Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Ötlettől a megvalósításig - projektmenedzsment a közösségi vezetőképzőn
2011. 4. 29.

Az RMDSZ Főtitkársága és a Magyar Ifjúsági Értekezlet által szervezett Építjük Erdélyt országos képzéssorozat szórvány és partiumi közösségi vezetőképzőjén az elmúlt napokban a projektmenedzsment került előtérbe. A második hét nyitóbeszélgetéseit követően a résztvevők folytatták a már elkezdett közös munkát és tanulást, melyek ez alkalommal a programok, projektek, közpolitikák, stratégiák, illetve a pályázatok területeire összpontosítanak.

A csütörtöki és pénteki nap folyamán Szilágysomlyón a partiumi fiatalok Nagy Tímea tréner segítségével a projekttervezési módszerek elméleti hátterét vizsgálták meg, csapatfeladatok során megfigyelve ennek gyakorlati kivetülését. Ugyanezt a témakört Medgyesen a szórványból érkező résztvevők pénteken és szombaton Butyka Lóránd tréner közreműködésével járták körül, megismerkedve a problémafa, a célfa, a logikai keretmátrix fogalmaival, valamint részletes érintett elemzést és költségvetést készítve az általuk kitalált projekteknek.

A jelenlévők meglátásában az itt elsajátított ismeretek nagy segítségükre lesznek az elkövetkezendőkben, hisz a helyi közösségekért folytatott munkájuk során mindannyian részesei különböző projektek tervezésének és kivitelezésnek.

Péntek délután a szórvány közösségi vezetőképző résztvevői Bodor László MIÉRT elnökkel, a Félsziget Fesztivál igazgatójával az ifjúsági törekvések során megfelelően kivitelezett projektek fontosságáról beszélgethettek. A fesztiváligazgató a Félszigetet, mint atipikus projektet mutatta be, szemléltetve a képzésen érintett projekttervezési mozzanatok szerepét egy ilyen méretű rendezvény esetében.  

Az Építjük Erdélyt országos képzéssorozatról bővebb információk a www.epitjukerdelyt.ro honlapon olvashatóak.
Címkék: Főtitkárság, MIÉRT, RMDSZ
Archívum »