Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Az RMDSZ Főtitkársága beazonosította az őszi prioritásokat
2011. 8. 23.

Kovács Péter főtitkár tájékoztatása szerint a népszámlálás, az Erdélyi és az Önkormányzati Konzultáció, az Építjük Erdélyt képzési program, valamint a szervezetépítés szerepelt az RMDSZ Főtitkárságának mai, kolozsvári ülésén.

A testület áttekintette a Szövetség népszámlálással kapcsolatos tevékenységét, illetve megbeszélte a szeptember közepén induló tudatosító kampány részleteit, amelyben egyebek mellett egy karavánt is szerveznek azokon a településeken, amelyeken 2002-ben a magyarság aránya 18 és 22 százalék között mozgott.

A tervek szerint az Erdélyi Konzultáció eredményeit szeptember végéig összesítik, elemzik, majd települési bontásban, a megyei és helyi RMDSZ szervezetekkel közösen kialakítanak egy tevékenységi tervet a magyar családok által jelzett gondok orvoslására. Horváth Anna önkormányzatokért felelős főtitkárhelyettes beszámolójából kiderült, hogy az Önkormányzati Konzultáció, amelyben minden RMDSZ-es polgármester alpolgármester, tanácsos egy űrlap kitöltése által összegzi munkájának sikereit, megvalósításait, kudarcait, valamint vázolja terveit, több mint 70 százalékban készen áll. A Főtitkárság döntése értelmében a két konzultációs folyamat elemzése együttesen, az adatok és információk közös értékelése által készül el.

Az ősszel folytatódik az Építjük Erdélyt képzési folyamat. A tavasszal lebonyolított ifjúsági vezetőképzőt kampánymenedzser képzés követi, amelyet jövőre, az önkormányzati választásokat megelőzően a fiatal jelöltek felkészítése egészít ki.

A Főtitkársági ülésen megbeszélték két új RMDSZ testület megalakulásának kérdését: a tervek szerint a 84 tagú Kulturális Autonómia Tanács szeptember második felében, míg a Hegedűs Csilla főtitkárhelyettes által kezdeményezett Kulturális Örökségvédelmi Tanács október hónap első felében alakul meg.Címkék: Erdélyi Konzultáció, Főtitkárság, Népszámlálás
Archívum »