Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

50 fiatal vezető képzése zárult le az Erdélyt Építjük programban
2011. 6. 14.

Kedden, június 14-én véget ért az Építjük Erdélyt szórvány közösségi vezetőképző harmadik hete, mellyel egyben lezárult az RMDSZ Főtitkársága és a Magyar Ifjúsági Értekezlet által szervezett 18 hónapos országos képzéssorozat első szakasza. A közösségi vezetőképző tavaly novemberben, Székelyföldön vette kezdetét, majd idén márciustól Partiumban és szórványban folytatódott, minden térségben három egyhetes, más-más tematikára épülő képzést foglalva magába.

„A közösségi vezetőképző „végzettjei” - mintegy 50 fiatal - a széles skálán mozgó témakörök áttekintése, valamint az elismert hazai és külföldi trénerek közbenjárása által, olyan elméleti és gyakorlati ismeretekre tettek szert, amelyek segítségükre lesznek a mindennapi, a helyi közösségek érdekében kifejtett tevékenységeik során, továbbá kulcsfontosságú tényezői a közéleti szerepvállalásuknak”- ismertette Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára. „A nagyszabású program célkitűzéseinek megfelelően, a képzések eredményeként mindhárom térségben egy-egy olyan összeforrott csapat alakult ki, amely képes a jövőbeni együttműködésre, továbbá gyakorlati szervezőtevékenysége által erősíti az RMDSZ és a MIÉRT helyi struktúráit, hozzájárulva a romániai magyar közösség hatékonyabb érdekképviseletéhez” – összegezte a közösségi vezetőképző megvalósításai kapcsán a főtitkár.

Az Építjük Erdélyt októberben a kampánymenedzsment képzésekkel folytatódik, melyek a kampányok szervezésébe bekapcsolódó, operatív fiatalokat szólítja meg, szakmai alapot biztosítva számukra az ezen a területen kifejtett munkásságukhoz. A kampányképzések keretén belül ugyanakkor kommunikációs képzésekre kerül majd sor fiatal önkormányzati jelöltek számára, segítséget nyújtva azon személyek számára, akik a felmerülő problémák, kérdések megoldásába a közösséget is aktívan be szeretnék kapcsolni.Címkék: Főtitkárság, Ifjúság, Kovács Péter, MIÉRT, RMDSZ
Archívum »