Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

Idén a szórványkaraván is a népszámlálást népszerűsíti
2011. 10. 12.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet és az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság szervezésében idén október 17. és 22. között kerül sor a már hagyományosnak tekinthető szórványkaravánra, amely ez alkalommal hangsúlyosan a közeledő népszámlálásra koncentrál. A rendezvénysorozat céljáról, valamint részletes programjáról Kassay Boglárka, a Kolozs Megyei Sport és Ifjúsági Hatóság alelnöke és Jakab Adorján, a szórványkaraván koordinátora tájékoztatta a sajtó képviselőit.

„Az évente megrendezésre kerülő szórványkaraván tulajdonképpen egy kulturális eseménysorozatnak tekinthető, melynek célja minél több fiatalhoz eljutni, népszerűsíteni az önkéntességet és bevonni őket a helyi közösségek életébe, ugyanakkor kellemes szórakozási lehetőséget nyújtani nekik.” – ismertette Kassay Boglárka. Kiemelte, hogy „A szórványkaraván egy űrt hivatott betölteni, olyan településekre jutva el, amelyeken a magyar fiataloknak a mindennapokban nem adódik meg a lehetőség ilyen jellegű kulturális rendezvényeken részt venni”.

„A Magyar Ifjúsági Értekezlet ebben az időszakban fokozottan koncentrál a fiataloknak a népszámlálással kapcsolatos megfelelő tájékoztatására, melynek értelmében a múlthéten elindított Jól áll a magyarság! egyetemistáknak szóló kampány mellett, a szórványkaraván céljai közt is kiemelt helyet foglal el a magyarság vállalására való buzdítás.” – számolt be Jakab Adorján. Elmondása alapján az idei karaván során olyan városokba, településekre látogat el, ahová az RMDSZ országos népszámlálás karavánja nem jut el, ezáltal is elősegítve azt, hogy minél több emberhez eljussanak a hasznos tudnivalók.

A szórványkaraván útja során 6 megyét (Beszterce-Naszód, Arad, Hunyad, Fehér, Brassó, Szeben) érint, ahol október 17-ével kezdődőleg egy-egy napot tölt el, naponta 2-3 településen népszerűsítve a népszámlálást. Az esti előadásokra, melyek keretén belül fellép Dancs Annamari (operett-műsor), Holovacsko Zsolt humorista és a Kisbácsi Hagyományőrző Néptáncegyüttes, 7 órai kezdéssel hétfőn Besztercén, kedden Aradon, szerdán Déván, csütörtökön Magyarlapádon, továbbá pénteken Négyfaluban és szombaton Medgyesen kerül sor.Címkék: Népszámlálás, Szórvány
Archívum »