gyula európai parlamenti képviselő szerint kötelező szabályozásokat kell bevezetni a tagállamok számára annak érdekében, hogy az egységes uniós belső piac megerősödjön és kiegyensúlyozottá váljon. Az EP-képviselő hétfőn Brüsszelben részt vett az Európai Néppárt gazdasági és szociális politikákkal foglalkozó munkacsoportjának megbeszélésén, amelyen az Egységes Belső Piaci Intézkedés-csomagról (Single Market Act) tárgyaltak. »

Címkék: Gazdaság, Winkler Gyula

Borbély Károly a Közép-Európai Kezdeményezés (KEK) csúcstalálkozóján 2011. november 4-én
2011. 11. 4.

2011. november 4-én Borbély Károly államtitkár részt vesz a Közép-Európai Kezdeményezés (KEK) csúcstalálkozóján, melynek a KEK soros elnökségét betöltő Szerbia fővárosa, Belgrád ad otthont. »

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság, Külkapcsolatok

Gyerkó László támogatja a nagyvállalatok közösségi szerepvállalását
2011. 10. 29.

A nagyvállalatoknak a közösség életében való aktív részvétele mellett érvelt Gyerkó László szenátor, aki a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem kommunikáció szakos hallgatói társaságában vett rész a Heineken Romania cég kommunikációs és marketing-vezetőivel való találkozón. A megbeszélés a Heineken által szervezett nyílt napok rendezvénysorozatának indítójaként zajlott. A politikus hangsúlyozta a fiatal szakemberek és lehetséges munkáltatóik közötti kapcsolatok építésének szükségességét.

 
»

Címkék: Gazdaság, Gyerkó László

Borbély Károly a European Energy Development Konferencián
2011. 10. 26.

Október 26-án Borbély Károly államtitkár részt vett a European Energy Development Konferencián, melyet Bukarestben szerveztek. A második alkalommal szervezett konferencián jelen volt Mark Gitenstein amerikai nagykövet, Mircea Geoană, a szenátus elnöke, Philip Lowe, az Európai Bizottság energiaügyi vezérigazgatója, Alexandra Gătej, az Amerikai-Romániai Kereskedelmi Kamara elnöke, valamint több mint száz, az energiaszektorban tevékenykedő cég, olyanok, mint az ENEL, EON, PETROM, EXXON, stb.
»

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság

Működőképes egységes piac hiányában az EU csak egyszerű szemlélője lesz a versenytársak felemelkedésének
2011. 10. 25.

Az egységes piacra vonatkozó intézkedéscsomag alkalmazása az EU több gazdasági kihívására megoldást jelentene – véli Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője, aki szerint az intézkedéscsomag megoldást tartalmaz például a multinacionális cégek termelési egységeinek Európán kívülre költözésének jelenségére is. »

Címkék: Gazdaság, Winkler Gyula

Borbély Károly a Low Carbon Finance Forum-on
2011. 10. 24.

Október 24-én Londonban szervezték meg a Low Carbon Finance Forum elnevezésű szakpolitikai-befektetői találkozót, a klímapolitikai kérdésekről és a zöldgazdaság fejlesztéséhez kapcsolódó regionális kihívásokról, lehetőségekről. A  találkozót, melyet  az Egyesült Királyság és Magyarország Kormánya, valamint a New York Bank közösen szerveztek, Gregory Baker Egyesült Királyság energia- és klímaügyért felelős minisztere és Fellegi Tamás Magyarország nemzeti fejlesztési minisztere elnökölték. Az eseményen részt vett Borbély Károly, a Gazdasági Minisztérium államtitkára, Bulgária, Csehország, Lengyelország szakminiszterei, államtitkárai, valamint különböző bankok, befektetési alapok és az üzleti szféra képviselői. »

Címkék: Borbély Károly, Gazdaság

Egyesületbe tömörülve több támogatást kaphatnak a faipari vállalkozók
2011. 10. 20.

A fakitermelés és -feldolgozás kilátásai Hargita megyében címmel szervezett megbeszélést Hargita Megye Tanácsa október 19-én Maroshévízen. A környékbeli vállalkozók, egyesületek, közbirtokosságok, a helyi közpénzügyi igazgatóság, illetve a Hargita Megyei Erdészeti Hivatal képviselőinek jelenlétében zajló megbeszélés résztvevői a tevékenységük során nap mint nap felmerülő problémákat beszélték át. A vállalkozók legnagyobb problémaként a feldolgozatlan fa magas árát és beszerzésének nehézségét emelték ki. Kedves Imre, a Hargita Megyei Közpénzügyi Hivatal vezérigazgatója azokat a törvényeket és előírásokat ismertette, amelyek megkönnyítik a vállalkozók számára az illetékek kifizetését. »

Címkék: Gazdaság, Hargita

Winkler: Meg kell találni termékeink és értékeink helyét a globális versenyben
2011. 10. 13.

Európában a jövő a helyi termékeké és értékeké, csupán megfelelőképpen kell hasznosítani és a fenntartható fejlődés szolgálatába kell állítani őket - ezzel a gondolattal nyitotta meg Brüsszelben Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője a Szilágyperecsen - mezőgazdasági világhírnév elnevezésű multimédiás kiállítást. »

Címkék: Gazdaság, Winkler Gyula

Winkler: Meg kell találni termékeink és értékeink helyét a globális versenyben
2011. 10. 12.

Európában a jövő a helyi termékeké és értékeké, csupán megfelelőképpen kell hasznosítani és a fenntartható fejlődés szolgálatába kell állítani őket - ezzel a gondolattal nyitotta meg Brüsszelben Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője a Szilágyperecsen - mezőgazdasági világhírnév elnevezésű multimédiás kiállítást. A rendezvényt köszöntötte Dacian Ciolos mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztos, valamint Bonczidai Csaba, Szilágyperecsen polgármestere. »

Címkék: Gazdaság, Winkler Gyula

Kogălniceanu program
2011. 10. 12.

Az RMDSZ kezdeményezésére létrejött, a kis- és közepes vállalkozásokat segítő Kogălniceanu program keretében már több, mint 2000 vállalkozás iratkozott be elektronikusan a programba. A kérések elbírálás folyamatban van, az első 1000 kérelmező az elkövetkező napokban kap majd értesítést a kérés elfogadásáról. A Kogălniceanu programba továbbra is lehet iratkozni online a következő címen: »

Címkék: Gazdaság

Kis- és közepes vállalkozások tehermentesítése
2011. 10. 12.

A 2011 október 6.-i Hivatalos Közlönyben megjelent 30/2011-es sürgősségi kormányrendelet értelmében a kis- és közepes vállalkozások állam felé való tartozása kamatainak 50%-a eltörölhető bizonyos feltételek teljesítése esetén. A rendelet értelmében a 2011 augusztus 31.-ig esedékes tartozások fele törölhető el. Azon kis-és közepes vállalkozások, amelyek élni kívánnak a tartozás - kamatok eltörlésének lehetőségével, igényelniük kell a pénzügyi eljárás lébonyolítását. »

Címkék: Gazdaság, Kormányzás

Archívum »