Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Építjük Erdélyt: utolsó hét szórványban
2011. 6. 10.

Szórványban is elérkezett az RMDSZ Főtitkársága és a Magyar Ifjúsági Értekezlet által szervezett Építjük Erdélyt közösségi vezetőképzőjének utolsó hete, melyet a résztvevők ezúttal Enyeden töltenek.

„A 18 hónapos országos képzéssorozat keretén belül, a székelyföldi és a partiumi csapathoz hasonlóan, a szórványból érkező fiatalok is ezen a héten olyan kommunikációs fogalmakkal egészíthetik ki az előző két képzéshéten elsajátított ismereteket, amelyek segítségükre lesznek a jövőbeli közéleti szerepvállalásuk során” – ismertette Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára. „A közösségi vezetőképző révén a résztvevő fiatalok lelkesedése és tenni akarása a szakképzett előadók és trénerek közbenjárása által olyan, átfogó elméleti és gyakorlati alapot nyer, mely mindennapi tevékenységeik hatékonyságát hivatott növelni. Ennek a munkának és befektetett energiának az eredménye végső soron a helyi közösségeknek, valamint a térség magyar lakosságának a körében válik érzékelhetővé.” – fejtette ki a főtitkár.

A záró hét témakörében a jelenlevők keddig a kommunikáció alapfogalmaiba és típusaiba, a nyilvános beszéd, valamint a megjelenés és az online arculat területére nyernek betekintést. A tanulás és az interaktív gyakorlatok mellett a már összeszokott csapat a képzés során olyan közös projektek kitalálásán, szervezetek közti együttműködési terveken is dolgozik, amelyek által kamatoztatni tudják az itt kialakult kapcsolatokat és megszerzett tudást.

„Az eddigiekhez hasonlóan, ezen a héten is a résztvevők közt tudhatunk két olyan fiatalt, aki az RMDSZ Főtitkársága által meghirdetett Nyílt Év keretén belül végzi szakmai gyakorlatát. A politológia, illetve európai tanulmányok szakon tanuló diákok az egyetemen tanult elméleti ismereteik kibővítése, továbbá gyakorlati szempontból történő elmélyítése érdekében kapcsolódnak be a közösségi vezetőképző utolsó szakaszába.” – tájékoztatott Kovács Péter.

Az Építjük Erdélyt képzéssorozatról bővebb információk a www.epitjukerdelyt.ro honlapon olvashatóak.Címkék: Ifjúság, RMDSZ, Szórvány
Archívum »