Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Winkler Gyula, EP képviselő és a MIÉRT üdvözli az EU 2020 ifjúsági összetevőjének elfogadásáról szóló EP döntést
2011. 5. 12.

Az Európai Parlament mai ülésén elfogadták az EU 2020-as stratégia ifjúsági összetevőjét, a „Mozgásban az ifjúság” kezdeményezést. A „Mozgásban az ifjúság” az Európai Bizottság intelligens, fenntartható és inkluzív növekedést elősegítő Európa 2020 stratégiájában szereplő hét kiemelt kezdeményezés egyike. A kezdeményezés célja a fiatalok oktatásának és képzésének javítása a mobilitás révén, továbbá az oktatásból a munkaerőpiacra való átmenet megkönnyítése.

Winkler Gyula, EP képviselő és a Magyar Ifjúsági Értekezlet üdvözli az EP jóváhagyó döntését, hisz ez egy fontos előrelépésnek számít az ifjúság fejlődési lehetőségeinek tekintetében.  

Az ifjúság azon erőforrásunk, melyre különösen fontos odafigyelnünk, a helyi, az országos döntéshozatal és az Európai Unió minden szintjén képviselnünk, segítenünk kell őket és támogatnunk törekvéseiket, hisz ők képviselik a jövőt. E tekintetben a kezdeményezés elfogadása egy kiemelkedő eredménynek számít és meghatározó lehet a jövőbeli munkánk szempontjából.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet már tavaly márciusában elkötelezte magát az EU 2020 ifjúsági kezdeményezése mellett, melyet az elmúlt év folyamán Winkler Gyula, EP képviselővel együttműködve népszerűsített az erdélyi magyar ifjúság körében. A MIÉRT küldöttsége és az EP képviselő legutóbb április 12-én Brüsszelben egyeztetett ebben a tematikában. A mai döntés a MIÉRT és a magyar fiatalok számára egyaránt egy sikernek számít.

Az EP indoklásában fiatalok a jövő döntéshozói, éppen ezért létfontosságú, hogy most kifejleszthessék azokat a kompetenciákat, készségeket és ismereteket, amelyek révén az elkövetkező években aktívan hozzá tudnak járulni az Európai Unió növekedéséhez és fenntartható jövőjéhez, és megvalósítják az EU növekedési stratégiájában kitűzött célokat. A kezdeményezés elsősorban az iskolai lemorzsolódás csökkentésére, a felsőfokú végzettséggel rendelkezők arányának növelésére, valamint a fiatalok mobilitásának fokozására koncentrál.

Ebbe a folyamatba Winkler Gyula, EP képviselő és a Magyar Ifjúsági Értekezlet továbbra is szervesen bekapcsolódik, növelve az erdélyi magyar fiatalok versenyképességét és elősegítve egy pozitív jövőkép kialakítását.

Winkler Gyula, EP képviselő
Bodor László, MIÉRT elnökCímkék: Bodor László, Európai Parlament, MIÉRT, Winkler Gyula
Archívum »