Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Zajlik a népszámlálási biztosok toborozása
2011. 8. 3.

Augusztus 1-én hivatalosan is megkezdődött a népszámlálási biztosok toborozása – jelentette be ma Kolozsváron Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára. A jogszabályok értelmében a Helyi Népszámlálási Bizottságok toborozzák és választják ki a számlálóbiztosokat, akik elsősorban polgármesteri hivatalokban dolgozó közalkalmazottak, illetve helyi tanárok lesznek, ha belőlük nem telik ki a létszám, számlálóbiztosoknak nyugdíjasokat vagy diákokat toboroznak.

Kovács Péter hangsúlyozta, hogy az érdeklődőknek a polgármesteri hivatalokban kell jelentkezni, majd elmondta: a www.nepszamlalas.ro honlapon megjelentek azok a román nyelvű űrlapok, amelyeket kitöltve kell leadni a polgármesteri hivatalokban. Ez elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy valaki népszámlálási biztos legyen! A honlapon található űrlapok irányadóak, tehát elképzelhető, hogy helyi szinten részben módosított változatokat is használnak. A főtitkár ezúton is kérte a romániai magyar pedagógusok segítségét, hiszen közösségi érdek, hogy a magyarok minél nagyobb számban vállalják nemzeti identitásukat, és ezt a népszámlálás során nyilvánítsák is ki.

Kovács ismertetése szerint a számlálóbiztosok napi bruttó 50 lejes fizetésben is részesülnek. A főtitkár emlékeztetett, hogy az RMDSZ célja, hogy a népszámláláson Erdélyben legalább 6-7 ezer magyar nemzetiségű számlálóbiztos gyűjtse az adatokat. Ez településekre lebontva azt jelenti, hogy minden magyarok által (is) lakott településen, minden 300 magyar lakosra jusson legalább egy magyar számlálóbiztos.Címkék: Kovács Péter, Népszámlálás
Archívum »