Népszámlálás 2011

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Budapesten


Kogălniceanu Program
 

ez a mi munkánk
Európai parlamenti jelenlét
hírlevél
aktuális pályázatok
kiadványok
kulturális naptár
archív honlapunk
oktatási adatbázis
választási honlapunk

Hírek

1400 km-ben a szórványkaraván a 4. napon
2011. 10. 21.

„Legyünk majd minél többen a népszámlálás után” – fogalmazott Kováts Krisztián, a Fehér megyei RMDSZ elnöke csütörtökön a zsúfolásig megtelt magyarlapádi kultúrotthonban, a Magyar Ifjúsági Értekezlet és az Országos Ifjúsági Hatóság által szervezett szórványkaraván utolsó Fehér megyei állomásán.

A szórványkaraván csapata előbb Torockóra és Torockószentgyörgyre látogatott el, majd Nagyenyed után Csombord, Magyarbece és Magyarlapád utcáit járták be a népszámlálási tájékoztatót osztó önkéntesek. Ezt követően értek Magyarlapádra, ahol a helyi kultúrotthonban hasonlóképpen népszámlálással kapcsolatos tájékoztatás hangzott el.

Bodor László, az RMDSZ főtitkárhelyettese, a MIÉRT elnöke arra figyelmeztetette a jelenlévőket, hogy amennyiben a számlálóbiztos az első 3-4 napban nem érkezik otthonukba, és időpont egyeztetést sem kér tőlük ez idő alatt, feltétlenül jelezzék a helyi polgármesteri hivatalnál, vagy az RMDSZ ingyenesen hívható telefonszámán, a 0800 80 2009-en. „Ahol ennyi fiatal van, ott nem lesz gond a jövővel, szokták mondani, ehhez viszont arra is szükség van, hogy valljuk meg nyíltan magyarságunkat és vallási hovatartozásunkat” – hangsúlyozta a MIÉRT elnöke.

Széll Lőrincz, az Országos Ifjúsági és Sport Hatóság alelnöke felszólalásában elmondta: a szórványkaraván immár negyedik éve járja be azokat a településeket, ahol kisebb a magyarok száma, és ez azt bizonyítja, hogy a MIÉRT valóban odafigyel a szórványvidéki ifjúsági szervezetek tevékenységére, egyre nagyobb hangsúlyt fektet az itt élő közösségek boldogulására.

Szabó Dániel, a Magyarlapádi Ifjúsági Szövetség elnöke köszöntőjét követően az estet az immár megszokottá vált szórakoztató műsor zárta, melynek keretén belül fellépett Dancs Annamari énekesnő, Holovacskó Zsolt humorista, valamint a magyarlapádi hagyományőrző néptánccsoport.

Ma és holnap Brassó és Szeben megyékbe látogat a szórványkaraván csapata.Címkék: Fehér, Népszámlálás, Szórvány
Archívum »