Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Újdonságok az EU Táborban
2011. 6. 22.

Javában folynak a 8-ik EU Tábor előkészületi munkálatai: körvonalazódnak az előadások, zajlanak az egyeztetések, gyakorolnak a fellépők és gyűlnek a szabadidős tevékenységek. A Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ Főtitkársága és a Sapientia EMTE hagyományos rendezvényének kezdetéig még két hét van hátra, amikor majd a „Transzilván jövőkép” témakörén belül a szakmai programok és szórakozási lehetőségek sokassága fogadja Marosfőn az ország minden területéről érkező fiatalokat.

Az előadások és szekcióülések közül csak néhányat említve: szerdán az Erdélyi konzultáció avagy „Mit kívánnak a magyarok?” kerül terítékre, melyet a gazdasági fejlesztési régiók átrajzolásának („Erdélyi monopoly”) megbeszélése, valamint a gazdaságpolitikai irányvonalak és stratégiák („Ki adja a bankot?”) ismertetése követ.

Csütörtökön „A fél millió magyar ismerőse visszaigazolásra vár” című előadás keretén belül a közeledő népszámlálásról beszélgethetnek a résztvevők, míg délután az erdélyi példaképeink bemutatása során azt is megtudhatják, hogy „Hogyan jön össze ízeltlábú a hegymászóbakanccsal?”.

Pénteken az EU 2020 stratégiát és a regionalizálódó RMDSZ helyzetét vitathatják meg a táborlakók, illetve az örökségvédelem keretén belül betekintést nyerhetnek abba, hogy hogyan lesz bálteremből dolgozószoba.

Szombaton pedig a soros magyar elnökségről és a romániai zöld befektetésekről hallgathatnak előadást a fiatalok, majd ezt követően egy óriási teljesítménytúra kihívásával kell szembenézniük.

Mindezek mellett gulyásfőzés, táncház, filmvetítés, koncertek és bulik várják a résztvevőket, fellép a 4ver zenekar, a Hot Snow Storm és a No Sugar. A nevetésről és a jókedvről az Erdélyi Humorfesztivál nyertesei, valamint a Szomszédnéni Produkciós Iroda gondoskodnak, és természetesen a hagyományos tábortűz sem marad el.

A végleges program jövő héten, kedden kerül bejelentésre, azonban az alakuló események már most megtalálhatóak az eutabor.miert.ro honlapon, ahol július 1-ig lehet jelentkezni a táborba.

Sátorozók figyelem!

Amint azt megígértük az igazi tábori hangulat megteremtése érdekében, idén az EU Táborba sátorral jelentkezők külön figyelemben és kedvezményekben részesülnek.

Íme, egy újabb meglepetés számotokra: a szimbólikus 20 lej részvételi díj mellett, amelyért egész heti ellátást biztosítunk, a tábor végén 5 heti bérletet sorsolunk ki a sátorozók közt a Félsziget Fesztiválra!  Szóval kedves érdeklődők: sátrat előkészíteni, táborra és fesztiválra fel! A promóció részletes leírása az EU Tábor honlapján olvasható.Címkék: EU, Főtitkárság, Ifjúság, MIÉRT
Archívum »