Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Szórvány gyerekotthonokhoz jutottak a kolozsvári könyvadományok
2011. 6. 30.

A Kolozsvári Ünnepi Könyvhét alkalmával az RMDSZ Főtitkársága könyvadományozási akciót szervezett a szórványban élő magyar iskolák, gyerekotthonok támogatása céljából. A kezdeményezés során, a kolozsvári lakosok jóvoltából a rendezvény végére több mint 100 új, illetve használt könyv gyűlt össze, melyeket az RMDSZ Főtitkársága a Possibilitas Alapítvány által működtetett Beszterce-Naszód megyei Szent Anna és Szent István gyerekotthonoknak juttatott el.

„A szórványban élő magyar közösségek kiemelt figyelmet és külső támogatást igényelnek, annak érdekében, hogy magyar identitásukat, kultúrájukat és hagyományaikat megőrizzék és továbbadják. Kezdeményezésünk ebben hivatott segítséget nyújtani számukra, hozzájárulva ahhoz, hogy a szórványban élő gyerekek magyar nyelven olvashassanak és tanulhassanak” – ismertette Bodor László, az RMDSZ ifjúsági ügyekért felelős főtitkárhelyettese.

A csicsókeresztúri Szent Anna és a vicei Szent István gyermekotthonok hátrányos helyzetű magyar gyerekek gondozásával foglalkoznak, otthont és családias környezetet biztosítva számukra. A gyerekek oktatására és iskolázására is hangsúlyt fektetve esélyt biztosítanak arra, hogy az otthonokban felnevelkedő fiatalok a későbbiekben beilleszkedjenek a társadalomba és a szórvány magyar közösségek aktív tagjaivá váljanak.

„A Possibilitas Alapítvány és a hasonló szervezetek, intézmények munkája alapvető fontossággal bír a szórvány településeken, melyet támogatnunk és buzdítanunk kell. A jövőben a többi szórványkollégiumhoz, otthonhoz is szeretnénk könyveket eljuttatni, melynek érdekében az RMDSZ Főtitkársága a könyvadományozási akciót a különböző rendezvényei alkalmával folytatni fogja, továbbra is számítva a magyar emberek egymás iránti törődésére és segítőkészségére” – hangsúlyozta a főtitkár-helyettes.Címkék: Bodor László, Főtitkárság, Ifjúság, Kultúra, RMDSZ
Archívum »