Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Annyian vagyunk, ahányan szavazunk - Sógor Csaba Kolozs megyében
2009. 5. 29.

Mezőkeszűbe, Mócsra, Vajdakamarásra, Búzára és Székre látogatott csütörtökön Kolozs megyei körútja során Sógor Csaba európai parlamenti képviselőjelölt. Búzán az összefogásnak köszönhetően lett magyar polgármester. Ezt a példát kell követni – jelentette ki az európai parlamenti képviselőjelölt ottjártakor.

A székiek kettős örömmel fogadták Sógor Csabát: nem csak a képviselőjelölt, hanem a hetek óta várt eső is megérkezett a településre. A jelölt elmondta, mindig örömmel jön ide és dicséretesnek meg példamutatónak tartja a székiekek összefogását, akik román környezetben is megőrizték szokásaikat, viseletüket és falujuk integritását.

A széki fórum résztvevői méltatták az összefogás listáját, amelyre szerintük már 2oo7-ben is sor kerülhetett volna. Sógor Csaba arra világított rá, hogy az összefogás jegyében a következő 5 év jólétet, gazdasági fejlődést és biztonságot hoz az erdélyi magyarságnak egy erős és népes európai képviselet által.
„Mi azt akarjuk, hogy az erdélyiek sorsát erdélyi magyarok képviseljék. Ezért fogtak össze a politikusok, ezért kell összefognia minden jó szándékú magyar embernek. Legyen június 7-e a Magyar Összefogás napja, szavazzunk mindannyian a tulipánra!” – kérte a székiek támogatását Sógor Csaba.


Kolozs megyei körútján a képviselőjelöltet elkísérték Máté András és Pálffy Zoltán parlamenti képviselők, Boros János, Czika Tihamér és Tonk Gabriella EP-jelöltek, Fekete Emőke, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke, László Attila, Kolozsvár alpolgármestere és Csoma Botond, az RMDSZ megyei alelnöke.Címkék: EP választások, Kampány, Kolozs, Sógor Csaba
Archívum »