Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Akadályozza a kolozsvári polgármester az RMDSZ által kezdeményezett Erdélyi Konzultációt!
2011. 6. 10.

A kolozsvári polgármesteri hivatal újabb magyarellenes megnyilvánulásának lehetünk tanúi. A hivatal büntetést ró ki az RMDSZ által kezdeményezett Erdélyi Konzultáció magyar nyelvű óriásplakátjainak kifüggesztése miatt. Jogi kiskapukat keresve, képzelt vádak megfogalmazása által, a magyar nyelvű hirdetések eltávolítására törekednek.A kolozsvári polgármester attól fél, hogy az RMDSZ közvetlen kapcsolatot tart fenn a magyar családokkal, a magyar közösség tagjaival! Veszélyt lát abban, hogy ezáltal megerősödik nemzeti közösségünk, folyamatos párbeszéd alakul ki a magyar családok és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség között! Meg akarja akadályozni, hogy az erdélyi, romániai magyar emberek sajátos gondjai, elvárásai, céljai a politika napirendjén szerepeljenek! Gáncsoskodik, amikor az RMDSZ választott tisztségviselői, munkatársai, önkéntesei 250.000 magyar emberrel kívánnak közvetlen párbeszédet folytatni!

Mit tett a polgármesteri hivatal, illetve a város polgármestere a Mátyás szobor elé bizonyítottan törvénytelenül elhelyezett „Iorga tábla” eltávolítása érdekében? Ebben az esetben miért huny szemet az egyértelmű törvénytelenség fölött? A város határában elhelyezett számtalan, kizárólag angol nyelvű hirdetés miért nem szúrja a hivatalosságok szemét? Ezekért miért nem aggódik senki?

Végezetül a legnagyobb tisztelettel felkérjük a polgármester urat, hogy ne pufogtassa üres szlogenként a multikulturalitás fogalmát, hiszen egyértelmű, hogy nehezen tud beilleszkedni egy többkultúrájú közösségbe.Kovács Péter,
az RMDSZ főtitkáraCímkék: Erdélyi Konzultáció, Kolozs
Archívum »