Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Szilágysomlyón és Medgyesen folytatódik az Építjük Erdélyt
2011. 4. 27.

Szerdán, április 27-én vette kezdetét az Építjük Erdélyt országos képzéssorozat partiumi és szórvány közösségi vezetőképzőjének második hete. A 17, illetve 15 személyből álló csapatok ezúttal Szilágysomlyón, valamint Medgyesen találkoztak a közel egy hetes intenzív tanulás és közös munka céljából. 
 
„Míg az előző képzéshét főként az ismerkedésről, a csapatformálásról szólt, ez alkalommal a már összeszokott résztvevők a projektek, közpolitikák, pályázatok, valamint a stratégiák világába nyerhetnek betekintést az adott területeken tevékenykedő szakemberek segítsége által” – ismertette Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára. „Az érintett témakörök nagy fontossággal bírnak a fiataloknak a helyi közösségekért kifejtett munkájuk során, így a képzésen elsajátított tudás és ismeretek a jövőben megkönnyítik és elősegítik a mindennapi tevékenységüket” – egészítette ki a főtitkár.
 
A partiumi és szórvány közösségi vezetőképző második hetének programjában a projektmenedzsment, a projekttervezési módszerek, a civil és közszféra pályázati lehetőségei, valamint az EU-s támogatási rendszerek bemutatása szerepelnek, mely témaköröket úgy elméleti, mint gyakorlati szempontból is részletesen megismerhetik a résztvevők. A képzések megnyitóján a fiatalok Szilágysomlyón Szilágyi Róberttel, a Szilágy megyei RMDSZ ügyvezető elnökével, Medgyesen pedig Balázs Bélával, a Szeben megyei RMDSZ elnökével és Orosz Csabával, a Medgyesi RMDSZ elnökével beszélgethetnek a partiumi, valamint a szórvány területek ifjúsági kérdéseiről.
 
„Az RMDSZ Főtitkársága által meghirdetett Nyílt év keretén belül a kommunikációs, politológus és szociológus diákok számára az Építjük Erdélyt képzéssorozaton is lehetőséget biztosítunk szakmai gyakorlatra. Ezen a képzéshéten két politológus hallgató fog bekapcsolódni a közösségi vezetőképző szakmai, valamint szervezési munkálataiba, gyakorlati oldalról is megismerve az ilyen típusú rendezvények lebonyolítását. A szakmai gyakorlatukról, az itt szerzett tapasztalatokról szóló beszámolójuk a jövő hét folyamán az RMDSZ honlapján is olvasható lesz” – fejtette ki Kovács Péter. 
 
Az Építjük Erdélyt képzéssorozatról bővebb információk a www.epitjukerdelyt.ro honlapon olvashatóak.Címkék: Főtitkárság, Kovács Péter
Archívum »