Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Építjük Erdélyt: Utolsó hét Partiumban
2011. 5. 25.

A mai nappal kezdődően kezdetét veszi az RMDSZ Főtitkársága és a Magyar Ifjúsági Értekezlet által szervezett Építjük Erdélyt országos képzéssorozat közösségi vezetőképzőjének utolsó partiumi hete Szilágycsehben. Az előző két hét alkalmával már összeszokott, 17 résztvevőből álló csapat a képzések záróakkordjaként hétfőig a kommunikációs készségek fejlesztésén, illetve a jövőbeni közös projektek megtervezésén dolgozik.

„A kellőképpen megalapozott kommunikációs ismeretek elengedhetetlennek számítanak mind a politikai, mind a közéleti szférában tevékenykedő fiatalok számára. A közösségi vezetőképző keretén belül a következő napokban ezen ismeretek elsajátítására, valamint begyakorlására fordítunk figyelmet, betekintést nyújtva a résztvevőknek a nyilvános beszéd, az online kommunikáció és az arculatépítés területeibe” – ismertette Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára. Kiegészítésként elmondta: „Célunk, hogy a képzésekről kikerült, szakmailag felkészült fiatalok úgy együtt, mint egyénileg az RMDSZ-el és a MIÉRT-el együttműködve küldetés-meghatározó szerepet vállaljanak fel, a helyi közösségek fejlesztésén, valamint egy pozitív jövőkép kialakításán dolgozzanak. Ennek megfelelően, szakképzett trénerek által, a három hét folyamán olyan témaköröket érintettünk, amelyek szükségesnek számítanak egy ilyen feladathoz”.

Az utolsó hét folyamán a forrásszerzés módszeréről és technikáiról, a szervezetek arculatáról, a megjelenés szerepéről a nyilvános beszédben, valamint a kommunikáció különböző típusairól tanulnak a résztvevők, továbbá az Erdélyi Konzultációról, a fiatalok önkormányzati szerepéről beszélgethetnek a meghívottakkal.

„Az RMDSZ Főtitkárság által meghirdetett Nyílt Év keretén belül, ezen a héten is a résztevők közt tudhatunk egy politológus diákot, aki a képzés szakmai és szervezési munkálataiba fog bekapcsolódni előző gyakornokainkhoz hasonlóan, akiknek a beszámolója az RMDSZ honlapján olvasható” – fejtette ki Kovács Péter.

Bővebb információk a www.epitjukerdelyt.ro honlapon olvashatóak.



Címkék: Főtitkárság, Ifjúság, RMDSZ
Archívum »